رئیس سازمان حفاظت محیط زیست:

مدیریت منابع آبی برای جلوگیری از خشکی دریاچه ارومیه ضروری است

1401/07/19 - 12:34 - کد خبر: 77326
جلسه

نصر: معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور گفت: مدیریت منابع آبی حوضه دریاچه ارومیه برای جلوگیری از خشکی این دریاچه ضرورت است.

به گزارش نصر، علی سلاجقه روز سه شنبه در دیدار با استاندار آذربایجان شرقی اظهار کرد: بر این اساس با ساماندهی منابع و مصارف آب می توان در کنار دیگر اقدامات برای رفع مشکل احیای دریاچه ارومیه اقدام موثر انجام داد. 
وی یادآور شد: گرچه تغییر اقلیم شاید عامل مهم کاهش آب دریاچه ارومیه شده است، اما دخالت عوامل انسانی از جمله کشت محصول پرآب بر و حفر چاه های غیرمجاز می تواند مهم ترین دلیل خشکی دریاچه شود.
سلاجقه اضافه کرد: سازمان های جهاد کشاورزی استان های حوضه دریاچه ارومیه باید تکالیف خود را در زمینه کشت‌های جایگزین و کشت‌های کم آب‌بر و رهاسازی به موقع آب انجام دهند و وزارت نیرو هم باید حقابه را به جای مسیر رودخانه ها بر سر تالاب تحویل دهد.

آئین نامه تسهیل فرایندها و ضوابط استقرار واحدهای صنعتی هفته آینده ابلاغ می شود
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور همچنین به رویکرد جدید دولت برای حمایت از طرح های صنعتی و معدنی در کشور اشاره کرد و گفت: آئین نامه تسهیل فرایندها و ضوابط استقرار واحدهای صنعتی تدوین شده و هفته آینده ابلاغ می شود که با اجرائی شدن آن بخش اعظمی از مشکلات صدور مجوزها مرتفع خواهد شد.

معادن آذربایجان شرقی با مشکلات عدیده صدور مجوز مواجه هستند 
استاندار آذربایجان شرقی هم در این دیدار با بیان برخی از مشکلات زیست محیطی و موانع موجود بر سر راه صنعتگران و معدن کاران گفت: استان آذربایجان شرقی با بیش از ۸.۵ میلیون تن ذخایر معدنی با مشکلات عدیده صدور مجوز مواجه بوده که لازم است با لحاظ ضرورت های زیست محیطی در این خصوص گره گشایی شود.
عابدین خرم افزود: در حال حاضر بیش از ۶۵۰ معدن در استان وجود دارد که متاسفانه ۵۰ درصد آن غیرفعال می باشد، با توجه به اشتغال بالا و ارزش افزوده مناسب این صنعت  نیازمند توجه جدی است.
وی در خصوص احیای دریاچه ارومیه نیز خاطرنشان کرد: گرچه در سال های اخیر اقدامات خوبی برای جلوگیری از کاهش آب این دریاچه انجام گرفته اما لازم است بیش از پیش متولیان موضوع اهتمام کنند.
استاندار آذربایجان شرقی افزود: برای تکمیل طرح های شبکه فاضلاب شهرهای حاشیه دریاچه ارومیه حدود ۴۵۰ میلیارد تومان اعتبار مورد نیاز است که در صورت تخصیص و اجرایی شدن این طرح ها، پساب فاضلاب ها به این دریاچه رهاسازی خواهد شد.
بیش از ۹۵ درصد سطح حدود ۶ هزار کیلومتر مربعی دریاچه ارومیه خشک شده و این در حالی است که دولت سیزدهم برای احیای آن تلاش می‌کند؛ خشکی دریاچه ارومیه که میزان آب آن در اواسط دهه ۱۳۷۵ به ۱۴ میلیارد مترمکعب می رسید، از اوایل دهه ۱۳۸۰ آغاز و با تداوم خشکسالی ها، احداث بیش از ۷۰ سد در حوضه آبریز، توسعه باغات و برداشت بیش از حدمجاز آب های زیرزمینی تشدید شد.
با روی کار آمدن دولت یازدهم، ستاد احیای دریاچه ارومیه تشکیل شد که اجرای بندهای آن در راستای احیای دریاچه ارومیه تا سال ۱۴۰۰ بیش از ۱۵ هزار میلیارد تومان هزینه داشت، اما آنطور که باید موفق نبود.
حال کارشناسان درباره تهدید طوفان های نمکی دریاچه ارومیه برای زندگی ۱۵ میلیون نفر از اجتماعات پیرامونی آن هشدار می دهند، البته بر طبق نظر آنان خوشبختانه بلورهای نمکی سطح دریاچه هنوز نشکسته اند و اقدامات حفاظتی دقیق و فراگیر می تواند از بروز هر گونه طوفان نمکی در منطقه جلوگیری کند.
انتهای پیام/

پژوهشیار