معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران:

۶۴ درصد سفرهای روزمره با خودروی شخصی است/اعطای مجوز به موتورسیکلت‌های برقی تا پایان سال

1401/09/27 - 15:09 - کد خبر: 83532
ترافیک

نصر: معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران گفت: استفاده از ناوگان حمل و نقل عمومی در شهر تهران ۳۶ درصد است این موضوع به معنای آن است که ۶۴ درصد سفرهای روزمره با خودروی شخصی انجام می‌شود و باید بتوانیم در سال آینده این سرانه را به ۴۴ درصد کاهش دهیم.

به گزارش نصر، جلال بهرامی روز یکشنبه در حاشیه جلسه هم‌اندیشی اعضای شورای شهر با شهردار تهران و در جمع خبرنگاران با بیان اینکه در جلسه امروز یکشنبه ۲۷ آذر درباره‌ سرانه استفاده از حمل و نقل عمومی و توسعه آن برای سال آینده بحث شد به موضوع آلودگی هوا اشاره کرد و افزود: در حوزه آلودگی هوا آنچه از ناوگان حمل و نقل و مهم‌تر است، موتورسیکلت‌ها هستند؛ موتورسیکلت‌ها آلایندگی بسیار زیادی دارند و اولویت این است که موتورسیکلت‌های باری ساماندهی شوند و مذاکراتی را با بانک‌ها انجام داده‌ایم تا عدد قابل توجهی از موتورسیکلت‌ها را از طریق وام با موتورسیکلت‌های برقی جا به جا کنیم.
معاون شهردار تهران با بیان اینکه امیدواریم تا پایان سال در مرکز شهر و بازار فقط موتورسیکلت‌های برقی مجوز جا به جایی بار داشته باشند، ادامه داد: تلاش می‌کنیم تا جا به جایی بار فقط از طریق موتورهای برقی انجام‌ و مجوز این کار فقط به موتورسیکلت‌های برقی داده شود.

تاکسی‌های گردشی به حداقل می‌رسند
وی با بیان‌ این‌که ابزار افزایش سرانه، افزایش‌ تعداد سفر و تجهیزات و اصلاح روابط حمل و نقل است، اظهارداشت: اکنون سفارش ساخت ناوگان حمل و نقل عمومی داده شده و قرار است تاکسی‌های گردشی را به حداقل برسانیم.
بهرامی ادامه داد: نظر شورای شهر این است که با اولویت اتوبوس و حمل و نقل زمینی اقدامات خود را انجام دهد و در حوزه حمل و نقل زیرزمینی نیز اولویت نخست، اورهال (تعمیر) واگن‌ها است.
معاون شهردار تهران افزود: متأسفانه در سال‌های گذشته قسمتی از واگن‌ها بازسازی نشده‌ و ساعت کارکرد آنها نیز در حال تکمیل است و بر همین اساس قرار است اعتبار نقدی و غیر نقدی به واگن سازی تزریق شود تا اورهال (تعمیر) آنها هر چه سریع‌تر انجام شود همچنین قرار است تا یک سال و نیم آینده ۶۳۰ واگن خریداری شده از چین در چرخه بهره برداری قرار گیرد.
وی افزود: قرار است در برنامه کوتاه مدت، ۲۱۰۰ دستگاه اتوبوس در اختیار خود را بازسازی کنیم که این کار آغاز شده و حدود ۶۰ دستگاه ناوگان تحویل گرفته شده است.

بازسازی حداقل ۵۰ درصد واگن‌های مترو تا پایان سال آینده
بهرامی افزود: تلاش می‌کنیم تا ون‌های جدید وارد ناوگان حمل و نقل عمومی شود و تاکنون‌ نیز ۶۳۰ دستگاه ون از طریق وزارت کشور خریداری شده است همچنین اورهال (تعمیر) ناوگان مترو را نیز آغاز کرده‌ایم و تا پایان سال آینده حداقل ۵۰ درصد واگن‌های مترو را بازسازی خواهیم کرد.

موافقت شورای شهر تهران با واگن‌های اجاره‌ای
معاون شهردار تهران با بیان اینکه شورای شهر با واگن اجاره‌ای موافق است، گفت:بر همین اساس با سرمایه گذار های داخلی و خارجی در حال مذاکره هستیم تا واگن‌های قابل بهره‌برداری متناسب توسط سرمایه‌گذار خریداری شود.
وی با بیان اینکه درست است که بیشتر زیرساخت‌های کشور، ساخته کشور چین هستند اما می‌توان با سایر کشورها که زیرساخت‌های آنها با واگن و مترو تهران همخوانی دارد موضوع واگن اجاره‌ای را پیش برد، افزود: امکان وارد کردن یکهزار واگن را داریم.

بررسی طرح بسته تحولی حمل و نقل عمومی تهران
سخنگوی شورای اسلامی شهر تهران‌ گفت: طرح بسته تحولی حمل و نقل عمومی تهران و افزایش سهم ۲۲ درصد حمل و نقل عمومی در افق ۱۴۰۴ در جلسه هم اندیشی اعضای شورا با شهردار تهران بررسی شد.
علیرضا نادعلی با بیان‌ اینکه بسته‌ای که در افق ۱۴۰۴ تهیه شده شرایط را به نفع استفاده از حمل و نقل عمومی افزایش خواهد داد، افزود: پیش‌بینی می‌شود که با این بسته تهیه شده تا میزان ۲۲ درصد استفاده از حمل و نقل عمومی افزایش یابد.
وی اظهار داشت: این بسته می‌تواند شرایط خوبی را در بهبود شرایط آب و هوایی ایجاد کند.

نگرانی‌ شورای شهر تهران از وضعیت حمل و نقل پایتخت
رئیس کمیسیون سلامت و خدمات شهری شورای اسلامی شهر تهران با اشاره‌ به جلسه هم‌اندیشی امروز شورای شهر با شهردار تهران از دغدغه مدیریت شهری برای توسعه حمل و نقل‌ پایتخت‌ خبر داد و گفت:‌ شهردار تهران به همراه معاون حمل و نقل ترافیک و مدیران‌عامل حوزه حمل و نقل در جلسه امروز هم‌اندیشی شورا شرکت کردند.
مهدی پیرهادی افزود: شهرداری پول حدود ۷۰۰ دستگاه اتوبوس را به دولت داده است و قرار است که وزارت کشور در یک بازه زمانی این اتوبوس‌ها را تحویل دهد.
وی اظهار داشت: تا کنون ۱۵۰ اتوبوس تحویل گرفته شده و باقی اتوبوس‌ها هم باید تحویل داده شود البته ۱۴۰۰ دستگاه اتوبوس دیگر هم شهرداری برنامه ریزی کرده که در صورت همراهی دولت در سال آینده عملیاتی خواهد شد.
پیرهادی با بیان اینکه در زمینه نوسازی تاکسی‌های شهر تهران هم شهرداری گزارشی از برنامه‌های خود ارائه کردند، افزود: همچنین مطالعات چهار خط ۸، ۹، ۱۰ و ۱۱ مترو تکمیل شده اما اولویت همچنان با تکمیل خطوط قبلی است.
رئیس کمیسیون سلامت شورای شهر تهران ادامه داد:‌ اورهال واگن‌ها همچنان در دستور کار قرار دارد و برای خرید واگن‌های جدید هم برنامه‌ریزی شده است.
وی افزود: در این جلسه مقرر شد بودجه خوبی هم برای سال آینده در حوزه حمل و نقل عمومی در نظر گرفته شود تا تردد شهروندان تسهیل شود.
پیرهادی گفت: دولت باید تسهیلات ویژه‌ای به پایتخت به عنوان مرکز سیاسی اقتصادی بدهد و نگاه ویژه‌ای به کلانشهر تهران داشته باشد.
وی ادامه‌ داد: در صورتی که خودروسازان داخلی ظرفیت تأمین اتوبوس‌های لازم را در مدت کوتاه نداشته باشند دولت باید به شهرداری اجازه واردات اتوبوس را بدهد.
پیرهادی اضافه کرد: همچنین در مورد موتورسیکلت‌های برقی هم مقرر شد برنامه‌ریزی‌های لازم صورت گیرد و این موتورسیکلت‌ها در مرحله نخست به افرادی داده شود که با موتورسیکلت کار می‌کنند و برای آنها هم تسهیلات ویژه  قرار داده شود.
انتهای پیام/

پژوهشیار