گزارش/

پاساژ امت یا پلاسکوی تبریز؟!

1401/10/28 - 21:04 - کد خبر: 85634
پاساژ امت

نصر: آتش سوزی هر لحظه این مرکز انباشته شده از پوشاک و مواد اشتعال زا را تهدید می کند. شاید بتوان این مرکز را با پلاسکوی تهران مقایسه کرد که چند سال پیش در حادثه ناگواری آتش گرفت و بیش از 35 نفر و از جمله چندین آتش نشان در آن حادثه جان باختند.

به گزارش نصر، پاساژ امت از قدیمی ترین و چه بسا اولین مجتمع های تجاری و خدماتی شهر تبریز می باشد که به مرکز تولید، عرضه و فروش پوشاک شمالغرب کشور تبدیل شده است.
این مرکز، با توجه به واقع شدن در مرکز شهر، و عرضه محصولات با قیمت مناسب روزانه مورد بازدید و مراجعه صدها و بلکه هزاران شهروند تبریزی و غیر تبریزی است. اما اکنون با توجه به عمر طولانی آن، و عدم لحاظ الزامات ایمنی در ساخت و تغییر کاربری های آن، به کانون خطر تبدیل شده است. آتش سوزی هر لحظه این مرکز انباشته شده از پوشاک و مواد اشتعال زا را تهدید می کند. شاید بتوان این مرکز را با پلاسکوی تهران مقایسه کرد که چند سال پیش در حادثه ناگواری آتش گرفت و بیش از ۳۵ نفر و از جمله چندین آتش نشان در آن حادثه جان باختند.
این مرکز که عملیات ساخت آن به پیش از پیروزی انقلاب اسلامی برمی گردد ابتدا با نام پاساژ قانع در سه راهی امین ( شهید سرگرد محققی) معروف گشت. اما بعد از پیروزی انقلاب به پاساژ شناخته شد.پاساژ امت (بازار و مرکز خرید) در محله بازار تبریز و خیابان محققی واقع شده است. این مجتمع یکی از شصت و پنج بازار و مرکز خرید در محله بازار تبریز می‌باشد و از نظر موقعیت جغرافیایی در نزدیکی بازار بزرگ و سرپوشیده و تاریخی تبریز قرار دارد.
ضریب آسیب پذیری بالای این مرکز و لزوم ایمن سازی این مرکز اکنون مورد توجه مسئولان شهرداری واقع شده است.
علیرضا نوای باغبان عضو شورای اسلامی شهر تبریز با تائید ناایمن بودن پاساژ امت و لزوم بازسازی و نوسازی آن می گوید: این مرکز پرتردد اکنون کاملا ناایمن و آسیب پذیر شده است. با این حال، اداره کل میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع دستی استان فقط برای احداث دو و نیم طبقه در سازه جدید، مجوز صادر کرده است.
این عضو شورا ادامه داد: اصناف و کسبه پاساژ امت، آمادگی کامل خود برای نوسازی این مجتمع را اعلام کرده اند، اما محدودیت اعمال شده از سوی میراث فرهنگی، مانع از عملیاتی شدن این طرح و اقدام ضروری شده است.
رضا جانفشان نوبری، شهردار منطقه هشت تبریز در این رابطه گفت: پاساژ امت آبستن خطر بوده و شاید از پلاسکوی تهران نیز خطرناک‌تر باشد. بنابراین تدابیر و اخطار های لازم به صاحبان املاک و اصناف این پاساژ داده شده است. ضمن آنکه مصمم هستیم در سریع ترین زمان ممکن نسبت به ایمن سازی آن اقدام کنیم.

۷۰ درصد ساختمان های ناایمن در مرکز شهر قرار دارند
شهردار منطقه ۸ تبریز گفت: بزرگترین معضل و مشکل حال حاضر در شهرداری منطقه ۸ وجود ساختمان‌های ناایمن است که در این حوزه به صورت مکتوب و رسانه‌ای اطلاع‌رسانی کردیم.
رضا جانفشان نوبری اظهار کرد: شهرداری منطقه ۸ تبریز آماده هرگونه همکاری در حوزه ایمن‌سازی ساختمان‌های ناایمن از جمله صدور پروانه ساختمانی است.
وی افزود: ضوابط موجود در اداره کل میراث فرهنگی اجازه مرمت و بازسازی و حتی احداث عین به عین ساختمان‌های ناایمن را نمی‌دهد.
وی اضافه کرد: میراث فرهنگی محدودیت ارتفاع در بافت تاریخی را اعمال می‌کند که مانع از ساخت و ساز و مرمت ساختمان‌های ناایمن می‌شود.

به قلم خوش نیت/آذر قلم
انتهای پیام/

پژوهشیار