رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اعلام کرد:

افزایش تعداد گشت‌های نظارت بر بازار کالاهای اساسی در آذربایجان شرقی

1402/01/11 - 15:22 - کد خبر: 89648
اکبر فتحی

نصر: رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی گفت: با مشارکت سایر ارگان‌ها تعداد گشت‌های بازرسی بازار کالاهای اساسی را افزایش داده‌ایم و شرایط بازار در حال حاضر عادی است.

به گزارش نصر، اکبر فتحی در خصوص وظایف سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی گفت: وظیفه جهاد کشاورزی ایجاد امنیت غذایی از طریق کشاورزان، بهره‌برداران، پرورش‌دهندگان دام، طیور و سایر فعالان عرصه بخش کشاورزی است.
وی امنیت غذایی را در دسترس بودن غذای کافی و سالم شمرد و بیان کرد: بخش خصوصی و کشاورزان برای استمرار تولید نیاز به حمایت‌ها و پشتیبانی‌هایی دارند که سازمان‌های جهاد کشاورزی استان‌ها این وظیفه را انجام می‌دهند که از جمله می‌توان به تأمین نهاده‌های موردنیاز مانند کود، سم، بذر، تولید نهال، نظارت بر تولید نهاده‌های سالم، ذخیره کالای استراتژیک برای ایجاد امنیت روز غذایی اشاره کرد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی خاطرنشان کرد: شرکت پشتیبانی امور دام، شرکت غله و خدمات بازرگانی نسبت به ذخیره‌سازی کالاهای استراتژیک اقدام می‌کنند تا در موارد بحرانی از این ذخایر استفاده شود.
فتحی تأمین امنیت غذایی را نیازمند وجود زیرساخت‌هایی از قبیل شبکه‌ها و سامانه‌های آبیاری برشمرد و افزود: تأمین این زیرساخت‌ها، بهسازی قنوات و کانال‌ها، لایروبی، احداث جاده‌های دسترسی به مزارع از جمله وظایف حاکمیتی است که به‌ عنوان وظیفه مجموعه جهاد کشاورزی تعریف ‌شده است.
وی خاطرنشان کرد: جذب سرمایه برای بخش کشاورزی نیازمند ایجاد مشوق برای سرمایه‌گذاران بخش خصوصی است که از جمله می‌توان برای تأمین تسهیلات و صدور مجوزهای لازم اشاره کرد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی با اشاره به فسادپذیری تولیدات در حوزه کشاورزی، گفت: برای جلوگیری از فساد این تولیدات باید نسبت به ایجاد صنایع تبدیلی اقدام کرد تا مازاد محصولات کشاورزی را تبدیل به محصولی کند که ارزش افزوده و ماندگاری بیشتری دارد تا وضعیت معیشتی کشاورزان نیز بهبود پیدا کند.
فتحی با اشاره به اجرای قانون انتزاع از حدود سه سال قبل و تفویض وظیفه تنظیم بازار، بازرسی، نظارت و بازار رسانی محصولات کشاورزی به جهاد کشاورزی، عنوان کرد: تنظیم بازار به این دلیل تفویض شده است که بازار رسانی به ‌خوبی صورت گیرد و تولیدات کشاورز با کمترین هزینه به بازار برسد و تعادلی بین حوزه مصرف و تولید در زمینه کشاورزی ایجاد شود.
وی تصریح کرد: هر واگذاری زمین به بخش‌های دیگر از طریق مدیریت امور اراضی انجام می‌گیرد که بخشی از سازمان جهاد کشاورزی است و از تغییر کاربری اراضی کشاورزی جلوگیری می‌کند و همچنین در حوزه حفظ سلامت نیز دامپزشکی که زیرمجموعه دیگری از جهاد کشاورزی است بر سلامت تولیدات دام و طیور نظارت می‌کند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی در خصوص عملکرد این سازمان در حوزه تنظیم بازار در ایام ماه مبارک، اذعان کرد: در ایامی مانند ماه مبارک رمضان، میزان تقاضا و مصرف افزایش پیدا می‌کند و باید تعادلی بین عرضه و تقاضا ایجاد کرد که در این زمینه اصناف مختلف بازار رسانی را انجام می‌دهند.
فتحی متذکر شد: در ایام پایان سال و به ‌ویژه امسال که ماه رمضان با نوروز متقارن شده بود، علاوه بر میوه شب عید، کالاهای اساسی مانند برنج، روغن، مرغ و گوشت در 16 نقطه شهر تبریز و مراکز شهرستان‌ها به کمک شهرداری‌ها توزیع شد که این توزیع مازاد بر توزیع معمول اصناف در سطح استان بود و تا پایان ماه مبارک رمضان نیز ادامه خواهد یافت.
وی با اشاره به انعقاد تفاهم‌نامه با فروشگاه‌های زنجیره‌ای استان در قالب طرح فجر تا فطر گفت: طبق این تفاهم ‌نامه که یک رخداد مثبت بود، ما به میزان لازم شکر و برنج با قیمت تنظیم بازار در اختیار این فروشگاه‌ها قرار می‌دهیم و این فروشگاه‌ها نیز در مقابل 34 قلم مواد غذایی را بین 10 الی 20 درصد پایین‌تر از قیمت بازار عرضه کنند که خوشبختانه این تفاهم ‌نامه عملیاتی شد و مردم با رجوع به فروشگاه‌های زنجیره‌ای می‌توانند این اقلام را خریداری کنند و شرایط عادی در بازار استان حکمفرما است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی با اشاره به تعطیلی کشتارگاه‌ها در روز پایان سال و ابتدای سال جدید، بیان کرد: این تعطیلات باعث وقفه کوتاه ‌مدتی در عرضه گوشت مرغ گرم ایجاد کرد که تلاش کردیم با عرضه مرغ منجمد این وقفه کوتاه را پوشش دهیم و هیچ کمبودی در بازار احساس نشود.
فتحی گوشت قرمز منجمد و مرغ منجمد را جایگزینی برای گوشت و مرغ گرم دانست و افزود: در مواقعی که افزایش تقاضا در بازار ایجاد می‌شود، گوشت و مرغ منجمد در بازار عرضه می‌شود و باید از این عرضه استقبال کرد چراکه اگر این ذخایر راهبردی مصرف نشود، تاریخ انقضای آن پایان می‌یابد و همچنین روز قبل از پایان سال 660 تن کشتار مرغ انجام ‌شده است و این در صورتی است که میزان کشتار روزانه در استان حداکثر 300 تن است و این میزان کشتار مازاد برای تنظیم بازار صورت گرفته است.
وی اضافه کرد: در ایامی که تقاضا بیشتر است و احتمال تخلف بیشتر بوده تعداد گروه‌های بازرسی با استفاده از نیروهای بسیج، بازنشسته و نیروهای داوطلبانه سایر بخش‌های سازمان از جمله حراست، از 12 به 37 گروه در سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی افزایش پیداکرده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی با اشاره به گشت‌ های مشترک این سازمان با بسیج، سازمان صنعت، معدن و تجارت و سازمان تعزیرات ادامه داد: در مواردی که تخلف احراز شود، برای متخلف پرونده ایجاد شده و برای بررسی به سازمان تعزیرات معرفی می‌شوند و حکم مربوطه در خصوص آن‌ها صادر می‌شود.
فتحی، اظهار کرد: تلاش کردیم در پرونده‌های پایان سال در سریع‌ترین زمان ممکن تشکیل پرونده و رسیدگی به آن شود تا بازدارندگی لازم ایجاد شود.
وی در خصوص افزایش قیمت گوشت و مرغ گفت: افزایش قیمت روند قانونی دارد که باید کارشناسان قیمت را احصا کنند و قیمت احصا شده همراه با سود متعارف نیز در کمیته استانی اقدام مشترک که ریاست آن استاندار است، تصویب شود تا قیمت مصوب اعلام شود و خودسرانه هیچ اتحادیه‌ای اجازه افزایش قیمت را ندارد و تنها یک مورد در این خصوص در استان انجام شد که سریعاً برخورد قانونی صورت گرفت.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی با تمایز قائل شدن بین گرانی و گران‌فروشی، خاطرنشان کرد: گرانی در برخی کالاهای اساسی اتفاق افتاد و اجرای مردمی سازی یارانه‌ها باعث شد که قیمت نهاده‌های دامی افزایش پیدا کند که در نتیجه آن قیمت محصول نهایی نیز افزایش پیدا کرد اما فروش هر محصولی با قیمتی بالاتر از قیمت مصوب، تخلف است و بازرسان ورود خواهند کرد و برای متخلف پرونده تشکیل خواهد شد.
فتحی با اشاره به لزوم قرار دادن قیمت مصوب با مهر و امضای تعاونی مربوطه در معرض دید مشتریان، تشریح کرد: شهروندان عزیز می‌توانند عرضه محصولات با نرخ بالاتر از قیمت مصوب را با تلفن 124 اطلاع‌رسانی کنند و یقین داشته باشند که در کمتر از سه ساعت اقدامات لازم اجرا خواهد شد و حداکثر در عرض یک هفته حکم پرونده صادر خواهد شد.
وی در خصوص نظارت بر کشتارگاه‌ها تاکید کرد: اداره کل دامپزشکی استان نظارت بهداشتی بر کشتارگاه‌ها انجام می‌دهد تا همه مراحل در سلامت کامل انجام شود و میزان کشتار انجام‌ شده را نیز برای اقدامات لازم در حوزه تنظیم بازار، ثبت می‌کنند. البته در ایام اوج مصرف، همکاران معاونت دام و طیور سازمان نیز وظیفه نظارت را در سطح کشتارگاه‌ها انجام می‌دهند.
انتهای پیام/

پژوهشیار