مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب آذربایجانشرقی مطرح کرد:
تبدیل 70 درصد آب مصرفی به فاضلاب/ انتقال ۷۵ میلیون مترمکعب پساب تصفیه شده به دریاچه ارومیه
1401/08/17 - 11:41 - کد خبر: 79957
نصر: مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب آذربایجانشرقی از تبدیل 70 درصد آب مصرفی به فاضلاب خبر داد.
به گزارش نصر، محمد خانی در گفتوگویی، با اشاره به آخرین وضعیت تصفیهخانه تبریز اظهار داشت: تا امروز و بر اساس قیمتهای هفت سال گذشته برای این تصفیهخانه ۳۰۰ میلیارد تومان روی کاغذ هزینه کردهایم که اگر ارزش روز این پروژه را بر اساس قیمتهای جدید محاسبه کنیم، احداث مدول دوم این تصفیهخانه در عمل ۸۰۰ میلیارد تومان هزینه داشته است.
وی در مورد ادامه عملیات ساخت و اجرای مدول دوم تصفیهخانه تبریز نیز خاطرنشان کرد: هر چند این فرآیند به دلیل عدم تامین به موقع اعتبارات از یک سو و نیز افزایش هزینهها به دلیل نوسانات قیمتی به تاخیر افتاده با این حال مدول دوم نیز به صورت آزمایشی در مدار قرار گرفته و البته بهرهبرداری کامل آن نیازمند رفع نواقص جانبی است اما این نواقص بر عملکرد کامل آن تأثیری ندارد.
مدیرعامل آبفای آذربایجانشرقی ادامه داد: مدول اول دو متر مکعب در ثانیه و مدول دوم یک و نیم متر مکعب در ثانیه خروجی آب دارد که پساب تصفیه شده به سمت دریاچه ارومیه منتقل میشود و حفاظت و هدایت آن بر عهده شرکت آب منطقهای آذربایجانشرقی است و در بلندمدت خروجی ۲.۵ متر مکعب در ثانیه برای مدول دوم هدفگذاری شده که در صورت نیاز حتی این میزان قابل افزایش خواهد بود.
خانی، متوسط مصرف آب در کلانشهر تبریز را پنج متر مکعب در زمانهای عادی اعلام و تصریح کرد: این میزان در زمانهای اوج مصرف به ۶.۲ متر مکعب افزایش مییابد که حداکثر ۷۰ درصد این آب مصرفی به فاضلاب تبدیل میشود و با توجه به اینکه ۸۷ درصد این شهر تحت پوشش شبکه فاضلاب قرار دارد، عملیات تصفیه به اندازه فاضلاب تولیدی صورت میگیرد و از این نظر مورد خاصی وجود ندارد.
وی متذکر شد: تصفیهخانه اصلی تبریز از سال ۸۰ شروع به کار کرده است و فاز دوم تصفیهخانه فاضلاب تبریز که جزو بزرگترین تصفیهخانههای در حال ساخت کشور است و فاضلاب یک میلیون نفر را تصفیه خواهد کرد.
رئیس هیأت مدیره شرکت آب و فاضلاب آذربایجانشرقی، احداث تصفیهخانه را فرصتی مناسب برای کمتر شدن مشکلات زیستمحیطی در سالهای آینده با توجه به افزایش جمعیت شهر تبریز برشمرد.
وی گفت: پساب حاصل از تصفیهخانه فاضلاب میتواند به مدار استفاده برگردد و به تأمین آب صنعت، کشاورزی و مخصوصا احیای دریاچه ارومیه کمک شایانی خواهد کرد.
خانی تصریح کرد: از اهداف مهم طرح احداث مدول دوم تصفیهخانه فاضلاب کلانشهر تبریز، استفاده از پساب تولیدی بهعنوان تأمینکننده عمده آب مورد نیاز دریاچه ارومیه میباشد که با تکمیل و بهرهبرداری فاز دو بالغ بر ۷۵ میلیون مترمکعب در سال پساب تصفیه شده به دریاچه ارومیه انتقال یابد همچنین جمعیت تحت پوشش این طرح یک میلیون نفر است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب آذربایجانشرقی متذکر شد: این تصفیهخانه برای افق ۱۴۲۰ و تحت پوشش قرار دادن یک میلیون نفر جمعیت طراحی شده است.
وی در خصوص تصفیهخانههای فاضلاب استان نیز افزود: هشت تصفیهخانه نیز در استان درحال اجراست که پروژه مدول دوم تبریز و تصفیه خانه آذرشهر مهمترین آنها هستند، چراکه خروجی این تصفیهخانهها به دریاچه ارومیه منتقل میشود.
انتهای پیام/