رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی خبرداد:

تامین بذر و کود رایگان در قالب کشاورزی قراردادی

1401/06/01 - 21:31 - کد خبر: 72525
بذر

نصر: رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی گفت: تامین بذر وکود به صورت رایگان و بیمه نمودن محصولات کشاورزی در قالب کشاورزی قراردادی، در دولت سیزدهم محقق شد.

به گزارش نصر، اکبر فتحی عصر سه شنبه در جمع خبرنگاران در تبریز گفت: سیاست‌هایی اتخاذی دولت سیزدهم در ابتدای شروع به کار در خصوص تعیین قیمت خرید تضمینی گندم و سایر محصولات کشاورزی و کاهش قیمت کودهای کشاورزی که در خصوص کود فسفاته به ۴۷ درصد رسید، تأثیر چشمگیری در حوزه کشاورزی داشت.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان آذربایجان شرقی با اشاره به اینکه تصمیمات هیئت دولت سبب شد تا شاهد رشد ۱۳۶ درصدی خرید تضمینی گندم نسبت به مدت زمان مشابه سال گذشته باشیم، خاطر نشان کرد: پیش بینی ما در زمینه خرید تضمینی گندم رشد ۱۶۰ درصدی آن نسبت به سال گذشته است.
فتحی طرح کشاورزی قراردادی را یکی دیگر از اقدامات مثبت دولت در این حوزه دانسته و با اشاره به دغدغه همیشگی کشاورزان در خصوص تأمین بذر و کود، گفت: امروزه در قالب کشاورزی قراردادی، کشاورز می‌تواند کود و بذر خود را به صورت رایگان از طریق سازمان غله تأمین نموده و حتی محصول خود را بیمه نماید و پس از اینکه محصول را برداشت نموده و به دولت تحویل داد، هزینه‌های آن از مطالبات پرداختی به وی کسر شود که این یک آرزوی غیرقابل دسترس برای کشاورزان بود اما امروزه با تدابیر دولت عملیاتی شد.
وی در خصوص اجرای طرح جهش تولید در دیمزارهای استان گفت: این طرح شامل همه دیمزارهای استان شده و در سال گذشته اجرای آن موفقیت آمیز بوده و نتایج آن در دسترس و قابل بررسی است. ما با کشت حبوبات در مناطقی که امکان آن میسر نبود و یا باید به صورت آیش می‌ماند، زمینه افزایش تولید محصولات استان و بهبود معیشت کشاورزان را مهیا نموده‌ایم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اصلاح الگوی کشت در حوضه دریاچه ارومیه را یکی دیگر از اقدامات راهبردی دولت دانسته، اضافه کرد: البته وضعیت فعلی حوضه آبریز دریاچه ارومیه بر کسی پوشیده نیست اما نباید از تغییرات اقلیمی مانند کاهش بارندگی و افزایش دما غافل بود.
فتحی نگاه نرم افزاری و غیرسازه ای را راهبرد سازمان جهاد کشاورزی در این خصوص دانسته و گفت: اصلاح الگوی کشت، به زراعی، به باغی و به ترویج می‌تواند ۴۰ درصد صرفه جویی مد نظر سازمان آب استان را تأمین نموده و درکنار آن تولید محصولات کشاورزی استان نیز کاهش نیابد.
وی با اشاره به تأمین اعتبارات مناسب برای احیای دریاچه ارومیه، گفت: احیای دریاچه ارومیه برای همه دارای اهمیت بوده و حیاتی است، اما باید در کنار آن به معیشت کشاورزان حاشیه این منطقه و مساله تأمین امنیت غذایی با استفاده از روش‌های علمی و با اتکا به منابع آبی در دسترس نیز توجه کافی داشت.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان آذربایجان شرقی در پایان سخنان خود با اشاره به تأمین اعتبار ۲۳۰ میلیارد تومانی برای اتمام طرح ۱۹ هزار هکتاری پایاب سد خداآفرین، اظهار داشت: ما در دولت قبل به پیشرفت ۹۵ درصدی در طرح رسیده بودیم اما متأسفانه عدم امکان تأمین ۵ درصد از منابع باعث شده بود این طرح به بهره برداری نرسد که خوشبختانه دولت سیزدهم در شروع کار خود منابع مورد نیاز این طرح را تأمین نموده و آن را بهره بردار تحویل نمودیم که اقدامی بی سابقه بود.
انتهای پیام/ 

پژوهشیار