معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده؛
همه دستگاهها باید برای رشد و مهارت آموزی بانوان تلاش کنند
1401/11/04 - 12:41 - کد خبر: 86004
نصر: معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده، با بیان اینکه باید همه دستگاهها برای رشد و مهارتآموزی بانوان تلاش کنند، گفت: معاونت زنان به بانوان به عنوان محور خانواده و جامعه مینگرد و در سطح کلان به ارتقا و پیشرفت آنان کمک میکند.
به گزارش نصر، انسیه خزعلی در نشست مشاورین امور زنان و خانواده دانشگاهها، پژوهشگاهها و مراکز آموزش عالی با اشاره به این موضوع که آموزش در دانشگاهها در سطح عالی پیش می رود، اظهارداشت: امید داریم توجه به رشد و فراهم کردن زمینه فعالیت زنان در دانشگاهها و مراکز آموزشی در سطح ممتاز باشد و جامعه بانوان در این نهادها را به خوبی به همگان بشناسانیم. به رسمیت شناختن توانمندی زنان بسیار مهم است زیرا این قشر از جامعه با اشراف کامل به موضوعات مختلف می توانند همزمان چندکار را به درستی انجام دهند.
وی با بیان اینکه معاونت زنان تفاهم نامههای بسیاری را با وزارت علوم در راستای بهبود فعالیت زنان شاغل در مراکز دانشگاهی منعقد کردهاند، تصریح کرد: امیدواریم این دست تعاملات و تفاهمنامه به مرحله عملیاتی برسد تا مشکلی از مشکلات زنان شاغل که بنیان اساسی جامعه هستند، برطرف سازد. همچنین معاونت زنان از طرحهای کارآفرینی و کارگاههای مهارتی که به صورت فراگیر در دانشگاههای سراسر کشور توسط وزارت علوم اجرا میشود، حمایت و پشتیبانی لازم را میکند.
معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده با توضیح اینکه حضور زنان در شورای دانشگاهها بسیار خوب است، گفت: این حضور باید مفید و پرثمر باشد و فقط منافع یکجانبه برخی اقشار را در نظر نگیرند. در واقع فعالیتی که عمیق و با نگاه کارشناسانه باشد زنان را به جایگاه حقیقی آنان می رساند.
خزعلی با بیان اینکه دولت سیزدهم برای ارتقای مشاورین به جایگاه معاونت حوزهها اهتمام ویژه ای دارد، اظهار داشت: دولت قانون و مصوبات زیادی برای ارتقای جایگاه زنان در جامعه در نظر گرفته است که همگی در راستای رسیدن این قشر به جایگاه واقعی و حقیقی خودشان است. همچنین فراهم آوردن شرایط برای پیشرفت دانشگاهها، سازمانها و نهادهای متولی نیز از جمله این اقدامات است. معاونت زنان نیز با حمایتها و پیشتیبانیهای خود مشکلات زنان شاغل را پیگیری خواهد کرد و در سطح کلان برای ارتقای آنان از هیچ کوششی فروگذار نخواهد بود.
وی با اشاره به نظام واره شغلی زنان افزود: به عنوان معاونت زنان تلاش می کنیم ارتباط مستمری برای شنیدن صدای زنان شاغل ایجاد شود تا راهکارهایی که وضعیت شغلی آنها را ارتقا دهد، پیدا کنیم و همچنین حمایت لازم را از این قشر که مسئولیت های چندجانبه دارند داشته باشیم و راهکارهایی بیندیشیم و در قانون ببینیم که بتوانند به مسوولیت دیگر خود که مسوولیت خانواده است به خوبی بپردازند. نظارم واره شغلی برای زنان در محدوده سنی ۲۰ تا ۴۰ در نظر گرفته شده است تا همه دستگاهها و وزارت خانهها با نگاه خاص و تخصصی خود به این موضوع نگاه کنند. دورکاری زنان شاغل، تاسیس مهدکودک ها، تاسیس پارک ویژه برای بانوان و نگاه به مبحث ورزش، مرخصی زایمان و پرداخت حقوق و مزایا به صورت ماهانه در دوران مرخصی از جمله فعالیت ها و اقدام هایی به شمار می رود که معاونت زنان در دستور کار دارد تا با رفع ایرادات در مصوبه های قبلی به مرحله اجرا برسد.
معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده همچنین در ادامه اظهارداشت: هیأت علمی دانشگاهها در راستای بهبود بخشیدن به وضعیت بانوان شاغل خود پیشنهاداتشان را به معاونت زنان ارجاع دهند تا برای بررسی و تأیید مصوبه در شورای ستاد زن و خانواده تصمیمگیری شود.
خزعلی با اشاره به جایزه ویژه شهید آشتیانی، توضیح داد: معاونت زنان در راستای مسئولیتهای خود و الگوی سوم زنان در نظر دارد تا جایزهای ویژهای را به بانوان فرهیخته در حوزههای مختلف اختصاص دهد. هر وزارتخانه یا دستگاهی این مأموریت را دارد تا مطابق با الگوهای ساختاری به شناسایی این بانوان بپردازد. البته این را هم باید در نظر گرفت شود که تمامی قوانین حمایتی به مانند تیغ دولبه هستند. به عنوان مثال اگر مباحثی رفاهی مانند مرخصی زایمان، دورکاری یا بازنشستگی زنان اجرایی شود شاید کارفرما دیگر رغبتی به کارگرفتن نیروی زن نداشته باشد. از این رو با اجرای نظام واره شغلی میخواهیم از تبعات سوء جلوگیری کنیم.
وی با بیان اینکه اختصاص دادن واحدهایی به عنوان رشته جمعیتشناسی میتواند کشور را از بحران و مشکلات جمعیت عبور دهد، بیان داشت: امیدواریم در این هفت سال بتوانیم با فعالیتدر این حوزه از مشکل جمعیت نیز عبور کنیم. این مسأله میتواند در قالب تدریس چند واحد در همه رشتهها باشد.
انتهای پیام/