گزارش/

ششمین المپیاد ورزشی بهبودیافتگان در تبریز / یاریگر هم باشیم

1398/09/06 - 07:30 - کد خبر: 7736
بهبودیافتگان

نصر: مدیرکل بهزیستی آذربایجان شرقی برگزاری رقابت‌های سالم فرهنگی و ورزشی را در ارتقاء فعالیت‌های اجتماعی مثبت و هدفمند و تقویت روحیه خودباوری مهم خواند.

به گزارش نصر به نقل از فارس، محسن ارشدزاده امروز در گفت وگویی، با بیان اهمیت برگزاری رقابت‌های ورزشی معتادان بهبود یافته اظهار داشت:  سازمان بهزیستی به عنوان پیشرو و پرچمدار عرصه پیشگیری و درمان اعتیاد کشور سال‌هاست که با طراحی و اجرای برنامه‌های متنوع و جامع و همه جانبه نگر نقش منحصر به فرد و سهم قابل توجهی از بار اعتیاد را به دوش کشیده است.

وی با اشاره به اینکه این مسابقات برای نخستین بار در سطح کشور و به مدت 6 سال بطور مرتب و منسجم در آذربایجان‌شرقی برگزار می‌شود،  افزود: همدلی و همراهی که هنگام رقابت‌های سالم ورزشی در بازیکنان شکل می‌گیرد، عاملی مهم و پیشگیرانه در گرایش فرد به آسیب های اجتماعی و جلوگیری از بازگشت به اعتیاد محسوب می‌شود.

وی ادامه داد: سیاست‌های بهزیستی در ابعاد مختلف فرهنگی، ورزشی و موضوعات مختلف اجتماعی بر اتخاذ تدابیر لازم برای حضور و مشارکت جدی مردم و خانواده ها در زمینه های پیشگیری و کاهش آسیب صورت می‌گیرد.

مدیرکل بهزیستی آذربایجان‌شرقی خواستار توجه جدی‌تر مسولان امر به مقوله ورزش به عنوان یک ظرفیت بی‌بدیل در عرصه پیشگیری و آگاه‌سازی در عرصه مبارزه با مواد مخدر شد  و بر مشارکت و هم افزایی مجموعه دستگاه‌های اداری در اجرای برنامه‌های مختلف فرهنگی تاکید کرد.

ارشدزاده با بیان اینکه در فعالیت‌های ورزشی و گروهی ، مسولیت‌پذیری فرد افزایش می‌یابد، خاطرنشان کرد: مسولیت پذیری افراد بتدریج در جنبه‌های دیگر زندگی تعمیم داده شده و عاملی موثر در جایگزینی رابطه ها و عادت‌های ناسالم  محسوب می‌شود که انجام دادن این چالش‌های جسمی، اعتماد به نفس را ارتقاء می‌دهد.

مدیرکل بهزیستی با تشکر از دست اندرکاران برگزاری المپیاد ورزشی،  برنامه‌ریزی مطلوب همکاران معاونت پیشگیری بهزیستی و واحد تربیت بدنی و فوق برنامه  را ستود و  از همکاری مجدانه عوامل شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان، شهرداری و اداره کل ورزش و جوانان در راستای برگزاری ششمین المپیاد ورزشی معتادان بهبود یافته  قدردانی کرد.

لزوم تقویت باور اجتماعی نسبت به توانمندی بهبود یافتگان

سوسن محسنی معاون پیشگیری بهزیستی آذربایجان‌شرقی نیز با بیان اهمیت برگزاری ششمین المپیاد ورزشی بهبودیافتگان مراکز اقامتی و بازتوانی استان آذربایجان شرقی اظهار داشت: بهزیستی در تمام طیف‌های پیشگیری اولیه، درمان، بازتوانی و کاهش آسیب و همچنین حمایت‌های اجتماعی برنامه های موثری طراحی و اجرا کرده است و در این زمینه از توان و ظرفیت مردم و نهادهای مردمی بهره جسته و مفهوم واقعی اجتماع محوری و مشارکت مردمی را به نمایش گذاشته است.

وی ادامه داد: یکی از برنامه‌های موثر و تاثیرگذار در بحث توانمندسازی، جامعه پذیری و صیانت اجتماعی، شرکت بهبودیافتگان از بلیه اعتیاد در برنامه‌های فرهنگی و ورزشی است.

معاون پیشگیری بهزیستی آذربایجان‌شرقی خاطرنشان کرد: در این راستا و به منظور دستیابی به اهداف از پیش تعیین شده نظیر زمینه‌سازی برای حضور مجدد فرد بهبود یافته در اجتماع، بازسازی نگرش اجتماعی نسبت به فرد بهبود یافته،  افزایش میزان تاب آوری و اعتماد به نفس در فرد بهبود یافته، تکمیل چرخه بهبود و بازتوانی و همچنین  برگزاری المپیادهای ورزشی و فرهنگی با نتایج و بازتاب مثبتی همراه بوده است.

وی ادامه داد: معاونت پیشگیری بهزیستی استان آذربایجان‌شرقی امسال برای ششمین سال متوالی المپیاد ورزشی بهبود یافتگان را  از تاریخ 2 تا 9 آذرماه و با شرکت حضور240 نفر از بهبود یافتگان از اعتیاد درشهر تبریز و مراغه برگزار می‌کند.

محسنی اظهار امیدواری کرد تا اجرای چنین برنامه‌هایی در کنار ارائه خدمات پیشگیرانه و درمان و کاهش آسیب، باور اجتماعی را نسبت به توانمندی‌های این افراد تقویت کرده و بازگشت مجددشان به زندگی پاک و عاری از مواد را تسهیل کند.

تزریق روح سرزندگی و امید به خانواده

احد گلزاری مدیر مرکز غیردولتی اقامتی بهبودی و بازتوانی معتادان  نیز با بیان اهمیت ترویج فرهنگ ورزش  اظهار داشت: برگزاری المپیاد و مسابقات مختلف ورزشی ، روح و جسم معتادان بهبود یافته را رشد و از لحاظ معنوی نیز ترمیم می‌کند.

وی ادامه داد: معتاد چون از جامعه طرد شده با بهبودی و افزایش  عزت نفس ضمن افزایش اعتماد به نفس، روح سرزندگی، باور و امید را به خانواده باز می‌گرداند.

وی از تلاش‌های مجموعه بهزیستی استان در راستای برگزاری  کارگاه های آموزشی برای مدیران مراکز، مددیاران و همچنین ترتیب جلسات توجیهی برای پیوند و آشتی خانواده،  قدردانی کرد و اظهار داشت: که برگزاری این برنامه‌ها نتایج خوب و موثری داشته و در افزایش تعامل اجتماعی و آرامش روانی  خانواده  دخیل است.

 جذابیت دنیای ورزش در مداخلات پیشگیرانه

مرتضی دیوباد دبیر و سرپرست فنی المپیاد ورزشی نیز استقبال از این دوره از رقابت‌ها را ستودنی خواند و گفت: ورزش می‌تواند مناسب ترین راه پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی و اعتیاد  تلقی شود.

وی افزود: در ششمین دوره از المپیاد ورزشی  240  نفر از معتادان بهبود یافته در 8 رشته آقایان و 4 رشته بانوان از شهرستان‌های استان،  با هم بصورت متمرکز در شهرستان‌های تبریز و مراغه در حال رقابت هستند.

دبیر و سرپرست فنی المپیاد ورزشی، شرط حضور معتادان بهبود یافته در المپیاد ورزشی را پاکی حداقل  ۶ ماهه در کمپ‌های ترک اعتیاد استان اعلام کرد.

دیوباد ادامه داد: این المپیاد در رشته‌های تنیس روی میز، شنا، شطرنج، دو و میدانی، آمادگی جسمانی، طناب‌کشی، والیبال و فوتسال به مدت 8 روز در حال برگزاری است.

وی همچنین از رویکرد پررنگ امور فرهنگی  در ششمین دوره برگزاری المپیاد ورزشی  و تداوم  آن در قالب برگزاری مسابقات و برنامه‌های متنوع دیگر خبر داد.

انتهای پیام/

پژوهشیار