مدیرکل امور بانوان و خانواده استاندار آذربایجان شرقی؛
ریل گذاری صحیح جامعه، نیازمند تقویت حوزه بانوان است
1401/05/23 - 16:23 - کد خبر: 71433
نصر: مدیرکل امور بانوان و خانواده استاندار آذربایجان شرقی گفت: بانوان شاخص اثرگذار، مبتکر و متفکر بسیاری در نقاط مختلف شهر و کشور ما هستند که میتوانند تا حوزه بین المللی کارها را پیش ببرند.
به گزارش نصر، "زهرا کوهی" امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه با بیان اینکه تقویت جامعه نیازمند تقویت حوزه بانوان است، اشاره کرد و گفت: ریل گذاری صحیح جامعه و تقویت جامعه نیازمند تقویت حوزه بانوان است. این مجموعه مدون آموزشی برای تراز ساختن دختران و پسران بوده تا بتوانند در کودکی حقوق و مسئولیتهای خود را یاد بگیرند و از طرفی جایگاه دختر و پسر در جامعه ارزش گذاری و تبیین شود.
وی افزود عرصه بانوان حوزهای مهم و اثرگذار در جامعه بوده و بر اساس گفتهی مقام معظم رهبری، زنان نیمی از جامعه هستند که بر نیمی دیگر جامعه تاثیر می گذارند. رهبر انقلاب در دیدارهایشان عنوان کردند که در محیط خانواده کمبودهای زیادی داریم و کم کاری وجود داشته و باید در آن حوزه کار شود که این موضوع کاملا صحیح است. پیشنهادی به رئیس جمهور دادیم که از توانمندی بانوان در حوزه مدیریت میانی استفاده کنیم و رئیس جمهور هم این مساله را برای پیگیری به خودمان سپرد.
کوهی ادامه داد: یکی از مهمترین ضعفهایی که در جوامع مختلف دنیا دیده میشود، فقدان نگاه نظام مند به حوزه زن و خانواده است. در اسناد بالادستی نظام جمهوری اسلامی نکات بسیار مهمی در رابطه با زن و خانواده آمده که مشخص میسازد این حوزه حتی بر سایر حوزههای جامعه تاثیرگذار است اما متاسفانه با کمبود نگاه نظام مند به این حوزه مواجه هستیم.
مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری آذربایجانشرقی با اشاره به اینکه عمده مساله ما در بحث جمعیت در حوزه فرهنگی است، گفت: آذربایجان شرقی در شاخصهای سالمندی اول است و این مساله بحران زیادی را برای استان ما در آینده به وجود خواهد آورد. جالب است که از سوی دیگر با افزایش جمعیت پسران هم مواجهیم که این مساله هم در آینده بحران ساز خواهد شد.
وی در خصوص تربیت کودکان و آموزش والدین تصریح کرد: ما تلاش داشتیم تا در کنار فرزندان، والدین هم آموزش ببینند اما امسال نتوانستیم آن را الزامی کنیم البته باید طرح و برنامه داشتیم و مدارس، مساجد و هیئات را پای کار بیاوریم.
کوهی با اشاره به اهمیت ترویج و تسهیل ازدواج عنوان کرد: باید ازدواجی وجود داشته باشد که فرزند آوری هم باشد به همین دلیل باید ابتدا روی تشکیل و بعدا روی تثبیت ازدواج کار کنیم که این هم به موضوعات تربیتی باز میگردد.
وی با اشاره به اهمیت توجه به تفاوتها و چالشهای موجود در جامعه، گفت: نباید از تفاوتها و چالشهای موجود فرار کنیم زیرا در غیر این صورت نمیتوانیم به اندیشههای ناب و جدید دست یابیم و لازمه این موضوع نیز داشتن نگاهی نظام مند مطابق بر نگاه امامین است.
کوهی تصریح کرد: یکی از مشکلات اساسی دیگر در جامعه امروز این است که کفه تربیتی و آموزشی جامعه تنها به سمت بانوان و دختران است و مجموعه مدون آموزشی ویژه فرزندان پسر وجود ندارد در حالی که باید آموزشهای لازم در رابطه با زندگی اجتماعی و شناخت تفاوتهای پسران و دختران به پسران نیز آموزش داده شود.
وی با بیان اینکه ریل گذاری صحیح جامعه و تقویت جامعه نیازمند تقویت حوزه بانوان است، ادامه داد: این مجموعه مدون آموزشی برای تراز ساختن دختران و پسران بوده تا بتوانند در کودکی حقوق و مسئولیتهای خود را یاد بگیرند و از طرفی جایگاه دختر و پسر در جامعه ارزش گذاری و تبیین شود.
وی با تاکید بر اهمیت بهره مندی از توان و پتانسیل بالقوه بانوان در حوزه مدیریتهای میانی، گفت: قطعا بانوان شاخص اثرگذار، مبتکر و متفکر بسیاری در نقاط مختلف شهر و کشور ما هستند که میتوانند تا حوزه بین المللی کارها را پیش ببرند.
مدیرکل امور بانوان و خانواده استاندار آذربایجان شرقی در ادامه با اشاره به تشکیل ستاد جمعیت استان، افزود: وضعیت سالمندی در استان چندان خوب نبوده و بحث افزایش جمعیت و فرزندآوری به باورهای درون فردی بازمیگردد. آذربایجان شرقی یک استان صنعتی است و افزایش سالمندان و کاهش جمعیت به کاهش نیروی انسانی صنعت میانجامد.
وی با اشاره به پیگیری جدی مسائل بانوان استان به خصوص در حوزه بیمه، گفت: بانوان خانه دار بسیاری در استان هستند که بایستی ارزش کار خانگی آنها کوچک شمرده نشود. سند تحول دولت سیزدهم در حوزه بانوان نیز اگر اجرایی شود یک کار بسیار ارزشمندی خواهد بود. در این سند، هفت کارگروه از جمله نشاط اجتماعی، زیست عفیفانه و کسب و کار پایدار به دست خود مردم اداره خواهد شد.
وی همچنین از طراحی مجموعه کسب و کار منسجم برای بانوان استان خبر داد و گفت: تدوین کتب درسی در همراه ساختن پدر و مادر و تحصیل برخی دورهها به همراه فرزندان باید در حوزه کلان کشوری عملیاتی شود.
کوهی در خصوص بحث جوانی جمعیت نیز افزود: اگر ازدواجی باشد جمعیتی خواهد بود و باید ابتدا بر روی تشکیل خانواده در جامعه کار کنیم و بر روی تحکیم و تثبیت آن نیز برنامه ریزی داشته باشیم. چرا نباید ازدواج آسان با وجود دختران و پسران مجرد بسیاری در جامعه کم باشد.
وی در ادامه در خصوص موضوع حجاب نیز اظهار کرد: حجاب میوه عفاف است و عفاف در رفتار، گفتار و نگاه وجود دارد. حجاب یک امر زنانه بوده و ظرافتهای این حوزه برای زنان است البته کسی که ظاهر مناسبی ندارد را نمیتوان از دایره عفاف به دور دانست و از طرفی ما اصلا نباید در این خصوص قضاوتی داشته باشیم و از سوی دیگر ملزم به رعایت قانون در محیطهای مختلف هستیم.
مدیرکل امور بانوان استان با بیان اینکه نیاز سنجی و ایجاد نیاز برای مخاطب دو رسالت مهم ماست، گفت: امروز اتفاقاتی که از نظر فرهنگی رخ داده است ایجاد نیاز برای مردم ما به ویژه نوجوانان توسط دیگران است درحالیکه شاید نیاز هم نباشد، رسانه میتواند نیاز خوب ایجاد کند پس شما حتما در حوزه ایجاد نیاز جدید ورود کنید.
انتهای پیام/