ترجمه/

استفاده از سیستم فاضلاب برای تامین گرما

1401/08/03 - 16:53 - کد خبر: 78679
فاضلاب

نصر: با توجه به بحران کمبود انرژی در جهان به ویژه شهرهای اروپایی، مدیران شهری در پی بکارگیری نوآوری‌های فن‌آورانه برای تامین گرما هستند.

دغدغه برنامه‌ریزان شهری برای تامین انرژی ساختمان ها با توجه به نزدیک شدن فصل زمستان بیش از پیش احساس می‌شود.

اقدام اساسی که در ورشو لهستان صورت گرفته است
براساس اعلام مدیران شهری ورشو، این شهراقدام به تامین گرما از طریق فرآیندهای فن‌آورانه توسط شبکه آب و فاضلاب کرده است. مطابق تفاهم‌نامه منعقدشده بین شرکت آب و فاضلاب MPWiK ورشو و مدیریت بزرگترین شبکه تامین گرما در اتحادیه اروپا که تامین‌کننده بیش از ۸۰ درصد گرما در ساختمانهای مرکز لهستان می‌باشد قرار است این روش در این شهر بکار گرفته شود.

راهکارهای محلی برای بحران قاره‌ای انرژی
در راستای بحران کمبود انرژی در اروپا، مقامات شهری در این کشورها در پی یافتن فرصتها برای تنوع بخشیدن به تامین انرژی و اطمینان حاصل کردن از زمستان گرم هستند. در این تحقیق، حتی فاضلاب هم شاید یک گزینه باشد.
بر اساس توافق‌نامه امضاشده بین شرکت MPWiK و Veolia، تامین گرما توسط دو نیروگاه تصفیه فاضلاب صورت خواهد گرفت. همچنین، قرار است تجهیزات جمع آوری فاضلاب توسط شرکت آب و فاضلاب ورشو نصب شوند. هدف از اجرای این پروژه استفاده از گرما برای نیازهای شهر می‌باشد. به عبارتی دیگر، رفع نیازهای گرمایی در ساختمانهای مسکونی و صنعتی مهمترین دلیل اجرای این طرح می‌باشد.
این همکاری با ارزیابی پتانسیل و ظرفیت های منابع و امکانات فنی عملیاتی خواهد بود. اگراجرای این پروژه مطابق پیش‌بینی‌های صورت‌گرفته پیش رود، طراحی تجهیزات تامین گرما از دو نیروگاه بزرگ شهر و جمع‌آوری‌کنندگان فاضلاب شهری و ساخت سیستم مدرن برای استفاده موفقیت‌آمیز آن شروع خواهد شد. نکته کلیدی در مورد این نیروگاه‌ها این است که هر دو از تجهیزات پیشرفته برخودار بوده و می‌توانند به خوبی در تبدیل فاضلاب به گرما عمل کنند.
این پروژه با اهداف بلندپروازانه ورشو در تحقق هدف صفرانتشارات کربن که در قالب استراتژی Warszawa۲۰۳۰ که مربوط به انتشار آلاینده‌ها و گازهای گلخانه‌ای پیش‌بینی شده است مطابقت دارد.
شرکت Veolia اخیراً این راهکار را با موفقیت در روستای سزالچسین در نزدیکی شهر پوزنان اجرا کرده است و امیدوار است که همکاری فعلی تاثیرات اقتصادی، زیست محیطی و اجتماعی مثبتی برای پایتخت لهستان نیز به همراه داشته باشد.

مهراب محرابی‌نیا
انتهای پیام/

پژوهشیار