رئیس دانشگاه تبریز:

دانشجویان به دنبال علم جهت‌دار و مطالبه گری خالصانه باشند

1401/06/28 - 23:19 - کد خبر: 75395
صفر نصراله زاده

نصر: رئیس دانشگاه تبریز، مطالبه‌گری خالصانه را وظیفه‌ی دانشجو عنوان کرد و گفت: دانشجو باید بتواند سره را از ناسره تشخیص داده و خوبی‌ها و بدی‌ها را با هم ببیند و اگر ما به‌دنبال جامعه‌ای سالم هستیم، باید مثل آینه‌ای پاک و تمیز باشیم و همه‌چیز را درست ببینیم.

به گزارش نصر، صفر نصراله زاده، روز دوشنبه، 28 شهریورماه، در نشست اعضای شورای مرکزی تشکل‌های اسلامی دانشگاه تبریز، با بیان اینکه دانشجویان همیشه طالب علم، اخلاق و تحول بوده‌اند، اظهار کرد: ما به‌عنوان خدمت‌گزاران دانشجویان بر خود فرض می‌دانیم شرایط را برای فعالیت دانشجویان فراهم آوریم؛ چراکه دانشجویان افراد با اخلاصی هستند و بهتر می‌توانند حقیقت را دیده و بیان کنند. بنابراین برگزاری این جلسات برای ما بسیار مفید خواهد بود.

دانشجویان به دنبال علم جهت‌دار و مطالبه گری خالصانه باشند
وی ادامه داد: اولین وظیفه‌ی دانشجو، رفتن به‌دنبال علم جهت‌دار است و علمی جهت‌دار است که همراه با اخلاق و احساس مسئولیت باشد؛ چراکه تنها چیزی که انسان را راضی نگه می‌دارد این است که بتواند دردی از دردهای مردم را تسکین دهد.
وی، مطالبه‌گری خالصانه را دیگر وظیفه‌ی دانشجو عنوان کرد و افزود: دانشجو باید بتواند سره را از ناسره تشخیص داده و خوبی‌ها و بدی‌ها را با هم ببیند و اگر ما به‌دنبال جامعه‌ای سالم هستیم، باید مثل آینه‌ای پاک و تمیز باشیم و همه‌چیز را درست ببینیم.
نصراله زاده در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه دانشجو، استاد و کارمند سه رکن اصلی دانشگاه هستند و دانشگاه بدون حضور دانشجو توجیهی ندارد، گفت: برنامه‌های متنوعی را برای مشارکت دانشجویان در نظر گرفته‌ایم و امیدواریم شرایطی را فراهم کنیم که بتوانیم از مشارکت و همکاری دانشجویان استفاده کنیم.
وی یادآور شد: ما معتقد هستیم باید در موضوعات مختلف از جمله هدایت تحصیلی، مسأله محور بودن دروس و … دست دانشجو را بگیریم؛ همچنین سعی خواهیم کرد «استاد مشاور» را به‌معنای واقعی در دانشگاه فعال کنیم تا کمکی برای هدایت تحصیلی دانشجویان کرده باشیم.

همه‌ی ما باید در چارچوب  قانون عمل کنیم
رئیس دانشگاه تبریز در ارتباط با تشکل‌های دانشجویی دانشگاه تبریز نیز بیان کرد: نگاه ما به تشکل‌های اسلامی بسیار خوب و مثبت است و ما موظف به رعایت قانون هستیم. بنده به‌عنوان رئیس دانشگاه مخیّر نیستم هر کاری را انجام دهم و باید در چارچوب قانون عمل کنم.
وی تأکید کرد: ما بر این باور نیستیم که دانشجو نباید وارد مسائل سیاسی شود؛ بلکه اعتقاد داریم دانشجو نباید سیاسی‌کاری کند؛ چراکه شأن دانشجو بالاتر از سیاسی‌کاری و احزاب است و لذا دانشجو باید به فکر تولید علم و اندیشه باشد نه سیاسی کاری.

حمایت دانشگاه از فعالیت‌ قانونی تشکل‌های دانشجویی
نصراله زاده همچنین گفت: ما به‌هیچ‌عنوان مخالف تدبیر، تحلیل مسائل، تولید فکر و اندیشه از سوی دانشجویان نیستیم و دراین‌راستا به دانشجویان کمک نیز می‌کنیم اما در دانشگاه تکالیفی برعهده داریم و باید در چارچوب قوانین عمل کنیم و دانشجویان و تشکل‌های دانشجویی هر کاری را در چارچوب قانون انجام دهند، قطعاً مورد حمایت ما قرار خواهند گرفت.

هیچ کس نباید با وضعیت ظاهری نامناسب وارد دانشگاه شود
وی در خصوص طرح عفاف و حجاب نیز تأکید کرد: دانشگاه محل کسب علم بوده و بسیار مقدس است که پروتکل‌های خاص خود را دارد. کسی که وارد دانشگاه می‌شود، اهل علم و فرزند ما است؛ لذا باید با وضعیت ظاهری مناسب وارد این مکان مقدس شود. ما در تعیین پروتکل‌های پوشش دانشجویان از هیچ جناح و تفکر سیاسی پیروی نمی‌کنیم، بلکه معتقد هستیم باید با نهایت ادب و شخصیت با دانشجویان رفتار کنیم و اگر موردی هم وجود داشت، کاملاً مؤدبانه تذکر دهیم.
وی اضافه کرد: دانشگاه تبریز مشهد الشهدای دانشگاه‌های ایران و یک دانشگاه اسلامی است؛ لذا دانشجویان باید حداقل حجاب را رعایت کنند و ما با قدرت پیگیر این موضوع هستیم و تأکید می‌کنیم که اصلا اهل سیاسی کاری نیستیم.

سنگینی کفه ترازو در بحث حجاب و عفاف به سمت دختران است
رئیس دانشگاه تبریز با تأکید بر اینکه‌  در بحث عفاف و حجاب از اساتید و خود دانشجویان کمک خواهیم گرفت، گفت: حجاب تنها مختص دانشجویان دختر نیست و از انجا که ارزش و جایگاه خواهران بسیار بالاست، سنگینی کفه‌ی ترازو در بحث حجاب و عفاف به سمت دختران است.
وی با اشاره به مشکلات موجود در بحث بروکراسی اداری دانشگاه اظهار کرد: بروکراسی اداری غیرقابل‌انکار است و من در مسئولیت‌های قبلی نیز به‌شدت مخالف بروکراسی اداری بودم و همچنان نیز مخالف هستم؛ چراکه یکی از معیارهای مهم در رتبه‌بندی دانشگاه‌ها فرایند انجام کار است و ما باید سعی کنیم پیچ‌وخم اداری را کاهش دهیم  و اکنون در حال طراحی سامانه‌ای تحت عنوان «سامانه یکپارچه گلستان» هستیم تا بتوانیم بخش زیادی از بروکراسی اداری موجود در دانشگاه را سامان ببخشیم.
نصراله زاده اضافه کرد: ما در پی ایجاد سامانه‌ی ارتباط مستقیم اساتید، دانشجویان و کارکنان با ریاست دانشگاه نیز هستیم و معتقدیم باید از تخصص افراد برای اصلاح امور و پیشرفت دانشگاه استفاده کنیم. ما یکی از اولین دانشگاه‌هایی هستیم که علاوه‌بر بودجه‌ی وزارت علوم بودجه‌ای را از اعتبارات دانشگاه برای طرح «دستیار فناوری» اختصاص داده‌ایم و از این طریق در مدت چند ماه اخیر ۲۵۰ نفر از فارغ‌التحصیلان این دانشگاه با مهارت آموزی صاحب شغل شده‌اند.

اختصاص دو  میلیارد تومان اعتبار برای حل مشکل اینترنت خوابگاه‌ها
وی با اشاره به دستاوردهای سفر رئیس‌جمهوری به آذربایجان شرقی و اختصاص بودجه و اعتبار برای دانشگاه تبریز گفت: یکی از مشکلات خوابگاه‌های ما بحث اینترنت بود که مبلغی بالغ بر دو میلیارد تومان برای حل این مشکل اختصاص داده‌ایم و زیرساخت‌ها در حال آماده شدن است. در کل می‌توان گفت بعد از سفر رئیس‌جمهوری به آذربایجان شرقی اتفاقات خوبی برای دانشگاه تبریز افتاد و با توجه به اعتبارات درنظرگرفته‌شده برای دانشگاه تبریز، تمامی طرح‌های نیمه‌تمام این دانشگاه تا پایان سال ۱۴۰۲ به اتمام خواهد رسید.
رئیس دانشگاه تبریز  در خاتمه ضمن انتقاد از اساتیدی که قصد ترویج افکار غربی در بین دانشجویان را دارند، گفت: ما به‌هیچ‌وجه اجازه نمی‌دهیم عده‌ای با ترویج افکار غربی فرزندان مارا ناامید کرده و نخبگان را به مهاجرت تشویق کنند و قطعاً با کسانی که این افکار را ترویج می‌دهند، برخورد کرده و می‌گوییم این افراد که مرتکب خیانت علیه دانشجویان می‌شوند، جایی در دانشگاه نخواهند داشت.
براساس این گزارش، نمایندگان بسیج دانشجویی، جامعه اسلامی دانشجویان، انجمن اسلامی دانشجویان دفتر تحکیم وحدت و هیئت شهدای گمنام دانشگاه تبریز به ارائه‌ی نقطه نظرات خود پیرامون موضوعات و مسائل مختلف اعم از هدایت تحصیلی، طرح عفاف و حجاب، بروکراسی اداری، مشکلات زیرساختی خوابگاه‌ها، ضرورت مشارکت تشکل‌های دانشجویی در برنامه‌های دانشگاه و… پرداختند.
انتهای پیام/

پژوهشیار