معاون پیشگیری بهزیستی آذربایجان‌غربی خبر داد؛

تغییر روند ابتلا به ایدز از تزریق به رفتارهای پرخطر جنسی

1398/09/10 - 14:02 - کد خبر: 8208
ایدز

نصر: معاون پیشگیری بهزیستی آذربایجان‌غربی گفت: روند ابتلا به ایدز از تزریق مشترک در بین معتادان به رفتارهای پرخطر جنسی تغییر یافته و رکن اساسی برای مقابله با آن آموزش‌ همگانی است.

به گزارش نصر به نقل از ایرنا، پروین محمدپوری امروز در گفت و گویی با اظهار تاسف از اینکه کودکان کار با اغفال توسط برخی از این بیماران مورد آزار و اذیت جنسی قرار می‌گیرند، گفت: علاوه بر آنان، زنان خیابانی و معتاد نیز از قربانیان مبتلا به ایدز از طریق روابط ناسالم هستند.

وی اظهار داشت: آگاه‌سازی مردم به ویژه نسل جوان راهکار پیشگیری از شیوع ایدز است و باید در این خصوص همه نهادها به ویژه رسانه‌ها با تمام توان دست به تولید محتوا بزنند.

وی با تاکید بر اینکه بهزیستی یکی از نهادهای فعال در حوزه مقابله با بیماری‌های رفتاری به ویژه ایدز است، گفت: این نهاد علاوه بر راه‌اندازی باشگاه مثبت و اجرای برنامه‌های فرهنگی، آزمایش HIV را در مراکز کاهش آسیب انجام می‌دهد و در صورت مثبت بودن نتیجه آن، برنامه‌های حمایتی و آموزشی برای بیمار اجرا می‌کند.

وی با اشاره به اینکه امسال ۵۳ بیمار در باشگاه مثبت این استان تشکیل پرونده داده‌اند، افزود: از این تعداد ۳۳ پرونده مربوط به مردان، ۱۷ پرونده مربوط به زنان و سه پرونده مربوط به کودکان است.

 وی اظهار داشت: ۱۴۸ نفر از خانواده‌های این افراد در خصوص نحوه زندگی با افراد مبتلا به ایدز و رفتار با آنان و جلوگیری از ابتلا به این بیماری آموزش‌های لازم را دریافت کرده‌اند.

وی اضافه کرد: هفت نفر بیمار ایدزی برای دریافت مهارت‌های فنی‌وحرفه‌ای معرفی و ۲۰۰ میلیون ریال کمک هزینه زندگی، تحصیلی، حمایتی و مسکن به این بیماران ارائه شده‌است.

معاون پیشگیری بهزیستی آذربایجان‌غربی گفت: بیشتر افراد مبتلا به ایدز از دهک پایین جامعه و بیشتر از میان معتادان تزریقی و خانواده‌های آنان هستند.

وی با اشاره به عرضه خدمات رایگان به این بیماران، اضافه کرد: ۶ مرکز کاهش آسیب روزانه و چهار مرکز شبانه بهزیستی در استان به دو هزار معتاد تزریقی ارائه خدمت می‌دهد و امسال ۲۵۰ نفر از آنان از تزریق به درمان با قرص تغییر کرده‌اند.

نخستین مورد گزارش و ثبت شده ابتلا به ایدز در ایران مربوط به سال ۱۳۶۶ و در مورد یک کودک 6 ساله مبتلا به بیماری هموفیلی است که فرآورده‌های خونی آلوده دریافت کرده بود.

ویروس «اچ ای وی» نوعی ویروس نقص ایمنی است که سبب عفونت سلول‌های سیستم ایمنی و اختلال در عملکرد آنها می‌شود؛ با پیشرفت عفونت در بدن بیمار، سیستم ایمنی ضعیف‌تر شده و در نهایت به سندرم نقص ایمنی پیشرفته (AIDS) منجر می‌شود.

۱۰ تا ۱۵ سال طول می‌کشد تا فرد آلوده به ویروس HIV به ایدز مبتلا شود و هیچ درمانی برای این بیماری کشنده وجود ندارد و داروهای ضد ویروسی فقط قادر است سرعت بیماری را کند کند.

انتهای پیام/

پژوهشیار