نصر: مسئله دو نرخی شدن بنزین در حالی به مرحله اجرا درآمده که هیچ سهمی برای صنعت گردشگری در نظر گرفته نشده و این در حالی است که در عین حال برخی از صنوف دیگر از مزایای سوبسید و یارانه بنزین بهرهمند شدهاند.
به گزارش نصر به نقل از عصر ایران، در حالی بنا به اعلام مسئولان هر گردشگر درآمدی معادل 30 بشکه نفت برای کشورمان دارد که حال و هوای این روزهای گردشگری به ویژه در شهر جهانی یزد بیانگر این است که در طرح اصلاح قیمت بنزین این صنعت مورد بیمهری قرار گرفته و تاکنون نیز تدبیری برای برون رفت از این وضعیت اندیشیده نشده است.
براساس این گزارش، پس از گذشت قریب دو هفته از افزایش نرخ بنزین به نظر میرسد که صنعت گردشگری متاثر از این اقدام بوده به طوری که وضعیت نامطلوبی را برای گردشگری شهر تاریخی یزد به عنوان یک میراث جهانی رقم زده و نفسهای صنایع مختلف وابسته به حوزه گردشگری به ویژه صنعت هتلداری را به شماره انداخته است.
البته اداره کل میراث فرهنگی استان یزد برای تسکین این درد به برگزاری جشنوارهها و رویدادهای گردشگری روی آورده ولی این اقدامات در این مدت نتوانسته موجب التیام این درد و جبران خسارتهای ناشی از تاثیر افزایش نرخ بنزین و در نهایت بهبود این وضعیت شود.
از طرفی نمیتوان از تاثیر قطعی اینترنت و خسارتهای مرتبط با این اقدام نیز بر صنعت گردشگری چشمپوشی کرد و این در حالی است که در شرایط تحریمها و فشارهای اقتصادی یکی را محورهای توسعه و برون رفت کشور از این وضعیت اتکا به درآمدهای غیرنفتی مانند گردشگری به عنوان یک صنعت درآمدزاست که البته عنایت بیشتر مسئولان در تصمیمگیریها و سیاستگذاریهایشان را میطلبد.
«سیدمحسن حاجی سعید» رییس کانون انجمنهای صنفی راهنمایان گردشگری سراسر کشور و عضو هیات مدیره انجمن راهنمایان استان یزد به آشفتگی و سردرگمی صنعت گردشگری پس از افزایش قیمت بنزین اشاره و اظهار میکند: متاسفانه تصمیم ناگهانی افزایش قیمت بنزین بدون در میان گذاشتن آن با وزارتهای مختلف کشور به ویژه گردشگری منجر به آشفتگی فعلی شده است.
وی اضافه میکند: مسئله دو نرخی شدن بنزین در حالی به مرحله اجرا درآمده که هیچ سهمی برای صنعت گردشگری در نظر گرفته نشده و این در حالی است که در عین حال برخی از صنوف دیگر از مزایای سوبسید و یارانه بنزین بهرهمند شدهاند.
مشاور گردشگری شورای اسلامی شهر یزد در ادامه نادیده گرفتن صنعت گردشگری در طرح اصلاح قیمت بنزین را نوعی توهین و عامل تخریب زنجیرههای صنعت گردشگری کشورمان عنوان میکند و میگوید: متاسفانه با وجود درخواستها و نامهنگاریهای مکرر با وزرات نفت و درخواست مطالبه سهیمهای برای فعالان این صنعت، تاکنون هیچ توجهی به این مهم نشده است.
حاجیسعید در ادامه خواستار توجه حداقلی دولت به ویژه رییسجمهور به مکاتبات و ارائه پاسخ مشخص به این صنعت است و در این باره اعلام میکند: البته مقرر شده تا در این رابطه با حضور وزیر محترم میراث فرهنگی، نشستی فوری برگزار شود.
«سیدامیر ناصر طباطبایی» رییس جامعه هتلداران استان یزد هم در گفتوگو با خبرنگار ایسنا به وضعیت بسیار نامطلوب گردشگری استان پس از اجرای این طرح اشاره و اظهار میکند: ضریب اشغال اقامتی هتلهای یزد به 10 درصد رسیده و میزان ورودی گردشگران نیز تا حد قابل توجهی کاهش یافته است.
وی از بیتوجهی دولت به صنعت گردشگری در دوران مختلف گلایه و تصریح میکند: متاسفانه دولت بدون در نظر گفتن تاثیرات مستقیم و غیرمستقیم افزایش قیمت بنزین در این زمینه اقدام کرده، در حالی که باید همه اقدامات دولت پیوست گردشگری به عنوان یکی از مهمترین صنایع کشور داشته باشد.
این مسئول در پاسخ به این سوال «آیا تاکنون مطالبهای در این زمینه پس از افزایش نرخ بنزین داشتهاید؟» خاطرنشان میکند: از دولت قبلی نیز مطالباتی صورت گرفت، اما تاکنون به هیچ یک از مطالبات این صنعت چه در دولت قبلی و چه در دولت فعلی پاسخ داده نشده و پس از افزایش اخیر قیمت بنزین نیز تاکنون به این صنعت توجهی نشده است.
وی حتی از اختصاص نیافتن سهمیه گازوئیل هتلهای یزد پس از اجرای این طرح خبر میدهد و میگوید: بسیاری از مجموعههای گردشگری با مشکل دریافت سهمیه گازوئیل مواجه شدهاند و این مشکلات باعث شده تا صنعت گردشگری یزد رو به افول برود.
عضو کمیسیون عالی واحدهای اقامتی، پذیرایی و تفریحی کشور به ناخوش شدن احوال صنعت گردشگری ایران پس از تحریمها نیز اشاره و تاکید میکند: صنعت گردشگری کشور پس از اعمال تحریمهای ظالمانه روند کندی را در پیش گرفته بود ولی اکنون با افزایش قیمت بنزین، این صنعت تنها باید برای بقای خود تلاش کند.
وی ادامه میدهد: متاسفانه اگر در صنعت هتلداری ضریب اقامت سالانه یک مجموعه به کمتر از 50 درصد برسد، این مجموعه ورشکسته تلقی می شود ولی با توجه به این که در این شرایط بسیاری از این مجموعهها برای جلوگیری از تعطیلی تلاش خواهند کرد قطعاً از کیفیت خدمات آنها کاسته خواهد شد و چه بسا مجبور به تعدیل نیرو نیز شوند.
طباطبایی در پایان نیز خواستار توجه ویژه دولت به صنعت گردشگری به عنوان یک صنعت سبز و درامدزا برای کشورمان در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی و رونق تولید و اهتمام به مشکلات فعالان این بخش میشود.
انتهای پیام/