استاندار آذربایجان شرقی:
تبریز از نظر ارتباطات فرهنگی سرآمد است
1401/10/21 - 13:07 - کد خبر: 85133
نصر: استاندار آذربایجانشرقی تبریز را از نظر غنای فرهنگی سرآمد دانست و گفت: با توجه به پیشینه تبریز، این شهر در روانسازی ارتباطات بینالمللی می تواند موثر باشد.
به گزارش نصر، زین العابدین رضوی خرم روز چهارشنبه در دیدار سرکنسول ایران در ارزروم ترکیه با وی با اشاره به روابط دیرینه و مبنایی ۲ کشور، اظهار داشت: این روابط هرچه عمیقتر و وسیعتر باشد به نفع منطقه و ملتهای دو کشور است.
وی با اشاره به تاکید رئیس جمهور بر نقشآفرینی استانهای مرزی در توسعه روابط با کشورهای همسایه، گفت: این سیاست و تفویض اختیار به استانها، یک فرصت مغتنم است که باید از آن استفاده کنیم.
استاندار آذربایجان شرقی با بیان اینکه راهبرد توسعه مناسبات با کشورهای همسایه مشخص است، اما چارچوبها و روشهای اجرایی آن به صورت دقیق تعریف نشده، افزود: در ماههای اخیر در نشستهایی که با نمایندگان سیاسی کشورمان در کشورهای همسایه داشتیم، بخشی از این چارچوبها را مشخص کردهایم.
وی ادامه داد: در مورد ترکیه باید چارچوب و سازوکاری تعریف کنیم که نتیجه آن، نقشآفرینی فعال بخش خصوصی بهعنوان پایه فعالیتهای آینده و همچنین توسعه ارتباطات فرهنگی بهعنوان پیشنیاز روابط اقتصادی و تجاری باشد.
خرّم اظهارکرد: بخش خصوصی آذربایجان شرقی در سطح منطقهای و فرامنطقهای هم فعال است و بهرغم مشکلات اقتصادی و تحریمها و محدودیتها، صادرات استان نسبت به سالهای گذشته افزایش داشته که نشاندهنده پویایی بخش خصوصی است.
وی خاطرنشان کرد: ما بهعنوان مسئولان دولتی وظیفه داریم موانع موجود در مسیر توسعه روابط را رفع کنیم و این کار توسط بخش خصوصی انجام شود.
استاندار آذربایجان شرقی همچنین بر توسعه ارتباطات فرهنگی استان با ترکیه تاکید کرد و گفت: امسال چند جشنواره فرهنگی مشترک با استانهای ترکیه برگزار کردیم و قطعا استمرار این روابط میتواند روابط دو کشور در همه زمینهها را تسهیل کند.
خرّم خواستار همکاری سرکنسولگری ایران در ارزروم برای فعالسازی غرفه نمایشگاهی تبریز شد و گفت: امیدواریم با همکاریهای نزدیک، فصل نوینی از روابط بین دو استان و دو کشور را شاهد باشیم.
توسعه همکاری شهرهای آذربایجان شرقی با ترکیه در اولویت است
سرکنسول ایران در ارزروم نیز با بیان اینکه تبریز قابلیت همکاری با اغلب شهرهای مهم ترکیه در مبادلات تجاری، اقتصادی و فرهنگی را دارد، خاطرنشان کرد: به دنبال گسترش همکاری شهرهای آذربایجان شرقی با شهرهای شرق ترکیه هستیم.
محمد ابراهیمی با اشاره به اینکه سرکنسولگری ایران در ارزروم، ۱۸۰ سال قبل تاسیس شده و ۲۸ استان ترکیه در حوزه کنسولی آن هستند، افزود: مقامات دولتی و بخش خصوصی ارزروم هم تمایل به توسعه روابط با تبریز و آذربایجان شرقی دارند.
وی ادامه داد: هر قدر همکاری شهرهای شمال غرب کشور با شهرهای شرق ترکیه بیشتر باشد قطعا منافع اقتصادی و فرهنگی زیادی برای منطقه در پی دارد.
وی با اشاره به نقش و اهمیت تبریز در مبادلات تجاری و اقتصادی ارزروم از گذشته های بسیار دور گفت: در ارزروم از قدیم الایام دروازه ای به نام «دروازه تبریز» وجود دارد که هم اکنون جزو مرکز شهر محسوب می شود.
ابراهیمی با اشاره به اهتمام شهردار ارزروم بر بازگشایی غرفه شهرداری تبریز در این شهر خاطرنشان کرد: ترک ها خواهان روابط شدید فرهنگی هستند و هم اکنون ۵۰۰ دانشجو در ارزروم و ۵۰۰ دانشجوی در سایر شهرهای شرق ترکیه مشغول تحصیل هستند.
سرکنسول ایران در ارزروم با اشاره به وجود ایرانیان موفق و سرمایه دار در ارزروم خاطرنشان کرد: اکثر تاجران و سرمایه داران مقیم در ارزروم خواهان سرمایه گذاری در تبریز بوده و نسبت به زادگاه خود احساس دین می کنند بنابراین برای دعوت از این افراد بسترها را باید فراهم کرد.
انتهای پیام/