خبذ/
بررسی راهکارهای حمایتی از بازار سرمایه در نشست اخیر مدیران بورسی و وزیر اقتصاد
1401/07/18 - 16:38 - کد خبر: 77259
نصر: وزارت اقتصاد اعلام کرد: در نشست مدیران هلدینگهای بورسی با وزیر اقتصاد مسائل بنیادین شرکتهای بورسی مورد بررسی قرار گرفت و علاوه بر اتخاذ راهکار کوتاهمدت، راهکارهای حمایتی بلندمدت از بورس مورد تاکید قرار گرفت.
به گزارش نصر، وزارت امور اقتصادی و دارایی در واکنش به مطالب منتشر شده در خصوص جلسه مدیران بورسی با وزیر اقتصاد در توضیحاتی اعلام کرد؛ استدلال مطرح شده درباره بینتیجه بودن جلسه وزیر اقتصاد با مدیران بورسی در حالی مطرح میشود که تنها یک روز از این جلسه گذشته است و قاعدتاً در نشستی که بیشترین تاکید بر برنامهریزیهای بلندمدت برای حمایت از بازار سرمایه مطرح میشود، نمیتوان انتظار داشت نتایج در کمتر از ۲۴ ساعت نمایان شود.
ادر عین حال که در این نشست مسائل بنیادین هلدینگهای بورسی و اثرپذیری سودآوری صنایع از متغیرهای بودجه مطرح شد و برای اولین بار قرار شد برای پیشگیری از هرگونه مصوبه و تصمیمی که سیگنال منفی به بازار و صنایع بدهد، پیشنهادات مدیران هلدینگهای و شرکتهای بزرگ بورسی پیش از بررسی و تدوین لایحه بودجه سال ۱۴۰۲ از سوی دولت به صورت مدون به ستاد اقتصادی دولت ارائه شود.
اختصاص منابعی از سوی هلدینگها برای حمایت از سهمهای خود در قالب انتشار اوراق اختیار تبعی، از دیگر مسائل مطرح شده بود که توافق شد در طی روزهای آینده صورت پذیرد و قاعدتاً وقتی این نشست در روز ۱۶ مهرماه برگزار شده، نمیتوان انتظار داشت این تصمیم در روز ۱۷ مهرماه عملی شود.
در عین حال همچنان که هم وزیر امور اقتصادی و دارایی و هم رئیس سازمان بورس اوراق بهادار در نشست دو ساعته با مدیران هلدینگهای بورسی مطرح کردند این راهکار یعنی انتشار اوراق تبعی تصمیمی کوتاهمدت برای حمایت از بازار سرمایه است و دولت به دنبال راهکارهای بلندمدت برای بازگشت اعتماد به بورس و رونق این بازار است.
اتخاذ راهکارهایی برای رشد حاشیه سود شرکتها و افزایش روند سودآوری در قالب بسته پیشنهادی به دولت موضوعی است که از سوی وزارت امور اقتصادی و دارایی و سازمان بورس و اوراق بهادار با جدیت دنبال میشود.
نکته قابل توجه این است که بازار بورس غیر از عوامل داخلی که در هفتههای اخیر با برهم خوردن آرامش جامعه تشدید شد، از عوامل خارجی هم تاثیر میگیرد و تلاطم در اقتصاد جهانی نیز اثر مستقیم بر این بازار دارد و تنها در یک نمونه قیمت نفت در عرض دو هفته دو نوسان بالای ۵ درصد داشته و این نوسانها به شدت پیشبینی پذیری را دشوار میکند.
انتهای پیام/