گزارش/

تداوم گرانی و کمبود نوشت‌افزار در بازار/ قدرت خرید مردم کاهش یافت

1401/07/19 - 16:33 - کد خبر: 77366
نوشت افزار

نصر: ماه مهر از میانه گذشت ولی همچنان گرانی و کمبود نوشت‌افزار در بازار تبریز ادامه دارد و والدین نگران این موضوع هستند.

به گزارش نصر، مهر ماه که می‌شود حال و هوای دانش آموزان همه جا طنین انداز می‌شود و همه به نوعی به تکاپو می‌افتند. بازیگوشی‌ها، قهقهه‌های راه مدرسه، شادی و نشاط کودکانی و ذوق زدگی برای آغاز یک مسیر جدید تنها یک روی سکه بازگشایی مدارس است.
گاهی مشکلات اقتصادی مانند افزایش قیمت محصولات نوشت افزار می‌تواند دنیای رنگارنگ کودکان را تحت شعاع قرار دهد. دنیای زیبای کودکان که تنها با چند قلم نوشت افزار ساخته می‌شود البته محصولاتی که امسال با بازگشایی مدارس افزایش چشمگیری در قیمت داشته است و این والدین هستند که علاوه بر مشکلات اقتصادی باید به فکر گرانی و تهیه این محصولات برای فرزندانشان باشند.
جواد همتی شهروندی است که به همراه فرزندانش برای خرید به یک مغازه نوشت افزار فروشی آمده است وی به خبرنگار مهر می‌گوید: مغازه‌های زیادی را برای خرید محصولات نوشت افزار با قیمت مناسب گشته‌ام ولی متأسفانه قیمت محصولات نوشت افزار امسال افزایش زیادی یافته است.
وی می‌افزاید: من دو فرزند دبستانی دارم و هر چیزی که می خرم باید دو برابر باشد از طرفی هزینه‌های زندگی نیز زیاد شده است لوازم نوشت افزار هم که یکی دو تا نیست از الان نگران تمام شدن لوازم نوشت افزار هستم چرا که با این وضعیت اقتصادی نمی‌توانیم این هزینه‌ها را پرداخت کنیم.
همتی ادامه می‌دهد: شبانه روز کار می‌کنم تا فرزندانم کمبودی احساس نکنند ولی برای ۱۳ دفتر ۴۰ برگ باکیفیت بسیار پایین آن هم در محروم‌ترین محله تبریز ۱۰۰ هزار تومان پرداخت کردم با این اوصاف به شدت نگران آینده تحصیلی فرزندانم هستم.
وی می‌افزاید: آموزش کودکان یک امر حیاتی است امیدوارم با این وضعیت اقتصادی، والدین کودکان اقشار محروم، از ادامه تحصیل فرزندانشان منصرف نشوند.

کمبود محصولات نوشت‌افزار در بازار
در این زمینه یک فروشنده نوشت افزار به خبرنگار مهر می‌گوید: اوج کاری ما معمولاً از قبل از بازگشایی مدارس آغاز می‌شود و تا یک ماه بعد از بازگشایی ادامه دارد ولی امسال متأسفانه قیمت نوشت افزار افزایش چشمگیری داشته است.
امیر کاظمی با اشاره به کمبود برخی از محصولات نوشت افزار در بازار می‌افزاید: روزانه چند نفر به مغازه مراجعه می‌کنند و پس از اطلاع از قیمت محصولات، خرید نمی‌کنند و عمدتاً به دنبال محصولات ارزان قیمت می‌گردند که البته این محصولات نیز کیفیت بسیار پایینی دارد.
وی با بیان اینکه تمام محصولات خارجی نوشت افزار در بازار چینی است، تاکید می‌کند: هر سال خرید و فروش در بازار زودتر شروع می‌شد ولی امسال به دلیل گرانی محصولات، مردم خرید را دیرتر شروع کرده‌اند.
این فروشنده نوشت افزار با بیان اینکه شیوع ویروس کرونا تأثیر زیادی بر فعالان این صنف داشت، می‌گوید: محصولات نوشت افزار در نمایشگاه با قیمت‌های بسیار بالا به بازار عرضه شد چرا که هزینه اجاره یک غرفه کوچک برای یک هفته در نمایشگاه برای مثال ۹ میلیون تومان می‌شد که البته فروشندگان به ناچار این هزینه‌ها را از مشتریان گرفته‌اند.
کاظمی ادامه می‌دهد: قبل از بازگشایی مدارس تا مدت یک ماه همه جا حتی در کنار خیابان‌ها، دستفروشان محصولات نوشت افزار می‌فروشند ولی با وجود آسیب‌های زیادی که به فروشندگان نوشت افزار وارد می‌شود مسئولان متولی به این موارد رسیدگی نمی‌کنند.

افزایش ۱۰۰ درصدی قیمت محصولات نوشت‌افزار
در همین زمینه یکی دیگر از فروشندگان نوشت افزار می‌گوید: قیمت محصولات ۱۰۰ درصد افزایش یافته است به طوری که برای مثال در سال‌های گذشته مردم از هر محصول چند عدد خریداری می‌کردند ولی اکنون به دلیل گرانی به ناچار یک عدد از هر محصول را می خرند.
رستم پور می‌افزاید: در حال حاضر مردم محصولات ارزان قیمت را به اجناس گران قیمت ترجیح می‌دهند.
وی ادامه می‌دهد: برخی از محصولات نوشت افزار در بازار کم است برای مثال هر سال برخی از عمده فروشان، با دعوت از فروشندگان، جشنواره‌هایی برای ترغیب فعالان این صنف برای خرید بیشتر برگزار می‌کردند ولی امسال نه تنها این جشنواره‌ها برگزار نشد بلکه حتی در بازار کمبود وجود دارد.

کاهش قدرت خرید والدین دانش‌آموزان
رستم پور می‌گوید: هر سال تمام اجناس حتی در فصل تابستان در بازار موجود بود ولی اکنون در روزهای ابتدایی بازگشایی مدارس با کمبود محصولات نوشت افزار مواجه هستیم علت این موضوع هم این است که افرادی از کشور عراق می آیند و کل محصولات را خریداری می‌کنند این در حالی است که فرزندان خود ما به این محصولات نیاز دارند.
وی می‌افزاید: برخی از مشتریان واقعاً توان خرید محصولات نوشت افزار برای فرزندانشان را ندارند و در این زمینه متأسفانه دولت نیز جنس یارانه‌ای نمی‌دهد که ما این مشتریان را برای حمایت، بتوانیم به کتابفروشی های خاص معرفی کنیم.

فعالیت دستفروشان در مهرماه معضلی بزرگ برای فروشندگان نوشت‌افزار
اما رئیس اتحادیه فروشندگان نوشت افزار تبریز در این زمینه می‌گوید: کلاس‌های درسی به دلیل کرونا حدود دو سال بود که به صورت مجازی تشکیل می‌شد ولی اگر قیمت نوشت افزار را با دو سال پیش مقایسه کنیم محصولات نوشت افزار ۱۰۰ درصد افزایش یافته است.
صمد امین پور با بیان اینکه با توجه به برند و کیفیت محصولات نوشت افزار قیمت‌ها متفاوت است، می‌افزاید: برخی از مشتریان توان خرید نوشت افزار برای فرزندانشان را ندارند و در این زمینه هیچ گونه یارانه‌ای برای این اجناس وجود ندارد.
وی با اشاره به برخی از مشکلات فروشندگان نوشت افزار می‌گوید: فصل کاری فروشندگان محصولات نوشت افزار در زمان بازگشایی مدارس است ولی با وجود صرف هزینه‌های زیاد برای مغازه‌ها، پرداخت عوارض و مالیات متأسفانه در آستانه بازگشایی مدارس، فعالیت دستفروشان و چادرها خسارت زیادی به اعضای این صنف وارد می‌کند.
وی با بیان اینکه وضعیت فروشندگان نوشت افزار خوب نیست، اظهار می‌کند: مسائل و مشکلات فعالان این صنف را از مسئولان استانداری آذربایجان شرقی، شهرداری تبریز و اداره کل آموزش و پرورش پیگیری کرده‌ایم ولی تاکنون نتیجه‌ای نداشته است.
امین پور ادامه می‌دهد: اتحادیه فروشندگان نوشت افزار تبریز حدود ۴۵۰ تا ۵۰۰ نفر عضو دارای پروانه کسب دارد.
رئیس اتحادیه فروشندگان نوشت افزار تبریز با اشاره به موضوع تغییر نحوه عرضه کتاب‌های درسی مدارس می‌افزاید: در حال حاضر ثبت نام کتاب‌های درسی به صورت اینترنتی انجام می‌شود و با توجه به اینکه مدت زمان مشخصی برای ثبت نام این کتاب‌ها تعیین می‌شود بنا بر این افرادی که به دلیل مشکلات مالی نتوانسته‌اند در زمان تعیین شده ثبت نام کنند با مشکل مواجه می‌شوند و در زمان بازگشایی مدارس به دنبال کتاب‌های درسی می‌گردند.

فاطمه ملک پور
انتهای پیام/

پژوهشیار