معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی
رشد ۴۰ درصدی ارائه آموزشهای مهارتی
1401/11/04 - 17:04 - کد خبر: 86034
نصر: معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی از رشد ۴۰ درصدی ارائه آموزشهای مهارتی به ۱۹ گروه مخاطب این سازمان در ۹ ماه سال جاری نسبت به زمان مشابه خبر داد.
به گزارش نصر، «غلامحسین حسینی نیا»، با اشاره به ارائه آموزشهای مهارتی به یک میلیون و ۳۱۰ هزار نفر در ۹ماهه سال جاری، بیان داشت: ۶۳۲ هزار نفر در بخش دولتی و ۶۷۸ هزار نفر در بخش غیردولتی، موفق به کسب آموزشهای مهارتی شدند.
وی تصریح کرد: در ۹ماهه سال جاری از دو میلیون و ۹۲ هزار نفر سنجش مهارت بهعملآمده و یک میلیون و ۸۰۰ هزار فقره گواهینامه مهارت نیز صادر شده است.
معاون وزیر با بیان اینکه گواهینامههای مهارت، معتبرترین مدرک مهارتی در سراسر کشور و در سطح بینالمللی است، افزود: گواهینامههای مذکور برای تمامی افراد، پس از کسب آموزشهای مهارتی آموزش و شرکت در آزمونهای سنجش مهارت و صلاحیت حرفهای برای متقاضیان صادر خواهد شد.
وی ارائه آموزشهای مهارتی کیفی، متناسب با نیاز بازار را اولین گام در ارتقای اعتبار آزمونهای سنجش مهارت و صلاحیت حرفهای دانست و اذعان داشت: بهرهگیری از آزمونگران خبره شاغل در بخشهای مختلف، از دیگر مؤلفههای ارتقای کیفیت در سنجش مهارت و صلاحیت حرفهای است و ازاینرو ۱۲ هزار و ۵۰۶ آزمونگر عملی آموزشهای فنی و حرفهای، مورد بررسی و تعیین صلاحیت حرفهای قرار گرفتند.
رئیس سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور، اعطای گواهینامه مهارت به کسی که شایستگی و صلاحیتش را ندارد، خیانت بزرگ در جنایات خواند و افزود: سنجش مهارت و صلاحیت حرفهای، هماهنگکننده و چرخه تضمین کیفیت فرایند آموزش است و گواهینامههای مهارت از سال ۱۳۹۱ با راهاندازی پورتال جامع سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور از حالت مقوایی با مهر برجسته خارج و بهصورت اینترنتی صادر میشود.
وی از ایجاد ۵۹ کارگاه سنجش عملی مهارت و ۳۸ سایت آزمون الکترونیکی در سال جاری خبر داد و افزود: کارآموزان و متقاضیان دریافت گواهینامههای مهارت، میتوانند پس از کسب مهارت لازم، طبق استانداردهای تدوین شده سازمان بینالمللی کار و سازمان آموزش فنی و حرفهای در آزمونهای هماهنگ و یا از طریق آزمونهای تفاهمنامه اصناف، تفاهمنامه میراثفرهنگی، اتحادیه صنعت ساختمان و یا آزمون ادواری شرکت کرده و پس از اخذ نمره قبولی در آزمون کتبی و عملی این سازمان، نسبت به دریافت این گواهینامهها اقدام کنند.
حسینی نیا، خاطرنشان کرد: ازآنجاییکه دانش و مهارتهای فناوری اطلاعات در حال مبدلشدن به ابزار آموزشی است و اشتیاق کارآموزان برای استفاده از آموزش الکترونیک (e-learning) به دلیل عدم وجود محدودیت زمانی و مکانی افزایشیافته که این امکان در برگزاری آزمون الکترونیکی نیز وجود دارد.
به گفته وی، زمان فاصله آزمون تا صدور گواهینامه مهارت از ۴۵ روز به هفت روز کاری کاهشیافته است.
معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در پایان کسب و ارتقای مهارت را موجب بالارفتن کارایی و کارآفرینی نیروی انسانی برای کمک به رشد اقتصادی و اشتغال در جهت بهبود کیفیت زندگی مردم برشمرد و گفت: رسیدن به این مهم، داشتن برنامهای جامع، سنجیده، کارآمد و بهروز را در حوزه سنجش میطلبد.
انتهای پیام/