معاون غذا و داروي دانشگاه علوم پزشکي تبريز خبر داد:
صدور پنج هزار و 348 گواهي بهداشت صادرات در حوزه غذا و دارو
1401/07/25 - 16:05 - کد خبر: 77948
نصر: معاون غذا و داروي دانشگاه علوم پزشکي تبريز از صدور پنج هزار و 348 گواهي بهداشت براي صادرات مواد غذايي و آشاميدني، ارايشي و بهداشتي در يکسال گذشته خبر داد و گفت : فرآيند صدور اين مجوزها مستلزم طي مراحل متعددي منطبق بر استاندارد هايي است که ايمني آن ماده غذايي را تضمين مي کند.
به گزارش نصر، مسلم نجفي در نشست خبري با اصحاب رسانه ضمن گراميداشت روز جهاني غذا با بيان اينکه غذاي سالم زير بناي سلامتي است اظهار داشت: سلامت و امنيت جزو مواردي است که همواره مورد غفلت است.
وي با بيان اينکه شرايط سياسي، اقتصادي و اجتماعي بر تامين وتهيه مواد غذايي در دنيا تاثير گذار است بيان کرد: بحث هاي اقليمي، خشکسالي، مساله جنگ روسيه واوکراين وهمچنين شيوع بيماري کرونا نشان داد که بحث تامين موادغذايي حتي در پيشرفته ترين کشور ها نيز ممکن است با چالش هاي جدي روبروشود چنانچه هجوم مردم به فروشگاه ها را در آن ايام گواه بر اين مدعاست.
وی با اشاره به اينکه بيش از 200 نوع بيماري به علت غذاي ناسالم و آلوده ممکن است بوجود آيد تصريح کرد: بيماري هايي که به سبب غذاي آلوده ايجاد مي شود، از اسهال و استفراغ ساده تا بيماري هاي پيشرفته اي مانند سرطان؛ وبيماري هاي قلبي عروقي و.. را در بر مي گيرد.
وي افزود: بر اساس آمار سازمان بهداشت جهاني، سالانه حدود 600 ميليون نفر در دنيا به علت غذاي نا سالم بيمار مي شوند که از اين تعداد حدود 430 هزار نفر فوت مي کنند که رقم قابل توجهي است که اهميت غذاي سالم را نشان مي دهد.
وي گفت: با توجه به شعار امسال سازمان بهداشت جهاني" توسعه پايدار جهاني براي دسترسي همگاني به غذاي مغذي و کافي " تمام دولت ها موظف هستند غذاي کافي وسالم را براي افراد تحت حاکميت خودشان تامين نمايند.
نجفي با بيان اينکه استان آذربايجان شرقي يکي از قطب هاي توليد مواد غذايي در کشور محسوب مي شود افزود آذربايجان شرقي از لحاظ تامين مواد غذايي فراوري نشده و خام از غلات تا کالاهاي مرتبط با حوزه دام جزو استان هاي برتر است.
وي اضافه کرد: همچنين در استان حدود 1000 کارخانه بزرگ ومتوسط توليد مواد غذايي وجود دارد که به توليد انواع مواد غذايي مورد نياز مردم مشغول هستند.
وی ابراز داشت: با وجود تحريم هاي ظالمانه در سال 1400 محصولات غذايي توليدي شده توسط کارخانه هاي استان به 34 کشور صادر مي شد که اين رقم در 6 ماهه اول سال 1401 به 44 کشور افزايش يافته است.
معاون غذا و داروي دانشگاه علوم پزشکي تبريز عملکرد اين معاونت در يک سال گذشته را اينگونه تشريح کرد: در سال گذشته حدود 5348 گواهي بهداشت براي صادرات مواد غذايي و آشاميدني، ارايشي و بهداشتي صادر شده است که اين فرآيند صدور مستلزم طي مراحل مختلف منطبق بر استاندارد هايي است که ايمني آن ماده غذايي را تضمين کند.
وي همچنين تعداد پروانه هاي ساخت محصولات کارخانجات را بيش از 800 مورد اعلام کرد و افزود: پروانه ساخت براي توليد محصولات جديد است و تعدادي از کارخانجات استان در سطح کشور رتبه ممتاز هستند.
نجفي افزود: حدود 130 کارخانه در ااستان توانسته اند گواهي هاي قابل قبول بين المللي را کسب کنند.
وي تعداد واحد هاي فعال را بيش از 1000 واحد اعلام کرد و گفت: ممکن است تعدادي از واحد ها به دلايلي غير فعال باشند که اگر غير فعال بودن واحد ها به معاونت غذا و دارو ارتباط داشته باشد تلاش مي کنيم تا با رفع موانع به خط توليد باز گردند.
وي ادامه داد: با توجه به اينکه يکي از وظايف ذاتي معاونت غذا و دارو نظارت است در اين راستا در يکسال گذشته حدود 5130 مورد بازديد نظارتي صئرت گرفته است.
او همچنين گفت: 3778 مورد نمونه برداري از واحدهاي توليدي مواد خوراکي وآشاميدني داشتيم.
اين مقام مسوول به اهميت پايش محصولات غذايي در کل کشور اشاره کرد و گفت :امسال پايش حدود 25 محصول غذايي پر مصرف در دانشگاه علوم پزشکي تبريز در سطح عرضه براي افزايش اطمينان از سلامتي محصول انجام شده است.
وي گفت: با توجه به اينکه استان ما يکي از قطب هاي توليد محصولات کشاورزي و دامپروري در کشور است امسال برا 30 محصول پرمصرف مشخص شده آزمون هاي لازم در جهت افزايش اطمينان صورت گرفته است.
معاون غذا و داروي دانشگاه علوم پزشکي تبريز با بيان اينکه نمک، قند واسيد هاي چرب ترانس از عوامل بيماري هاي غير واگير از جمله بيماري هاي قلبي و عروقي است اظهار کرد: در برنامه عملياتي وزارت بهداشت ما موظف هستيم در طي 5 سال 20 درصد نمک را به تدريج در واحد هاي توليدي استان کاهش دهيم که اين امر در استان به صورت کالا موفق انجام شد.
وی افزود: همچنين اين برنامه عملياتي در زمينه قند ها و اسيدهاي چرب ترانس با همراهي واحد هاي توليدي در استان با موفقيت اجرا شد.
نجفي با بيان اينکه از سال 94-95 چراغ راهنماي تغذيه اي بر روي محصولات توليدي در کشور درج مي شود گفت: اين چراغ راهنما؛ ميزان نمک، قند واسيدهاي چرب ترانس را به مصرف کننده نشان مي دهد وبر اين اساس شخص مي تواند با توجه به وضعيت سلامتي خود از اين محصولات استفاده کند.
انتهای پیام/