«دارو رسان» طرحی نو برای حمایت از بیماران خاص

1401/08/07 - 11:56 - کد خبر: 78952
داروخانه

نصر: «دارو رسان» طرح جدیدی است که برای حمایت از بیماران خاص و صعب‌العلاج با هدف دسترسی آسان به داروهای مورد نیاز آنها و ارسال به درب منازل با اولویت مبتلایان به «ام اس» آغاز به کار کرد.

به گزارش نصر، بیماری‌های صعب العلاج که از هر ۱۰ هزار نفر جمعیت، یک فرد در دنیا به آن مبتلاست در بیشتر موارد درمان قطعی ندارد و عوارض بیماری تا پایان عمر همراه بیمار است ضمن آنکه تشخیص و درمان آن‌ها نیز پرهزینه است.
دسترسی بیماران خاص به داروهای مورد نیاز همواره یکی از مهمترین دغدغه‌ها و نگرانی آنها و خانواده‌هایشان بوده است. این بیماران برخی اوقات حتی با کمبود دارویی نیز مواجه می‌شدند که روند درمان آنها را مختل می‌کرد. یکی از مهمترین اقدامات دولت سیزدهم اجرای طرح «دارو رسان» است و ارسال دارو این بیماران به درب منازل در جهت کاهش دغدغه ‌ای بیماران خاص اکنون در حال اجراست.
بهرام عین اللهی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی هفته گذشته از اجرای طرح«دارو رسان» برای بیماران خاص به درب منازل خبر داده بود.
طرح «دارو رسان» برای گروه‌های خاصی از بیماران طراحی شده تا به جای مراجعه شهروندان و شهرستانی‌ها به داروخانه‌های متعدد، دارو از طریق پست به درب منزل آنها ارسال شود. البته این طرح برای بیماران صعب العلاج که دارو با رضایت آنها درب منزل ارائه می شود، انجام شده و اکنون از مبتلایان به «ام اس» آغاز و دانشگاه علوم پزشکی تهران به صورت آزمایشی آن را انجام می‌دهد.
بر اساس اظهارات سعید کریمی معاون درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در کلانشهری مانند تهران ممکن است به دلیل حجم ترافیک و مشغله‌ها، بیماران نتوانند به موقع داروی خود را تهیه کنند و طرح «دارو رسان» دسترسی آسان و ارائه خدماتی دارو به این بیماران است.
به گفته وی، اکنون داروهای مورد نیاز برای ۱۳ هزار و ۵۰۰ بیمار صعب العلاج نیز در قالب طرح «دارو رسان» با رعایت شرایط بیماران در منزل، تامین می‌شود و این طرح در تهران اجرایی شده و در شهرستان‌ها نیز با اجرای آن، بیماران مشکلی از لحاظ دسترسی به دارو ندارند اما عمده مشکل در تهران بوده است.
علی فاطمی نایب رئیس انجمن داروسازان ایران روز شنبه درباره طرح «دارو رسان» گفت: با توجه به اهمیت توزیع مناسب داروهای ویژه به خصوص داروهای مورد مصرف در بیماران خاص که اغلب داروهای گران قیمت بوده و با اختصاص اعتبارات ارزی و ریالی قابل توجهی همراه است، ضرورت حصول اطمینان از دسترسی بیماران نیازمند واقعی به داروها و کنترل سوء استفاده‌های احتمالی در طرح «دارو رسان» باید مورد توجه قرار گیرد.
وی اظهار داشت: با توجه به اینکه بیماران خاص داروهای مورد نیاز خود را درب منزل دریافت می کنند همچنین با در نظرگرفتن اهمیت داروهای این بیماران، باید توزیع هر دارویی به صورت اینترنتی یا از طریق پست با هماهنگی داروخانه‌ها باشد زیرا نظارت مسئول فنی داروساز به این موضوع حائز اهمیت است.
فاطمی با بیان اینکه طرح «دارو رسان» با اولویت بیماران «ام اس» به صورت آزمایشی در تهران در حال اجرا است، تاکید کرد: داروهای بیماران خاص باید تحت شرایط ویژه به دست مصرف کننده برسد و محوریت توزیع آنها باید از سوی داروخانه‌ها باشد تا مشکلی برای بیماران به وجود نیاید.
نایب رئیس انجمن داروسازان ایران اظهار داشت: البته در ابتدای اجرای طرح «دارو رسان» هستیم و اکنون برای ۱۳ هزار و ۵۰۰ بیمار مبتلا به «ام اس»، دارو به درب منازل ارسال می‌شود. باید مدت زمانی بگذرد تا نقاط قوت و ضعف این طرح ظاهر شده و راهکارهای اساسی برای آنها اتخاذ شود.
به گفته فاطمی، اقدام دولت سیزدهم در  اجرای طرح‌های متعدد از جمله دارو یار و دارو رسان در جهت حمایت و رفاه حال بیماران و دسترسی آسان به دارو با کاهش هزینه‌های پرداختی از جیب مردم بوده و طرح «دارو رسان» به‌صورت رایگان داروها را به بیماران خاص ارائه می‌دهد.
وی خاطرنشان کرد: البته لازم است داروها به بیمارانی ارسال شود که در پرونده سلامت الکترونیک مشخصات آنها موجود است و نوع داروی مصرفی نیز مشخص باشد تا مشکلی برای بیمار به وجود نیاید.
انتهای پیام/

پژوهشیار