قیمت شاخص ارزی در آستانه خروج از کانال ۳۱ قرار گرفت/

دو برداشت از دلار کاهشی

1401/05/20 - 16:05 - کد خبر: 71161
دلار

نصر: پس از پایان یافتن دور جدید نشست‌های هسته‌ای وین و تعطیلات عاشورا و تاسوعای حسینی در هفته جاری قیمت دلار غیر‌رسمی در سراشیبی کاهشی جدیدی قرار گرفت و به سطوح قیمتی ابتدایی کانال ۳۱ هزار تومانی رسید. کارشناسان ارزی بازار تهران ۲ تعبیر متفاوت را از کاهش قیمت دلار غیر‌رسمی مطرح می‌کنند.

به گزارش نصر، به عقیده عده‌ای از این افراد کاهش قیمت دلار در راستای چشم‌انداز مثبت فعالان ارزی نسبت به احیای قرارداد برجام صورت گرفته و این افراد در حال تبدیل دارایی‌های خود به ریال هستند تا از ضرر و زیان‌های ناشی از روند‌های کاهشی پس از قرارداد جلوگیری کنند. از سوی دیگر برخی از تحلیلگران بر این باورند که معامله‌گران افزایشی بازار تهران با توجه به سیگنال‌های منفی با روند کاهشی جدید همراه شده تا بتوانند دارایی بیشتری در سطوح قیمتی پایین‌تر خریداری کنند و در نهایت با عدم احیای قرارداد برجام و افزایش قیمت ارز، سود کسب کنند. در نهایت قیمت هر برگ اسکناس آمریکایی در معاملات عصر روز گذشته با حدود 520 تومان کاهش نسبت به نرخ روز سه‌شنبه به رقم 31 هزار و 80 تومان رسید.  


 
دیروز چهارشنبه 19 مرداد روند قیمت دلار غیر رسمی در معاملات بازار تهران کاهشی بود. با کاهش تب و تاب دور جدید مذاکرات برجام و اتمام تعطیلات تاسوعا و عاشورای حسینی قیمت دلار برخلاف پیش‌بینی معامله‌گران افزایشی در مسیر کاهش قیمت حرکت کرد. هر برگ از این اسکناس آمریکایی در معاملات ابتدایی روز گذشته با حدود 300 تومان کاهش نسبت به نرخ روز سه‌شنبه در رقم 31 هزار و 300 تومان فعالیت خود را آغاز کرد. با نزدیک شدن به ساعات میانی بازار روز گذشته نرخ این ارز مجددا دچار کاهش قیمت شد و در نهایت در ساعات پایانی روز گذشته به رقم 31 هزار و 80 تومان رسید. ارقام مطرح شده در معاملات فردایی دلار نیز با روند کاهشی جدید همراه شده و در بعضی موارد ارقام پیشنهادی در این‌گونه از معاملات در سطوح قیمتی کانال 30 هزار تومانی نیز مطرح می‌شد.
گفتنی است آخرین تاریخی که دلار غیر‌رسمی در محدوده قیمتی کانال 30هزار تومانی معامله شده بود در 8 تیر‌ و در اثر نوسانات مذاکراتی ابتدای تابستان بود. در این میان کارشناسان ارزی با بررسی رفتار و انتظارات معامله‌گران بازار تهران 2 تعبیر متفاوت را از کاهش قیمت ارز در روز‌های اخیر مطرح می‌کنند.   به عقیده دسته اول‌ حجم انتظارات مثبت موجود در فضای بازار از عوامل اصلی این کاهش قیمت بوده و ایجاد شرایط فشار فروش در هسته مرکزی بازار تهران را گواهی بر عملیات تخلیه معامله‌گران ارزی می‌دانند. اما در این میان برخی دیگر از تحلیلگران بر این باورند که معامله‌گران با چشم‌انداز‌های افزایشی نیز در این روز‌ها به کاهش قیمت دلار دامن می‌زنند. به تعبیر این افراد فعالان افزایشی بازار با در نظر گرفتن احتمال عدم حصول توافق جدید در راستای خرید ارز در سطوح قیمتی پایین‌تر تلاش می‌کنند.
انتهای

پژوهشیار