وزیر کشاورزی زیمبابوه:

با همکاری ایران درصدد تحول در بخش کشاورزی هستیم

1401/11/25 - 13:01 - کد خبر: 87259
جلسه

نصر: وزیر کشاورزی، شیلات، آب، اقلیم و توسعه روستایی جمهوری زیمبابوه گفت: به دنبال تغییرات اساسی در کشاورزی زیمبابوه هستیم چرا که پیشرفت در این حوزه می‌تواند زندگی مردم و اقتصاد کشور را توسعه دهد و برای رسیدن به هدف بهبود وضعیت مکانیزاسیون کشاورزی و خرید تراکتور از ایران را در برنامه داریم.

به گزارش نصر، انکسیوس جونگو ماسوکا، سه‌شنبه، 25 بهمن‌ماه، در جریان سفر یک روزه به تبریز و دیدار با استاندار آذربایجان شرقی با اشاره به روابط حسنه دو کشور و سفر رئیس جمهور زیمباوه در سال 2022 به ایران، گفت: جلسه‌ای که با وزیر جهادکشاورزی ایران داشتیم بسیار سازنده بود و امیدواریم بتوانیم همکاری های خوبی را در آینده نزدیک داشته باشیم.
وی با اشاره به علاقه زیمباوه به همکاری در عرصه‌های دانش بنیان و بازدید از مؤسسه واکسن و سرم سازی رازی، گفت: این مجموعه بسیار بزرگ که توسط دانشمندان ایرانی بنا شده است، تحسین برانگیز است و امیدواریم مجموعه این چنین هم در کشور ما راه اندازی شود.
جونگو ماسوکا، اقتصاد زیمباوه را بر پایه کشاورزی دانست و افزود: ما به دنبال تغییرات اساسی در کشاورزی زیمبابوه هستیم چرا که پیشرفت در این حوزه می‌تواند زندگی مردم و اقتصاد کشور را توسعه دهد و برای رسیدن به هدف به بهبود وضعیت مکانیزاسیون کشاورزی و خرید تراکتور نیاز داریم.
وزیر کشاورزی، شیلات، آب، اقلیم و توسعه روستایی جمهوری زیمبابوه نیاز این کشور در حوزه مکانیزاسیون را 20 هزار تراکتور اعلام کرد و ادامه داد: در حال حاضر ما تنها یک هزار تراکتور داریم و قصد داریم به هدف گذاری خود در این حوزه برسیم.
وی بازدید از مجموعه شیر پگاه آذربایجان شرقی را یکی دیگر از برنامه سفر خود به آذربایجان شرقی اعلام کرد و گفت:  ما به تولید ۱۵۰ میلیون لیتر محصولات لبنی در سال نیاز داریم که در حال حاضر توان کشور ما ۹۰ میلیون لیتر است و به همین دلیل  با بازدید از این مجموعه قصد داریم تا راه های افزایش تولید لبنیات را در زیمباوه فراهم کنیم.

هیچ مانعی در مسیر ارتباط دو کشور ایران و زیمباوه وجود ندارد
استاندار آذربایجان شرقی نیز در این دیدار با اشاره به اولویت دولت سیزدهم در ارتقا همکاری با کشورهای آفریقایی گفت: با توجه به زمینه‌های همکاری موجود هیچ مانعی در مسیر ارتباط دو کشور وجود نداشته و همکاری دو کشور می‌تواند منطبق با منافع ملی شکل گیرد. صنایع منطبق با کشاورزی در استان همانند کارخانه بزرگ تراکتورسازی فراتر از سطح یک استان بوده که علاوه بر تامین نیاز کشور می‌تواند  اقدام به صادرات نیز نماید.
عابدین خرم، با اشاره به اینکه استان آذربایجان شرقی در حوزه کشاورزی یکی از استان‌های غنی کشور است، افزود: استان آذربایجان شرقی تقریبا در تامین اکثر نیازمندی‌های جمعیت استان خودکفا بوده و می‌تواند ارائه دهنده کمک های زیادی در این زمینه باشد چرا که در بسیاری از حوزه‌ها رتبه اول تا سوم کشوری را به خود اختصاص داده است. از جمله در حوزه تولید پروتئین آذربایجان شرقی خودکفا بوده و در حوزه تولید غلاتی مانند گندم و سایر غلات حرفی برای گفتن دارد.
وی ادامه داد: در حوزه گلخانه‌ای نیز بزرگترین گلخانه خاورمیانه در استان آذربایجان شرقی قرار داشته و از صادر کننده‌های محصولات گلخانه‌ای به شمار می‌آید. همچنین در حوزه تخم مرغ  و عسل رتبه اول و دوم کشوری را داراست و در حوزه کشت آبی در آینده ای نزدیک یکی از استان های برتر خواهد بود. در حوزه دامپزشکی در سطح کشور و پرورش دام سبک و سنگین جزو استان های برتر بوده که علاوه بر خودکفایی توانایی اقدام برای صادرات را داراست.
خرم، با بیان اینکه استان آذربایجان شرقی در سال‌های اخیر ۶ میلیون تن تولیدات کشاورزی داشته است، گفت: در سال جاری مرکز تحقیقات کشاورزی به عنوان دهکده تحقیقات کشاورزی در استان شکل گرفته و توانسته است بخش عمده ای از تولیدات کشورزی را بومی نموده و شرایط خوبی برای تامین نیاز غذایی و کالری کشور فراهم کند.
استاندار آذربایجان شرقی، افزود: یکی از برنامه های راهبردی ما امنیت غذایی کشور و استان و در واقع تامین امنیت غذایی کامل است. در این رابطه با کشورهای همسایه مانند ترکیه، ارمنستان، آذربایجان و کشورهای اوراسیا در تعامل هستیم تا  در رابطه با کشت فراسرزمینی با این کشورها همکاری کنیم. امید است سفر جنابعالی و هیئت همراه موجب آشنایی با ظرفیت‌های استان شده و زمینه های همکاری بین دو کشور را فراهم آورد و چشم انداز ارتباط ایران و زیباوه در نگاه آینده اتفاق افتد.
انتهای پیام/

پژوهشیار