نصر: معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری با اشاره به ثبت چند صندوق جسورانه در بورس گفت: روند این امر کند است و ما نیاز داریم که فرهنگ سرمایهگذاری جسورانه در کشور شکل گیرد.
به گزارش نصر به نقل از ایرنا، سورنا ستاری رو یکشنبه در آیین رونمایی و پذیره نویسی اولین فرا صندوق کشور در بازار سرمایه افزود: باید پول نفت را به طور اساسی فراموش کنیم، با پول نفت نمیشود پژوهش انجام داد و محصول بدست آورد.
وی بیان کرد: همواره پیش فرض ما این است که مشکل ایجاد شغل پول است و اگر پول بدهیم خود افراد شغل ایجاد میکنند و درآمد به دست میآورند، کاری که قبلا در خصوص اختراع و مخترعین انجام دادیم. متاسفانه در صورت درخواست مخترعین جهت کمک به آنها پول دادیم و کمتر از یک درصد فعالیت آنها پاسخ داد، در صورتی که باید مسیر اقتصادی و بازار اختراع خود را به آنها نشان میدادیم تا ببینند آیا اختراعشان بر اساس نیاز بازار است.
معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری با بیان اینکه وجود پول نفت باعث شده است که ما سرمایهگذاری جسورانه را فراموش کنیم، ادامه داد: ایران کشوری با تاریخ چند هزار ساله در حوزههای صادرات و نوآورانه است، ما در گذشته در فعالیتهای سنتی بازار شاهد بودیم که کاسبان بازاری ابتدا به شاگردان خود آموزش میدادند و پس از ضمانت وی از این افراد انسانهایی بااخلاق و معاملهگر تربیت میکردند، چرا که اعتقاد بر این بوده است که این افراد قرار است در آینده وارد تجارت شوند.
ستاری با بیان اینکه همین رویکرد نیز در اکوسیستم نوآوری حاکم است، اظهار کرد: تأمین مالی سرمایهگذاری خطرپذیر یعنی سرمایهگذاری بر روی طرحی که در سالهای آینده موفق خواهد بود، ولی ما در حال حاضر به جوانان این رویکرد را نداریم.
وی بیان کرد: فصل اول اکوسیستم اقتصاد دانشبنیان ،سرمایهگذاری عظیمی است که دولت در بخش پژوهش و آموزش داشته، ما هیچگاه در طول تاریخ به میزان کنونی در بخشهای آموزش، پرورش و پژوهش سرمایهگذاری نکردهایم، ولی در کنار این سرمایهگذاری عظیم اجزای اکوسیستم دانشبنیان دیده نشده است و چنین ساختار ایجاد شده در دانشگاه نمیتواند اکوسیستم دانشبنیان را تأمین کند؛ چرا که دانشگاهها بر اساس اقتصاد نفتی ساخته شدهاند.
ستاری با بیان اینکه اصلاح ساختار دانشگاهها در گرو توسعه استارتاپها و مراکز نوآوری است، گفت: بر این اساس در شهرها نواحی نوآوری تعریف شده است و این اکوسیستم تأمین نیروی انسانی را بر عهده دارد.
ایجاد بیش از یک میلیون مترمربع فضای نوآوری تا دو سال آینده در دانشگاهها
معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری از ایجاد بیش از یک میلیون مترمربع فضای نوآوری تا دو سال آینده در کشور خبر داد و افزود: در حال حاضر ۵۰۰ هزار مترمربع از این فضا ایجاد شده است و باید توجه کرد که ما انتظار نداریم از این مراکز نوآوری یک بنگاه اقتصادی بزرگ خارج شود، وظیفه این مراکز نوآوری آموزش دانشجویان برای تبدیل ایده به فناوری است.
وی با بیان اینکه برای تأمین مالی دانشبنیانها با بنبست و مشکل مواجه شدهایم، گفت: صندوق نوآوری و شکوفایی دولتی است و دولت نمی تواند در پروژههایی که ریسک بالایی دارند ورود کند و از سویی پژوهشی که دولت بر روی آن سرمایهگذاری کند، از آن محصول بیرون نمیآید.
ستاری ادامه داد: محصول حاصل سرمایهگذاری بخش خصوصی است و این به دلیل ماهیت دولت است. غیرممکن است که از پول دولتی محصول صادر شود، مگر آنکه مانند حوزه نظامی بازار آن انحصاری باشد.
به گفته وی، اگر امروز از استارتاپها حمایت نشود، همان طور که در گذشته دانشجویان نخبه ما را از کشور بردند، استارتاپها را نیز به راحتی از کشور خارج خواهند کرد. در حال حاضر معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری کمیتهای با همکاری قوه قضاییه تشکیل داده تا ماهیت جدید ثبتی برای استارتاپها تعریف و تدوین شود، استارتاپها شرکت نیستند و امکان انحلال آنها وجود دارد از این رو برای ثبت و انحلال آنها چالشهایی وجود دارد و بنابراین نیاز به ماهیت جدید ثبتی هستند، دراین کمیته به دنبال رفع چالشهای حقوقی استارتاپها هستیم.
انتهای پیام/