گزارش/

تب تند ویلا سازی و نابودی تن نحیف روستا ها

1401/07/12 - 08:55 - کد خبر: 76601
ویلاسازی‌

نصر: تغییر کاربری اراضی یکی از معضل‌های جدی و دست‌به‌گریبان کشور است، که خوشبختانه عزم جدی برای مقابله با آن شکل گرفته است.

به گزارش نصر، ساسان نصرت، کارشناس امور شهری و روستایی در گفت‌وگو با ایسنا ضمن ابراز تاسف از شیوع بیماری به نام تب ویلاسازی در جای جای کشورمان، گفت: برای اینکه این تب فروکش کند، لازم است که روستاییان با ما همکاری داشته باشند.

ویلاسازی ها کشاورزی در روستاها را تهدید می کند
وی با بیان اینکه، این ویلاسازی‌ کشاورزی را در روستاها نابود می کند، همین‌طور معضل‌های اجتماعی نیز به دنبال خود می‌آورد، گفت: از این طریق فرهنگ و هویت روستا در معرض تهدید قرار می‌ گیرد.
نصرت بر لزوم همکاری دهیاران و شوراهای اسلامی روستاها با مسئولان و دست‌اندرکاران تاکید کرد و گفت: برای اینکه جلوی ساخت و سازهای غیرمجاز را بگیریم، باید همه متحد باشند و طبق برنامه عمل کنند.

ساخت و ساز مدرسه مطلوب ماست، اما ویلاسازی نه!
ل- شادمان از اهالی یکی از روستاهای ارومیه در گفت و گو با خبرنگار ایسنا ضمن ابراز تاسف از اینکه تب ویلاسازی دامان روستای ما را هم گرفته است، ادامه داد: در سال های اخیر عده‌ای از ساکنان روستا زمین و باغ‌های کشاورزی خود را به فروش رسانده‌اند، افراد تازه‌وارد نیز بلافاصله نسبت به تخریب مناطق حاصلخیز و احداث ویلا یا خانه‌باغ اقدام کرده‌اند.
وی با بیان اینکه ما این افراد جدید را صرفا مهمان ناخوانده می‌دانیم، اضافه کرد: ضمن اینکه زمین‌ها را تخریب می‌کنند، بلکه اواخر هفته و روزهای تعطیل با خودروهای شیک خود به این منطقه می‌آیند، نه‌تنها با این گشت‌وگذارهای خود به طبیعت آسیب می‌زنند، بلکه بافت فرهنگی ما را نیز دستخوش تغییر می‌کنند.
وی آغاز ساخت و ساز و گسترش آن به صورت غیراصولی را یک معضل مهم قلمداد کرد و گفت: ما مخالف پیشرفت نیستیم، بلکه من خودم لیسانس گرفته‌ام و علاقه دارم منطقه‌مان رشد کند.
این جوان خاطرنشان کرد: اگر این ساخت و ساز برای مدرسه، درمانگاه و ... باشد خوب است و استقبال می‌کنیم و تا جایی که در توان ما باشد از آن حمایت کرده و کمک هم می‌کنیم، اما صرف ویلاسازی و نمایش زندگی‌های آنچنانی را نمی‌پسندیم و قبول نداریم.

ضرورت تعامل همه دستگاه‌های اجرایی برای مقابله با تغییر کاربری غیرمجاز اراضی
مهدی خدادادی، معاون دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان آذربایجان غربی در جلسه بررسی راهکارهای پیشگیری از تغییر کاربری اراضی، اظهار کرد: برای جلوگیری از تغییر کاربری‌های غیرمجاز لازم است که دستگاه های اجرایی ذی‌صلاح با سیستم قضایی تعامل بیشتری داشته باشند.
خدادادی ضمن اشاره به اینکه اقتصاد استان و خانواده‌های بسیار زیادی بر اساس صنعت کشاورزی استوار است، ادامه داد: تغییر کاربری غیرمجاز اراضی امنیت غذایی مردم را به‌طورقطع در معرض خطر قرار می‌دهد.
وی با بیان اینکه دست‌اندازی‌های غیرقانونی به اراضی حاصلخیز محیط زیست را نیز آسیب‌پذیر می‌کند، اضافه کرد: بنابراین می‌طلبد که اعاده به حالت اولیه در اراضی که تغییر کاربری غیرمجاز در آنها انجام گرفته است به‌صورت جدی و با قاطعیت پیگیری شود، همچنین درصورتی‌که احساس نیاز شود، حکم جایگزین صادر و درنهایت اعمال شود تا نسبت به جمع آوری نخاله های ساختمانی و بازگشت به وضع سابق اقدام موثر انجام گیرد.
وی به مصوبه شورای حفظ حقوق بیت المال در این ارتباط اشاره کرد و گفت: براساس مصوبه فوق همه اداره‌های دولتی و خدمات عمومی ملزم هستند که برای اجرای احکام کیفری جرایم تغییر کاربری غیر مجاز اراضی کشاورزی و اجرای تبصره دو ماده ۱۰ ماشین‌الات و تجهیزات خود را در اختیار سازمان جهاد کشاورزی قرار دهند.
معاون دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان با بیان اینکه با توجه به حساسیت موضوع، استنکاف و خودداری از این موضوع فوق، مستلزم مسئولیت قانونی برای مسئول دستگاه اجرایی مربوطه است، براین‌اساس طبق قانون برخورد جدی خواهد شد.

عمده‌ترین ساخت‌وسازهای غیرمجاز در حریم‌ راه‌ها رخ می‌دهد/لزوم برخورد با بنگاه‌های املاکی متخلف
مجتبی قانجی، سرپرست مدیریت امور اراضی سازمان جهاد کشاورزی استان نیز در گفت‌وگویی، ضمن ابراز تاسف بیان کرد: عمده‌ترین ساخت و سازهای غیرمجاز در حریم ‌راه ها اتفاق می افتد.
وی با بیان اینکه، حفظ، نگهداری و پاکسازی حریم راه‌ها از تغییر کاربری های غیرمجاز در گروی عزم جدی همه دستگاه‌های مرتبط است، خاطرنشان کرد: مسئولین و کارشناسان مرتبط با این موضوع باید در این خصوص اقدامات لازم را وفق قانون و احکام صادره به‌سرعت و بدون اغماض انجام دهند.
وی با بیان اینکه، برخی از شناسایی هایی که بر اساس گزارش‌های مردمی توسط گشت یگان حفاظت از اراضی کشاورزی انجام می گیرد،  به دلیل عدم ارائه اطلاعات کامل از محدوده و منطقه ساخت و ساز انجام گرفته، با مشکل مواجه می شود.
قلنجی بر لزوم جلوگیری از فعالیت بنگاه های غیرمجاز املاک در حاشیه شهر و روستاها تاکید کرد و گفت: بیشترین تخلفات توسط این بنگاه‌ها که فاقد پروانه کسب هستند، انجام می‌گیرد.
برکسی پوشیده نیست که کشاورزی و باغبانی و جوانب آن مهم‌ترین منبع درآمد مردم در مناطق مختلف آذربایجان غربی به شمار می‌رود که با وجود تغییر کاربری اراضی همچنان این درآمد محفوظ مانده است اما اگر غفلت شود، امکان بروز صدمات جبران ناپذیر به پیکره اقتصادی استان وجود دارد به ویژه اینکه در سایه آن خرده‌فرهنگ هایی نیز بروز و ظهور می‌یابد.
انتهای پیام/

پژوهشیار