یادداشت/

این عکس ‌های بی‌ عیب و نقص اینستاگرام، روانتان را بیمار می‌ کنند

1398/09/04 - 20:00 - کد خبر: 7550
اینستاگرام

نصر: شما هم فکر می کنید زشت هستید و به فکر انجام جراحی زیبایی افتاده‌ اید و دوست دارید مثل دوستان اینستاگرامی ‌تان، اندامی متناسب، چهره ‌ای بی ‌نقص و لبخندی جذاب داشته باشید؟ طبیعی است که تحت‌ تاثیر تماشای هر روزه این عکس ‌ها، به زیبایی‌ تان شک کنید و به فکر تغییر بیفتید و طبیعی است که با دیدن هر روزه تبلیغات متخصصان جراحی زیبایی، با دقت بیشتری ظاهرتان را در مقابل آینه ورانداز کنید.

آمارها می ‌گویند ایرانی ‌ها از سال 1384 تا امروز، میل بیشتری به انجام جراحی ‌های زیبایی پیدا کرده‌ اند و این روزها حتی برخی نوجوانان هم از تجربه تیغ جراحی زیبایی هراسی ندارند.

گرچه آمار دقیق و رسمی از تعداد جراحی‌های زیبایی انجام‌شده در دست نیست، اما کارشناسان تردیدی ندارند که ایرانی ‌ها هر روز میل بیشتری به زیباتر شدن با جراحی پیدا می ‌کنند. اینکه میل روزافزون ما به زیبایی بیشتر، نتیجه تصویرهای دست ‌به‌ دست شده در شبکه ‌های اجتماعی است یا معلول پیشرفت بیشتر متخصصان و تبلیغ ‌هایشان در این زمینه است، هنوز مشخص نیست، اما کارشناسان می ‌گویند نه‌ تنها در کشور ما، بلکه در دیگر کشورهای جهان نیز کاربران شبکه ‌های اجتماعی مثل اینستاگرام، نگران جا ماندن از موجی هستند که همه را به داشتن اندام متناسب و چهره زیبا تشویق می ‌کند.

اینفلونسرهای آراسته، با خانه ‌های رنگارنگ و وسایل لوکس که وقتشان را در باشگاه ‌های ورزشی می‌ گذرانند و پشت ‌سر گذاشتن چالش ‌های مربوط به تناسب ‌اندام، دغدغه هر روزشان است و می‌ توانند شما را افسرده کنند.

محققان می ‌گویند که اینستاگرام‌ گردی اعتماد به ‌نفس شما را پایین می ‌آورد و بر تصویری که از بدنتان دارید تاثیر منفی می‌ گذارد. 90 درصد شرکت ‌کنندگان زن در یک نظرسنجی گفته‌ اند که از وضعیت بدنی ‌شان ناراضی هستند و در مقایسه ناخودآگاه خود با کاربران دیگر، اعتماد به ‌نفسشان را از دست می ‌دهند.

آمارها حاکی از این است که جراحی زیبایی بینی، از محبوب‌ ترین جراحی ‌ها در ایران است و جراحی ‌های ترمیمی با چربی، تزریق بوتاکس و جراحی سینه نیز از دیگر روش ‌های محبوب ایرانی‌ ها برای زیباترشدن محسوب می شود.

بی تردید تبلیغات بر ذهنیت افراد در مورد خود تاثیر گذاشته و میل آن ‌ها به شبیه ‌ترشدن به معیارهای زیبایی امروزی را بالا می ‌برند، اما نمی‌ توان تلاش کارشناسان تبلیغات و بازاریابی را تنها دلیل تمایل افراد به زیباترشدن با روش‌ های جراحی دانست.

به گفته روانشناسان و روان‌ پزشکان، 10 درصد کسانی که مصمم به انجام جراحی ا‌های زیبایی هستند، به‌ نوعی اختلال روانی دچارند و به درمان‌ های تخصصی روان‌ شناسی و روان ‌پزشکی نیاز دارند. اختلال خودزشت ‌انگاری، این افراد را نسبت به‌ ظاهر خود ناراضی می ‌کند و جالب اینجاست که مبتلایان به خودزشت ‌انگاری، حتی با وجود انجام جراحی ‌های زیبایی مکرر نیز از ظاهر خود راضی نمی ‌شوند.

شما هم فکر می کنید زشت هستید و به فکر انجام جراحی زیبایی افتاده‌ اید و دوست دارید مثل دوستان اینستاگرامی ‌تان، اندامی متناسب، چهره ‌ای بی ‌نقص و لبخندی جذاب داشته باشید؟ طبیعی است که تحت‌ تاثیر تماشای هر روزه این عکس ‌ها، به زیبایی‌ تان شک کنید و به فکر تغییر بیفتید و طبیعی است که با دیدن هر روزه تبلیغات متخصصان جراحی زیبایی، با دقت بیشتری ظاهرتان را در مقابل آینه ورانداز کنید اما اگر قصد دارید زیر تیغ جراحی بروید، اول به این سوال‌ ها پاسخ بدهید.

1.مدام به ظاهرتان فکر می‌ کنید و خودتان را با تیزبینی ورانداز می ‌کنید؟ 2. می ‌ترسید به ‌خاطر ویژگی ‌های ظاهری ‌تان در مراحل مختلف زندگی شکست بخورید؟ 3.ایرادی را در ظاهرتان می ‌بینید که از نظر دیگران اصلا ایراد به نظر نمی ‌رسد؟ 4. به‌خاطر ایراد‌هایی که به ظاهرتان می ‌گیرید، در برخی از جمع ‌ها حاضر نمی ‌شوید؟ 5. قبلا هم جراحی زیبایی کرده‌ اید، اما فکر می ‌کنید چیزی که می ‌خواستید اتفاق نیفتاده و باید دوباره جراحی را تکرار کنید؟ 5. مدام ظاهر خودتان را با دیگران مقایسه می ‌کنید؟ 7. نقص‌ های بسیار جزئی ظاهرتان در تمام روز ذهنتان را مشغول می ‌کنند؟ 8. از دیگران در مورد ظاهرتان می ‌پرسید، اما قانع نمی‌ شوید و مدام سوالتان را تکرار می ‌کنید؟ 9.با آرایش و خرید لباس‌ های متعدد به ‌دنبال پنهان ‌کردن ایراد موردنظر هستید؟ 10. برای برطرف ‌کردن نقص ظاهری، در رژیم گرفتن یا ورزش‌ کردن افراط می‌ کنید؟

اگر جواب شما به هفت سوال یا بیشتر، مثبت است، قبل از تن ‌دادن به جراحی، سراغ یک روان ‌شناس بروید. شاید شما هم به اختلال بدریخت ‌انگاری دچار شده ‌اید و اگر روانتان را درمان کنید، نیازی به کمک ‌گرفتن از جراحان زیبایی نداشته باشید.

*سحرمغفرت
انتهای پیام/

پژوهشیار