تفاهم‌نامه همکاری بین شرکت گسترش صنایع ریلی ایران و دانشگاه شهید مدنی آذربایجان امضا شد

1402/02/24 - 15:39 - کد خبر: 92427
جلسه

نصر: تفاهم نامه همکاری ما بین شرکت گسترش صنایع ریلی ایران و دانشگاه شهید مدنی آذربایجان‌ در پنج ماده امضا شد.

به گزارش نصر، این تفاهم نامه با هدف تقویت ارتباط صنعت و دانشگاه و گسترش همکاری های علمی و تحقیقاتی بین شرکت گسترش صنایع ریلی و دانشگاه شهید مدنی آذربایجان منعقد شد.
توسعه تحقیقات کاربردی و استفاده موثر از ظرفیت دانشگاه در مطالعات پایه ای و کاربردی، حمایت از انجام پایان نامه های کارشناسی ارشد و دکترا در زمینه های تخصصی مورد نیاز شرکت، برگزاری دوره ها یا کارگاه های آموزشی تخصصی مورد نیاز شرکت توسط دانشگاه یا مشترک، بهره مندی از ظرفیت توانمندی های علمی و تحقیقاتی یکدیگر از قبیل امکانات آزمایشگاهی و کارگاهی، ایجاد پژوهشکده های مشترک بین شرکت و دانشگاه به منظور هم افزایی و استفاده از ظرفیت های یکدیگر، همکاری برای رفع نیازهای شرکت، حضور اعضای هیات علمی دانشگاه در شرکت در قالب طرح فرصت مطالعاتی استادان در صنعت، توسعه دوره های مهارتی و کارآموزی دانشجویان با همکاری شرکت و دانشگاه از جمله موضوع های مورد تفاهم نامه ۲ جانبه است.

سالانه سه میلیون یورو ارز آوری برای کشور با تولید سوزن ریلی
مدیرعامل شرکت گسترش صنایع ریلی ایران در آیین امضای تفاهم نامه ۲ جانبه یاد شده، عمده مشتریان این شرکت را راه آهن جمهوری اسلامی، متروهای کلانشهرها، شرکت های زیرساخت حمل و نقل ریلی و کارخانجات تولید کننده خطوط ریلی اعلام کرد و گفت: از جمله اهداف کوتاه مدت این شرکت، علاوه بر خودکفایی کشور از واردات سوزن ریلی، صادرات و ارز آوری است که صادرات سه میلیون دلاری برای سال ۱۴۰۳ پیش بینی شده است.
محمد متقی پور، ادامه داد: البته تاکنون ۶.۵ تا ۷ میلیون یورو صرفه جویی ارزی در سه سال گذشته انجام شده که امسال این مبلغ به ۱۲.۵ میلیون یورو ارتقا می یابدالبته تاکنون ۶.۵ تا ۷ میلیون یورو صرفه جویی ارزی در سه سال گذشته انجام شده که امسال این مبلغ به ۱۲.۵ میلیون یورو ارتقا می یابد که به نوعی سالانه سه میلیون یورو ارز آوری برای کشور داشتیم.
وی همچنین بومی سازی تولید و کاهش وابستگی به مواد اولیه را از جمله اهداف شرکت برشمرد و دانش بنیان شدن شرکت را در این راستا اعلام و خاطرنشان کرد: بیشتر تولیدات شرکت توسط نرم افزارهای تخصصی طراحی و تولید می شود و محصولات تولیدی این شرکت در مقایسه با نمونه های خارجی کیفیت خوب و قابل رقابتی داشته و نسبت به مشابه خارجی نیز ارزان تر است.
وی اخذ گواهینامه های کیفیت از دانشگاه صنعتی شریف، کشور انگلیس، راه آهن جمهوری اسلامی و گواهینامه CE اروپا را اولین قدم شرکت برای ورود به بازارهای جهانی عنوان کرد و گفت: هم اکنون تولیدات سوزن های شرکت علاوه بر خطوط داخل کشور در خطوط ریلی برخی کشورهای همسایه از جمله عراق، جمهوری آذربایجان و ترکمنستان نیز کاربرد دارد و هدف گذاری برای فروش ۴۰ هزار سوزن در بازارهای جهانی انجام شده است.
مدیرعامل شرکت گسترش صنایع ریلی ایران اساس کار شرکت را کاملا علمی توصیف کرد و افزود: تمام فرایند تولید با هماهنگی واحد مهندسی انجام می شود و با مجموعه دانش بنیان به دنبال بومی سازی چند قطعه وارداتی هستیم.
متقی پور یادآور شد: سوزن ریل های متروهای اصفهان، مشهد، قم و تبریز توسط گسترش صنایع ریلی ایران در تبریز تامین شده است.

رویکرد وزارت علوم ارتباط دانشگاه با صنعت است
رییس دانشگاه شهید مدنی آذربایجان نیز ارتباط دانشگاه ها با صنعت را رویکرد جدید وزارت علوم برشمرد و گفت: دانشکده ها و اساتید فنی به دنبال نقش آفرینی در صنعت هستند تا هم دانشگاه ها بتوانند علم خود را به ثروت تبدیل کنند و هم صنایع بتوانند از تجربیات به روز علم برای تولید محصول باکیفیت و قابل رقابت با دنیا بهره مند شوند.
محمدباقر محمدصادقی آزاد ارتباط صنایع با دانشگاه را تنها راه جهانی شدن و رقابت در بازارهای جهانی دانست و افزود: امروزه پیشرفت برپایه علم و دانش است و رقابت در عرصه جهانی مستلزم تسلط بر علم روز است و همه دنیا براین اساس تلاش می کنند.
رییس دانشگاه شهید مدنی آذربایجان با اشاره به ظرفیت بالای این دانشگاه با هشت تا ۹ هزار دانشجو و ۸۰۰ هیات علمی و نیروی اداری خاطرنشان کرد: ارتباط صنعت با دانشگاه برد برد است و منتج به تولید ثروت و دانش بنیان شدن صنایع می شود.
به گزارش ایرنا، شرکت گسترش صنایع ریلی ایران ( ایرید ) در سال ۱۳۷۶ با هدف طراحی و تولید دستگاه های خطوط ریلی مشتمل بر انواع سوزن، اتصالات و سایر تجهیزات و ادوات خطوط راه آهن تحت لیسانس شرکت فرانسوی در تبریز تاسیس شد و در سال ۱۳۷۹ با قبول سفارش ۹۰۰ دستگاه سوزن از شرکت مادر تخصصی ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل ریلی فعالیت خود را به طور رسمی آغاز کرد، پیش از آن در قالب طرح سوزن زیر مجموعه گروه ماشین سازی تبریز محسوب میشد.
ظرفیت تولید شرکت بالغ بر ۹۰۰ دستگاه انواع سوزن در سال بوده و تمام محصولات تولیدی مطابق با به روزترین استانداردهای بین المللی و بالاترین سطح کیفی تولید می شود.
این شرکت با تکیه بر دانش طراحی و بهره گیری از پیشرفته ترین ماشین آلات، تنها شرکت تولید کننده انواع سوزن های ریلی در کشور و خاورمیانه است.
انتهای پیام/

پژوهشیار