خبر/

توصیه‌ های وزارت بهداشت به زائران اربعین/ واکسیناسیون کرونا را کامل کنید

1401/06/12 - 14:41 - کد خبر: 73707
زائران اربعین

نصر: سرپرست دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت به زائران اربعین حسینی توصیه کرد برای داشتن سفری توام با سلامتی، دوره واکسیناسیون کرونا خود را تکمیل کنید.

به گزارش نصر، دکتر فرشید رضایی با اعلام این مطلب افزود: زائران اربعین اگر از آخرین تاریخ تزریق واکسن‌شان بیشتر از 6 ماه گذشته است، واکسن کرونا دز یادآور را تزریق کنند.
وی تاکید کرد: زائران عزیز اربعین در طول پیاده‌روی مایعات کافی بنوشند و از آب سالم و فراوان، غذاهای پخته شده تازه و گرم، میوه پوست دار و شسته شده استفاده کنند.

تمرین پیاده‌روی 
وی ادامه داد: زائران از چند روز قبل از اربعین، پیاده‌روی منظم داشته باشند و برای سلامتی زانوها، هنگام پیاده‌روی از عصا استفاده کنند. از کفش راحت و مخصوص پیاده‌روی و دو جوراب یا جوراب حوله‌ای استفاده کنند. از کوله پشتی مناسب استفاده کرده و از حمل بار اضافی و سنگین پرهیز کنند.
سرپرست دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت گفت: فهرست وسایل ضروری همراه زائران داروهای بیماری‌های زمینه‌ای برای 10 روز، چسب زخم، پودر ORS، نمک، آلوخشک و انجیرخشک (برای پیشگیری از یبوست)، قاشق و لیوان، دمپایی، صابون، چراغ قوه باشد.

استراحت در فواصل زمانی معین
فرشیدی با بیان این که زائران در فواصل زمانی منظم، به خود استراحت دهند و از مواجهه طولانی مدت با آفتاب خودداری کنند، افزود: برای در امان بودن از آفتاب و نور شدید خورشید از عینک آفتابی، کلاه لبه‌دار و کرم ضد آفتاب، استفاده کنند. لباس مناسب، گشاد و با الیاف نخی به تن کنند. 
وی بیان داشت: زائران در طول پیاده‌روی مایعات کافی بنوشند. در اماکن شلوغ و پر تجمع، از ماسک استفاده کنند و در صورت داشتن علایم بیماری، ماسک بزنند و از دیگران فاصله بگیرند و به مراکز درمانی اطلاع دهند.

وبا یک اسهال عفونی خطرناک است
سرپرست دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت با اشاره به این که وبا یک اسهال عفونی خطرناک است که از طریق آب، غذا و دست آلوده منتقل می‌شود، گفت: لازم است زائران به طور منظم دست‌های خود را با آب و صابون بشویند و از آب سالم و فراوان، غذاهای پخته شده تازه و گرم، میوه پوست دار و شسته شده استفاده کنند.
بنابر اعلام روابط عمومی وزارت بهداشت، فرشیدی افزود: زائران اربعین از خوردن هرگونه سالاد و سبزیجات، ماهی، لبنیات غیر پاستوریزه و غذاهای دارای سس و کشک، خودداری کنند. اگر با تب، سرفه، ضایعات پوستی اسهال و استفراغ مواجه شدند، فورا به دنبال مراقبت‌های پزشکی باشند.

قرنطینه پس از بازگشت
وی در پایان از زائران اربعین خواست پس از بازگشت از سفر قرنطینه را رعایت کنند و  مخصوصا از خانم‌های باردار، سالمندان، افراد دارای بیماری زمینه‌ای و نقص ایمنی فاصله بگیرند.
انتهای پیام/

پژوهشیار