رئیس مرکز مدیریت بیمارستان خدمات بالینی وزارت بهداشت اعلام کرد؛

تدوین و اجرای آزمایشی پروتکل مداخلات تخصصی مددکاری اجتماعی

1401/06/30 - 15:45 - کد خبر: 75597
بیمارستان، کرونا، ویروس کرونا

نصر: رئیس مرکز مدیریت بیمارستان و تعالی خدمات بالینی وزارت بهداشت بر لزوم تریاژ و شناسایی مراجعان مورد هدف در خصوص دریافت خدمات مددکاری در ورودی بیمارستان‌ها تاکید کرد.

به گزارش نصر، حسن واعظی در حاشیه جلسه تدوین و اجرای پایلوت و نهایی سازی پروتکل مداخلات تخصصی مددکاری اجتماعی در حیطه کودک آزاری گفت: با تلاش‌های اداره مددکاری معاونت درمان، حوزه مددکاری از موضوع مساعدت‌های هزینه درمان فراتر رفته و با تدوین و ابلاغ پروتکل‌های گوناگون از جمله پروتکل بلایا و بحران، کودک آزاری، سرطان، تریاژ مددکاری این حوزه به عنوان حوزه‌ای کاملا تخصصی معرفی شده است و نیروهای این مجموعه در کنار کادر درمان به ارائه خدمت می پردازند.
واعظی گفت: موضوع سلامت کودکان ابعاد وسیعی یافته و مباحث مختلف رشد و تکامل از لحاظ جسمی، روحی و روانی را شامل می‌شود تا فردِ پویایی که آینده ساز این کشور است پرورش یابد.
وی افزود: با توجه به شرایط فعلی کشور، مهاجرت گروه های مختلف از جمله نسل جوان و کودکان از کشورهای همسایه علاوه بر موضوعات مرتبط با سلامت، مسائل  اجتماعی، تنوع  فرهنگی و روانشناختی متفاوتی را ایجاد می‌کند. همچنین مسایل مرتبط با حاشیه نشینی در استان‌های مهاجرپذیر کشور و کلان شهرها، نیاز به خدمات تخصصی مددکاری را بیش از پیش نمایان می‌کند که می‌تواند به عنوان موضوعات روز حوزه مددکاری  مورد توجه قرار گیرد.
رئیس مرکز مدیریت بیمارستانی و تعالی خدمات بالینی ادامه داد: در حمایت اجتماعی همواره نقش خیرین سلامت و سازمان های مردم نهاد پررنگ بوده است. استفاده از این ظرفیت ها نه صرفا برای مسائل مالی بلکه می تواند از جهت پیاده سازی ایده ها مورد توجه قرار گیرد؛ موضوعی که در پاندمی کووید ۱۹ نقش برجسته ای داشت.
واعظی تصریح کرد: تدوین پروتکل تخصصی مددکاری اجتماعی در حیطه کودک آزاری پیرامون سیاست های حوزه مددکاری اجتماعی و در راستای حمایت های اجتماعی از گروه های آسیب پذیر مراجعه کننده به مراکز درمانی انجام شده و این موضوع می تواند در کوریکولوم آموزشی مقاطع مختلف لحاظ شود.
وی تاکید کرد: باید به موضوع تریاژ و شناسایی بیمار در خصوص  دریافت خدمات مددکاری در ورودی بیمارستان ها توجه جدی شود تا حوزه تخصصی مددکاری بتواند علاوه بر مسائل مالی به سایر امور مرتبط با پیاده سازی پروتکل ها، ایمن سازی بیمارستان برای ارائه خدمات و ایجاد محیط دوستار مادر و کودک بپردازد.
وی ادامه داد: بیشترین نتایج درمانی حاصل از کاشت حلزون در صورت انجام درمان به موقع و خدمات توانبخشی در کودکان زیر چهار سال به دست می آید. در پروتکلی که در این خصوص به صورت کشوری ابلاغ شده نقش مددکاری به خوبی دیده شده است.
واعظی ادامه داد: در بحث تقویت نظام شبکه که در بیانات و تاکیدات رهبر معظم نیز بوده است، لزوم ورود خدمات مددکاری به سطح نظام شبکه احساس می شود تا در نظام ارجاع و پزشکی خانواده به عنوان بازوی کمکی ایفای نقش کند.
وی افزود: اجرای خدمات دوراپزشکی در قالب بیمارستان‌های هوشمند جز تکالیف نوین وزارت بهداشت و سازمان‌های همکار است. فرآیند مددکاری می تواند در قالب دوراپزشکی و در بستر الکترونیک نیز دیده شود.
رئیس مرکز مدیریت بیمارستانی و تعالی خدمات بالینی گفت: همچنین با توجه به اجرای نسخه نویسی الکترونیک در کشور می توان در تشخیص اولیه و روند درمان در سیر نظام ارجاع به حوزه مددکاری توجه کرد.
واعظی افزود: در بحث کودک آزاری علاوه بر درمان بیماران، ریشه‌یابی علت حادثه نیز بسیار حائز اهمیت است تا با بهره‌گیری از نظر اساتید به نتایج درمانی مناسب در این زمینه برسیم.
وی تصریح کرد: امیدوارم تعداد موارد کودک آزاری از سال گذشته کمتر باشد و همگی به سمت جامعه‌ای پویا و با نشاط جسمی، روانی و اجتماعی پیش رویم.
انتهای پیام/

پژوهشیار