رئیس اورژانس پیش بیمارستانی دانشگاه علوم پزشکی تبریز هشدار داد:

پرهیز از مصرف قـارچ هـای خودرو در طبیعت

1398/02/03 - 11:03 - کد خبر: 860
قـارچ هـای خودرو در طبیعت

نصر: رئیس اورژانس پیش بیمارستانی دانشگاه علوم پزشکی تبریز درباره مصرف قارچ های موجود در طبیعت هشدار داد.

به گزارش نصر، دکتر فرزاد رحمانی افزود: از چیدن و مصرف قارچ های روییده در طبیعت و کوه و دشت خودداری کنید زیرا احتمال مسمومیت و مرگ درپی مصرف این نوع از قارچ ها بسیار بالاست.

عضو هیات علمی دانشگاه ومتخصص طب اورژانس اظهار داشت: مراقب قارچ های سمی روییده در طبیعت باشید

با رسیدن روزهای بهاری و هوای خوب بهار طبیعت گردی ها بیشتر میشود . یکی از خوراکی هایی که در دل طبیعت رشد میکند قارچ است،اما باید از مصرف قارچ های خودرو که در دل طبیعت ظاهر می شوند اجتناب کرد

مدیر حوادث دانشگاه با بیان اینکه  همه قارچ های موجود در طبیعت خوراکی نیستند، گفت:خوردن چند لقمه از قارچ های سمی می تواند کبد، کلیه یا حتی مغز را از کار انداخته و حتی موجب مرگ شود.

وی با تاکید بر اینکه باید از چیدن و مصرف قارچ ها ی روییده در طبیعت و کوه و دشت خودداری کرد، افزود: نمی توان از روی ظاهر قارچ یا مزه آن، وحشی، خوراکی و یا سمی بودن آن را تشخیص داد و تنها آزمایشگاه می تواند خوراکی بودن آنها را تأیید کند؛ هیچ آزمایشی هم وجود ندارد که بتوان از خوراکی بودن قارچ اطمینان حاصل کرد.

وی علایم زودرس مسمومیت با قارچ را شامل تهوع و استفراغ، اسهال، شکم درد و تعریق عنوان و اضافه کرد:گاهی علایم مغزی مانند توهم، خواب آلودگی، تشنج و یا بی قراری با این نشانه ها همراه می شود.

رئیس اورژانس دانشگاه  با بیان اینکه ایـن علایم چهار تا 24 ساعت بعد از خوردن قارچ ظاهر می شود، گفت:نشانه های دیررس شامل مسمومیت کبدی، کلیوی یا آسیب های مغزی است که ممکن است روزها یا هفته ها بعد ظاهر شود.

دکتر فرزاد رحمانی خاطر نشان شد :پختن، آب پز یا کباب کردن قارچ های وحشی موجود در طبیعت سمی بودن آنها را از بین نمی برد و تنها راه پیشگیری از مسمومیت با قارچ، پرهیز از مصرف قـارچ هـای روییده در طبیعت است، سم قارج پادزهر ندارد و تنها باید از خوردن قارچ های وحشی موجود در طبیعـت و غیر پرورشی اجتناب کرد .

انتهای پیام/

پژوهشیار