استاندار آذربایجان شرقی:
باید نگاه برنامهای به بخش معدن داشته باشیم
1401/10/03 - 15:22 - کد خبر: 84006
نصر: استاندار آذربایجان شرقی با تاکید بر اینکه باید نگاه برنامهای به بخش معدن داشته باشیم، گفت: فرمانداران، تشکیل کمیته معادن شهرستانها را جدی بگیرند و از این فرصت فوقالعاده برای پیشرفت مناطق مختلف استان استفاده کنند.
به گزارش نصر، عابدین خرّم، شنبه سوم دیماه، در جلسه شورای معادن استان، با اشاره به اینکه فعال کردن تمامی معادن یکی از راهبردهای اصلی نظام و دولت است، افزود: ما در استان 700 معدن ثبتشده داشتیم که 50 درصد آنها غیرفعال بود و با تلاشهای سازمان صمت و مجموعه دستگاههای اجرایی، 41 معدن به چرخه فعالیت بازگشته است که عدد کمی است.
وی افزود: وزیر صمت هم در سفری که هفته گذشته به استان داشت، بر تلاش بیشتر در این زمینه تأکید کرد.
استاندار آذربایجان شرقی با اشاره به مزایده واگذاری محدودههای معدنی استان، اظهار کرد: این مزایده اگر در جهت فعال کردن معادن غیرفعال باشد خبر خوشی برای استان است؛ در غیر این صورت باید یک اقدام جهادی برای فعال کردن این معادن انجام شود.
وی بر استیفای حقوق دولتی و سایر عوارض قانونی معادن فعال در استان تأکید کرد و از فرمانداران خواست تا برای پیشرفت اقتصادی و حل مشکلات ناشی از فعالیتهای معدنی در مناطق مختلف استان، تشکیل کمیته معادن در شهرستانها را جدی بگیرند.
خرّم با بیان اینکه راهاندازی معادن جدید با لحاظ حفاظت از محیط زیست و منابع طبیعی، فوقالعاده برای توسعه استان نیاز است، افزود: توسعه استان به معنای واقعی باید از رهگذر معادن شکل یابد و راهکارهای مشخص در این حوزه داشته باشیم.
وی ادامه داد: برای این منظور باید نگاه برنامهای به بخش معدن داشته باشیم و گزارشهای دقیق و قابل قبول از میزان تأثیر این بخش در توسعه استان تهیه شود.
خرّم گفت: معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری، فرمانداریها و اعضای شورای معادن باید این موضوع را بهعنوان یک عامل اساسی برای پیشرفت اقتصادی استان مورد توجه قرار دهند.
در این جلسه موضوع بند 5 ماده 43 قانون برنامه ششم توسعه مبنی بر اختصاص یک درصد فروش معادن و صنایع معدنی برای جبران خسارتهای ناشی از فعالیتهای معدنی در مناطق درگیر بررسی شد.
در این راستا، گزارش فرمانداران کلیبر، اهر، مراغه، هشترود و سراب درخصوص میزان خسارتهای واردشده از محل فعالیتهای معدنی در این شهرستانها ارائه و نحوه جبران این خسارتها از محل یک درصد فروش معادن مستقر در این مناطق به تصویب شورای معادن استان رسید.
در این جلسه همچنین سه مورد از مصوبات کمیته فنی شورای معادن استان ازجمله مجوز برداشت مواد معدنی مورد نیاز برای طرحهای عمرانی در شعاع 25 کیلومتری معادن فعال، مطرح و تصویب شد.
انتهای پیام/