مدیرکل حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی:

طرح احیا، بقای نسل «مارال» را در جنگل های ارسباران میسر کرده است

1401/12/11 - 09:16 - کد خبر: 88166
مارال‌

نصر: مدیرکل حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی با بیان اینکه طرح احیای نسل «مارال» و رهاسازی آن ها به طبیعت در این استان با موفقیت در حال اجراست، گفت: این طرح احیا بقای نسل «مارال» در جنگل های ارسباران را میسر کرده است.

به گزارش نصر، شهنام اشتری، روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری جمهوری اسلامی با بیان اینکه نسل این گونه در حدود ۶۰ سال پیش در زیستگاه اصلی خود در جنگل های ارسباران منقرض شده بود، افزود: برای احیای نسل آن هفت راس مارال از سایت حفاطتی گلستان به این منطقه انتقال داده شد.
وی با اشاره به اینکه برای هر راس مارال در این منطقه محدوده ۱۵ هکتاری پیش بینی شده است، اظهار کرد: بر این اساس تخمین زده می شود که تعداد آن ها در سال های اخیر به ۲۵ تا ۳۰ راس در محدوده ۱۸۰ هکتاری منطقه حفاظت شده در این جنگل ها افزایش یافته است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی گفت: ۲ زیستگاه دیگر نیز در سطح استان شامل منطقه کوهستانی و سرسبز آینالو از توابع بخش خداآفرین شهرستان کلیبر و منطقه فندقلوی اهر به عنوان گله پشتیبان نسل این گونه جانوری در طرح اصلی احیای مارال تعیین شده است.
اشتری ادامه داد: در این زیستگاه ها به منظور کاهش خطر پذیری، جلوگیری از آسیب دیدن گله اصلی و حفظ تنوع ژنتیکی تعدادی از این گونه جانوری به صورت قرنطینه نگهداری و پس از اطمینان از سلامت آن ها در منطقه حفاظت شده ارسباران رهاسازی می شوند.
به گزارش ایرنا، مارال با نام علم علمی Cervus elaphus Maral یکی از بزرگترین انواع گوزن و بزرگترین گونه گوزن در ایران می باشد.
جنگل‌های ارسباران (قره داغ) یک منطقه حفاظتی است و در سال ۱۳۵۴ از سوی یونسکو به ثبت رسیده است.
کارشناسان زیست‌محیطی جهان، جنگل‌های ارسباران را به دلیل داشتن ۷۸۵ گونه گیاهی و ۱۷۰ گونه درختی، شامل ۴۲ تیپ مرتعی و ۱۴۳ واحد جنگلی در زمره یکی از مناطق با ارزش ژنتیکی جهان شناخته‌اند.
نسل گوزن مارال به عنوان یکی از زیباترین گونه‌های جانوری ایران از ۶۰ سال پیش در جنگل‌های ارسباران منقرض شده است.
انتهای پیام/

پژوهشیار