کنعانی در نشست خبری:

احتمال برگزاری نشست درباره مذاکرات در نیویورک

1401/06/28 - 11:36 - کد خبر: 75316
ناصر کنعانی

نصر: سخنگوی وزارت امور خارجه از احتمال برگزاری نشست درباره مذاکرات رفع تحریم‌ها در نیویورک خبر داد.

به گزارش نصر، ناصر کنعانی سخنگوی دستگاه دیپلماسی صبح امروز در نشست خبری با اشاره به تحولات در حوزه قفقاز جنوبی، گفت: موضع صریح ایران در قبال تحولات در منطقه قفقاز جنوبی بارها در سطوح مختلف به صورت رسمی بیان شده است و هیچ‌گونه ابهامی وجود ندارد.
وی با بیان اینکه متأسفانه از روز سه‌شنبه هفته گذشته شاهد آغاز درگیری‌های جدید مرزی بین دو کشور جمهوری آذربایجان و ارمنستان بودیم که به کشته و زخمی شدن جمع زیادی از طرفین منجر شده است، افزود: ایران مبتنی بر سیاست همسایگی و تلاش برای کمک سازنده به حل و فصل بحران‌های منطقه‌ای در سریع‌ترین زمان ممکن وارد عمل و تلاش‌های سیاسی شد.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی اضافه کرد: در این ارتباط گفتگوی نخست وزیر ارمنستان با رئیس جمهور کشورمان انجام و رئیس جمهور دیدگاه‌ها و مواضع ایران را بیان و توصیه‌های سیاسی خود را به طرف ارمنستانی منتقل کرد. بعد هم گفت‌وگوی تلفنی وزیر خارجه ایران با همتای آذربایجانی انجام شد.
ایران از هیچ کمکی برای پایان دادن به درگیری‌ها دریغ نمی‌کند
کنعانی با بیان اینکه ایران همانند سابق که از ابتدای بحران از هیچ کمکی برای پایان درگیری‌ها دریغ نکرده بود، با سرعت عمل وارد و با تلاش‌های دیپلماتیک تلاش کرد آتش بس برقرار و آرامش به مرزهای دو کشور برگردد، افزود: مواضع اصولی ایران واضح است و معتقد به ضرورت استفاده از رویکرد و راهکارهای سیاسی برای پایان دادن به درگیری‌ها و کاهش تنش و ورود به گفتگوهای سیاسی برای حل و فصل اختلافات دو کشور هستیم.
وی تاکید کرد: معتقدیم آن چیزی که می‌تواند به حل و فصل این اختلافات کمک کند هم وجود اراده سیاسی در دو کشور برای شروع گفتگوها و هم استفاده از چارچوب‌های منطقه‌ای که به پایان دادن درگیری‌ها کمک کند و ایران برمبنای سیاست همسایگی و روابط دوستانه با دو طرف همچنان آماده است برای پایان دادن به تنش‌ها و رفع اختلافات کمک کند.
سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین درپاسخ به سوالی درباره اینکه آیا احتمال می‌رود جلسه‌ای در نیویورک پیرامون مذاکرات رفع تحریم‌ها برگزار شود، تصریح کرد: سفر رئیس جمهور و هیئت همراه برای مشارکت دراجلاس سالانه مجمع عمومی سازمان ملل انجام شده است.

احتمال برگزاری نشست درباره مذاکرات در نیویورک
کنعانی افزود: برنامه تعریف شده‌ای برای گفتگو درباره مذاکرات رفع تحریم‌ها در چارچوب این سفر وجود ندارد، اما نشست‌های بین‌المللی فرصت خوبی برای نشست‌های سیاسی و مذاکرات حاشیه‌ای بین مقامات کشورها برای تبادل نظر در خصوص موضوعات مورد علاقه دوجانبه، منطقه‌ای و موضوعات چندجانبه و بین‌المللی است. اینکه در حاشیه نشست گفتگوهایی درباره موضوع هسته‌ای و مذاکرات رفع تحریم‌ها صورت بگیرد، را رد نمی‌کنم و ایران به صورت طبیعی از هر فرصتی برای بیان دیدگاه‌های خود در موضوعات مورد علاقه دوجانبه و بین‌المللی استفاده می‌کند.
وی با بیان اینکه ایران هیچ وقت میز مذاکرات را ترک نکرده و مذاکرات را به عنوان روش مناسب و منطقی و معقول برای حل و فصل اختلافات می‌داند، تصریح کرد: ما از هر فرصتی برای بیان دیدگاه‌های سازنده و منطقی خود استفاده خواهیم کرد و مجمع عمومی سازمان ملل یکی از فرصت‌های پیش روی ایران است.

همگرایی بین جریان‌های مقاومت می‌تواند به تقویت ثبات در منطقه کمک کند
سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین درباره از سرگیری روابط بین حماس و سوریه و نقش ایران و حزب الله در این زمینه، افزود: دولت سوریه سال‌ها میزبان خوب و گرمی برای گروه‌ها و جریان‌های مقاومت فلسطینی بود و در نتیجه تحولات سال‌های گذشته خاصه گرفتار شدن سوریه در یک بحران داخلی مبتنی بر طراحی خارجی، متأسفانه روابط دیرینه حماس و دولت سوریه نیز دچار خلل و نقصان شده بود.
کنعانی افزود: تحولات سال‌های اخیر نشان داد که تهدید اصلی برای صلح، ثبات و امنیت کلیه طرف‌های منطقه‌ای از جمله سوریه و برای همه طرف‌هایی که در منطقه معتقد به ضرورت همگرایی برای حفظ صلح و ثبات هستند، رژیم صهیونیستی است.
وی اظهار کرد: شاهد تغییر رویکرد کشورها و طرف‌های منطقه‌ای در بازسازی و اصلاح روابطشان با سوریه بودیم در نتیجه تلاش‌های به عمل آمده و هم نگاه جدید در صحنه فلسطین نسبت به حقوق مردم فلسطین و هم تلاش‌های طرف‌های منطقه‌ای و علاقه‌مندان به صلح و ثبات و امنیت در منطقه از جمله ایران و حزب الله و تلاش‌های مثبت روسیه شاهد گرم شدن مناسبات سوریه با حماس هستیم.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی با بیان اینکه این همگرایی‌ها در جهت منافع ملت‌های منطقه و ملت مظلوم فلسطین است و به تقویت جایگاه فلسطین در مقابل رژیم اشغالگر فلسطین کمک می‌کند، گفت: همگرایی بین جریان‌های مقاومت می‌تواند به تقویت صلح و ثبات و امنیت منطقه کمک کند. ملت مظلوم فلسطین نیازمند حمایت ملت‌ها و دولت‌هایی هستند که به حقوق ملت فلسطین اهتمام دارند.
انتهای پیام/

پژوهشیار