رئیس امور اقتصاد کلان سازمان برنامه اعلام کرد:
اختصاص یک میلیارد یورو برای واردات خودرو / مردمی کردن یارانهها مانع بروز ابرتورم شد
1401/06/06 - 18:35 - کد خبر: 73095
نصر: رئیس امور اقتصاد کلان سازمان برنامه و بودجه با بیان اینکه برای پیشرفت اقتصادی کشور برنامههای مدونی تدوین شده است گفت: نیل به اهداف برنامه پنج ساله هفتم توسعه و دستیابی به نرخ رشد ۸ درصدی نیازمند جهش بزرگ در سرمایه گذاری و مشارکت بخش خارجی است.
به گزارش نصر، محمد جعفری با اشاره به نقش تصمیم سازی سازمان برنامه و بودجه برای دولت اظهار کرد: در ماههای اخیر اتفاق خوبی در حوزه اقتصاد کلان افتاده و منابع دولت نسبت به گذشته علاوه بر افزایش، قابل دسترس تر شده است.
وی افزود: با وجود افزایش حدود دو برابری قیمتهای جهانی کالاهای اساسی، سازمان برنامه بودجه طرحی را دنبال کرده که باعث شده تورم چندین برابری بر مردم تحمیل نشود.
کاهش تورم ماهانه خرداد از ۱۲/۵ درصد به ۲ درصد در مردادماه
وی با اشاره به هزینه ۱۷ میلیارد دلاری کالاهای اساسی و دارو در سال گذشته، نیاز کشور برای تامین این اقلام در سال جاری را به دلیل جنگ اوکراین و تورم جهانی، حدود ۲۷ میلیارد دلار برآورد کرد، ادامه داد: در صورت عدم اجرای طرح مردمی کردن یارانه ها و ادامه برداشت از صندوق توسعه ملی و بانک مرکزی، تورم لجام گسیخته ای به کشور تحمیل می شد.
طبق اعلام سازمان برنامه و بودجه، رئیس امور اقتصاد کلان این سازمان اضافه کرد: با مدیریت طرح مردمی کردن یارانهها، علی رغم بروز مشکلاتی در شروع طرح، تورم ماهانه خرداد از۱۲,۵ درصد به ۲ درصد در مردادماه کاهش یافته و نرخ رشد پایه پولی که عامل اصلی رشد نقدینگی و تورم است، کاهشی شده است.
تسویه ۵۱ همت از بدهی های دولت در ۵ ماه ابتدایی ۱۴۰۱
جعفری در خصوص تسویه اوراق بدهی دولت تصریح کرد: دولت در پنج ماهه اول امسال ۵۱ هزار میلیارد تومان از بدهی خود را تسویه کرده که ۳۴۲ درصد بیش از مدت مشابه سال گذشته است. این اقدامات موجب کاهش نرخ رشد پایه پولی و نقدینگی شده بطوریکه پیش بینی میشود با ادامه روند پنج ماهه گذشته، نرخ رشد پایه پولی در پایان سال با کاهش ۱۰ درصدی به حدود ۲۰ درصد برسد.
وی تاکید کرد: نرخ رشد نقدینگی و تورم نیز به همان نسبت کاهش خواهد یافت. اگرچه کاهش تورم به معنای ارزان شدن نیست، اما سرعت گران شدن کاهش یافته و با افزایش تولید و درآمد سرانه، ارزان شدن برای مردم ملموس خواهد شد.
افزایش حقوق کارمندان به شرط تامین منابع پایدار
جعفری با بیان اینکه در سال ۱۴۰۱ توجه به حقوق بازنشستگان در اولویت برنامه های سازمان قرار گرفت، افزود: در همین راستا حقوق بازنشستگان حدود ۳۸ درصد افزایش پیدا کرد و مقرر است در صورت تجهیز منابع، حقوق کارمندان لشکری و کشوری نیز از ابتدای شهریور ماه تا ۱۰ درصد ترمیم شود.
اختصاص یک میلیارد یورو برای واردات خودرو
وی با بیان اینکه در نظر است تولید خودرو در سال جاری بیش از ۱۰۰ درصد رشد داشته باشد، افزود: از مهرماه قیمت خودرو با واردات آن و همزمان با افزایش عرضه، کاهش بیشتری پیدا می کند.
جعفری درباره واردات خودرو نیز گفت: با توجه به مصوبه هیات وزیران، سازمان برنامه و بودجه با همکاری معاون اقتصادی رئیس جمهور، وزارت صمت، بانک مرکزی و وزارت اقتصاد دستورالعمل اجرایی واردات خودرو را نهایی کرده که با ابلاغ دولت در گام نخست حدود یک میلیارد یورو به این منظور در نظر گرفته شده است.
افزایش چند برابری درآمد دولت
رئیس امور اقتصاد کلان با اشاره به مهمترین اقدامات دولت در سال ۱۴۰۱، گفت: مهمترین اقدامی که دولت در پنج ماهه گذشته رقم زده، افزایش چند برابری درآمدهای نفتی بوده، افزایش دو برابری درآمدهای مالیاتی با افزایش پایه مالیاتی (تعداد مالیات دهندگان) و در عین حال کاهش ۵ درصدی نرخ مالیات تولیدکنندگان است.
وی با اشاره به دیگر اقدامات دولت در یکسال گذشته، تصریح کرد: در نیمه دوم سال ۱۴۰۰ با همت دولت سیزدهم و علی رغم تشدید تحریم ها و مشکلات ارزی، واکسیناسیون سراسری در کوتاه ترین زمان ممکن انجام شد و متعاقباَ فعالیت اقتصادی از رکود خارج و رشد اقتصادی ۴ درصدی در این سال حاصل شد.
جعفری درباره پرداخت یارانه های نقدی نیز گفت: یارانه های تخصیص داده شده در پنج ماهه اخیر، قابل قیاس با مدت مشابه نیست و در سال ۱۴۰۱ ماهانه حدود ۲۵هزار میلیارد تومان یارانه داده می شود، در حالیکه مجموع یارانه کل سال گذشته تقریبا ۸۶ هزار میلیارد تومان بود.
انتهای پیام/