نصر: معاون وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: بر اساس گزارش سازمان بهداشت جهانی، هزینه سلامت ایرانیان بر اثر آلودگی هوا در سال ۳۰ میلیارد دلار برآورد شده است.
به گزارش نصر به نقل از ایرنا، علیرضا رئیسی روز چهارشنبه در کارگاه آموزشی مسوولان و کارشناسان اداره سلامت جمعیت و خانواده دانشگاههای علوم پزشکی کشور در مشهد افزود: هزینه آلودگی هوا در ایران هم اکنون ۲.۷ درصد تولید ناخالص ملی است.
وی هزینه سلامت ایرانیان در حوزه دخانیات را ۳۰ هزار میلیارد تومان و در حوزه بیماریهای غیر واگیر هزاران میلیارد تومان در سال عنوان کرد.
وی با اشاره به ارتقای رشد شاخصهای بهداشتی و درمانی در ایران طی دهههای اخیر ادامه داد: دستاوردهای کشور در حوزه کاهش انواع مرگ و میرها نظیر مرگ مادران باردار و کودکان، چشمگیر و افتخارآمیز است.
رئیسی گفت: شاخص کاهش مرگ و میر مادران باردار در ایران هفت سال زودتر از تعهد سازمان بهداشت جهانی در سال ۲۰۲۵ محقق شده است که این موضوع تقدیر دبیر کل سازمان ملل را به دنبال داشته است.
وی با اشاره به افزایش رو به رشد جمعیت سالمندی در ایران افزود: در ۲۵ سال آینده از هر سه نفر ایرانی یک نفر سالمند خواهد بود که این زنگ خطر بزرگی برای سلامت به شمار میرود.
وی ادامه داد: دغدغه رهبر معظم انقلاب پیرامون پیر شدن جمعیت و کاهش نرخ باروری بحث دقیق و کارشناسانهای است.
معاون بهداشتی وزیر بهداشت گفت: سلامت جمعیت مهمترین وظیفه وزارت بهداست و درمان در زمینه فرزندآوری و فرزندپروری است که در این زمینه ارتقای زایمان ایمن در مادران باردار بالای ۳۵ سال با ارائه مراقبتهای لازم دنبال میشود.
وی افزود: هم اکنون سن ازدواج در بین زنان کشور دو سال و در بین مردان سه سال افزایش یافته و در زنان به ۲۴ و در مردان به ۲۹ سال رسیده است.
وی ادامه داد: افزایش سن ازدواج و افزایش فاصله ازدواج تا تولد اولین فرزند از موانع رشد جمعیت و فرزندآوری به شمار میرود.
رئیسی گفت: از سوی دیگر کاهش مرگ و میر نوزادان، کاهش مرگ و میر مادران باردار و افزایش امید به زندگی به میزان ۲۵ سال از فاکتورهای مثبت در حوزه جمعیت است که ایران در این زمینه موفقیتهای بسیار داشته است.
وی افزود: کاهش میزان سقطهای قانونی و غیرقانونی از اهدافی است که دنبال میشود که کاهش سقطهای غیرمجاز و غیرقانونی نیاز به همکاریهای بین بخشی دارد.
وی ادامه داد: سالانه ۱۶ هزار نفر در ایران بر اثر حوادث جادهای جان خود را از دست میدهند که بیشتر آنان جوانان مولد جامعه هستند و این معضل باید چارهاندیشی شود.
کارگاه آموزشی مدیران سلامت جمعیت، خانواده و مدارس دانشگاههای علوم پزشکی کشور که از ۱۱ آذرماه به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد آغاز شده است امروز به کار خود پایان میدهد.
انتهای پیام/