معاون وزیر علوم:

پایان‌نامه‌ها مساله‌محور نیستند

1401/09/21 - 12:50 - کد خبر: 82990
پیمان صالحی

نصر: معاون پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با تاکید بر ارتباط دانشگاه‌ها با صنایع گفت: پایان‌نامه‌ها مساله‌محور نیستند و اعضای هیات علمی برنامه‌ای برای موضوعات پایان نامه‌ها ندارند.

به گزارش نصر، پیمان صالحی روز دوشنبه در نشست مشترک مدیران ارتباط با جامعه و صنعت دانشگاه ها و پژوهشگاه های کشور، با تاکید بر استفاده از ظرفیت پایان نامه ها رسانه ها دوره های دکتری و فرصت مطالعاتی داخلی برای پاسخگویی به نیازهای جامعه و صنعت اظهار داشت: در حال حاضر در پایان نامه ها و رساله ها مشکل نداشتن مسئله‌ را داریم و شاهد هستیم که اعضای هیات علمی برنامه خاصی ندارند.
وی ادامه داد: مدیران ارتباط با صنعت می توانند این ظرفیت‌ها را برای اساتید و اعضای هیات علمی ایجاد کنند. برای نمونه در شورای عالی عتف پیگیر طرح کلان ملی تولید مواد اولیه دارویی هستیم.
صالحی درباره چهارمین نمایشگاه تستا نیز عنوان کرد: برای اولین بار برای نمایشگاه تستا، فراخوان بین المللی دادیم و برخی کشورهای خارجی در نمایشگاه حضور دارند و نیازهای فناورانه خود را اعلام کردند.
رییس ستاد ملی هفته پژوهش و فناوری افزود: نقطه ضعف بزرگ در حوزه پژوهش و فناوری، محدودبودن قراردادهای بین‌المللی است. کم کاری هایی در ارتباط با استفاده از ظرفیت های سازمان کامستک، بانک توسعه اسلامی و سازمان کنفرانس اسلامی داریم که باید رفع شود.
صالحی با تاکید بر لزوم نقش‌آفرینی دانشگاه و پژوهشگاه ها در سطح منطقه بیان کرد: نظامی در وزارت علوم در حال شکل گیری است که نه تنها پژوهش و فناوری بلکه همه حوزه‌های وزارت علوم برای ماموریت گرایی دانشگاه ها و پژوهشگاه ها، نقش آفرینی کنند. وزیر علوم با استانداران جلساتی داشته است. محوریت ماموریت گرایی را در استان ها به استانداران واگذار کردیم تا ماموریت گرایی را در حوزه های پژوهش، آموزش، فناوری نوآوری و فرهنگی اجرایی کنند.
دبیر کل شورای عالی عتف با اشاره به قانون و دستورالعمل‌های رفع موانع پژوهش گفت: در حال حاضر مشکلی که با سازمان تامین اجتماعی داریم، مربوط به مفاصا حساب قراردادهای پژوهشی است.
وی افزود:‌ طبق قانون ، قراردادهای پژوهشی معاف از مالیات هستند ولی سازمان تامین اجتماعی تاکید دارد، ابتدا باید نسبت به تسویه حساب های دیگر اقدام شود، با این شرایط امکان استفاده از معافیت مالیاتی پژوهشی ممکن نیست.
صالحی ادامه داد: آخرین مکاتبه در این خصوص دو هفته گذشته با رییس جمهور بود و با وزیر کار هم جلساتی داشتیم. برای جلسه آتی شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری با حضور رییس جمهور بحثی را در ۱۵ ماده برای رفع موانع پژوهش آماده کرده ایم تا به تصویب برسد. یکی از این بندها مربوط به مفاصا حساب پژوهشی است.
وی بیان کرد: برخی از این بندها موضوعاتی است که باید تبدیل به قانون شوند و برخی از آن ها مربوط به قوانینی است که وجود دارد؛ اما اجرا نمی‌شود و برخی هم مربوط به قوانینی است که آیین نامه اجرایی ندارند.
رییس ستاد ملی هفته پژوهش و فناوری با تاکید بر همکاری مستمر با واحدهای استانی بنیاد ملی نخبگان و معرفی طرح ها و برنامه های مشترک به اساتید دانشجویان و محققان گفت: طرح های مختلفی مانند طرح احمدی روشن در بنیاد داریم که از فعالیت های دانشجویان و اساتید حمایت می کند. در طرح احمدی روشن ۲۰ درصد منابع مالی را تقبل کردیم و از طرف دیگر از دانشگاه و پژوهشگاه ها خواستیم از این ظرفیت استفاده کنند.
صالحی درباره استفاده از ظرفیت ماده ۱۳ قانون جهش دانش بنیان گفت: این قانونی بسیار خوب برای شرکت های دانش بنیان و مدیران ارتباط با صنعت است و می‌تواند فعالیت حوزه ارتباط با صنعت را متحول کند. ماده ۱۳ قانون می‌گوید می توانید با شرکت های دولتی و خصوصی که بخش تحقیق و توسعه دارند با دانشگاه و پژوهشگاه ها قرارداد ببندند و از مالیات معاف شوند.
وی افزود: مشکل ما این است که شرکت های دولتی و خصوصی باور ندارند و نگران هستند که با دانشگاه‌ها و پژوهش ها قرارداد ببندند و در نهایت به آن ها بگویند مالیات هم باید بپردازید.
معاون پژوهشی وزیر علوم گفت: صندوق علوم تحقیقات و فناوری حلقه مفقوده حمایت مالی ما بوده است؛ این صندوق هم می تواند گرنت بدهد و هم از فعالیت های پژوهشی حمایت کند. امید است اساسنامه این صندوق به زودی در هیات دولت به تصویب برسد.‌
محل دائمی نمایشگاه بین‌المللی امروز میزبان نشست مشترک مدیران ارتباط با جامعه و صنعت دانشگاه ها با حضور معاونین و مدیران پژوهشی وزارت‌خانه ها و دستگاه های اجرایی بود. در حاشیه این نشست معاون پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات و مرکز آموزش، پژوهش و نوآوری شرکت مخابرات دو تفاهم نامه برای همکاری در زمینه طرح های پژوهشی، تعریف پروژه های کلان و شناسایی فرصت های سرمایه گذاری امضا کردند.
این نشست همزمان با بیست و سومین نمایشگاه دستاوردهای پژوهش، فناوری و فن بازار در حال برگزاری است.
انتهای پیام/

پژوهشیار