معاون وزیر کار:
چرا نصف بیشتر کنکوریهای مجاز انتخاب رشته نمیکنند؟
1401/05/19 - 13:31 - کد خبر: 70971
نصر: معاون وزیر کار میگوید: ۵۳ درصد از کسانی که برای انتخاب رشته در کنکور مجاز شدهاند، انتخاب رشته نمیکنند و به سمتی میروند که آگاهانه مسیر زندگیشان را انتخاب کنند.
به گزارش نصر، در حال حاضر بسیاری از کارشناسان معتقدند مدرک دیگر نیاز امروز جامعه نیست و باید به سمتی حرکت کرد که نگاه جوانان از مدرکگرایی و پشتمیزنشینی به مهارتآموزی و کار و تولید تغییر کند و دانشگاهها به کانونهای کارآفرینی تبدیل شوند. هماکنون پدیده «مدرکگرایی» یکی از معضلات جامعه به شمار میرود که در عدم جذب دانشآموختگان به بازار کار اثرگذار بوده است. به گفته کارشناسان، فقدان و ضعف مهارتآموزی در جامعه و گرایش افراد و خانوادهها به مدرکگرایی باعث شده بیشتر جوانان با وجود هزینهای که خانوادهها برای تحصیل آنها میپردازند نتوانند شغل مناسب خود را پیدا کنند و عمدتا با معضل بیکاری دستوپنجه نرم میکنند، اما معاون وزیر کار از رویکرد جدید جوانان و انتخاب آگاهانه آنها خبر میدهد.
بهگفته غلامحسین حسینینیا، ۵۳درصد از فارغالتحصیلان مدارس که در کنکور مجاز به انتخاب رشته هستند، انتخاب رشته نمیکنند و این موضوع نشان میدهد جوانان در مسیر زندگی خود به انتخاب آگاهانه روی آوردهاند. او تاکید دارد مهارتهای کارآفرینی و مهارتهای نرم و سخت با رویکرد دانشبنیان را باید جایگزین رفتن به دانشگاه در مسیر سنتی کرد. با وجود آنکه بخش اعظمی از سرمایهها و نیروهای کار کشور را جوانان تحصیلکرده تشکیل میدهند، اما بخش عمدهای از این نیروهای آماده به کار در راهیابی به بازار کار ناموفق هستند. براساس گزارشها، ۴۵درصد ورودیهای فنی و حرفهای را فارغالتحصیلان دانشگاهی تشکیل میدهند که نشان میدهد علیرغم تحصیلات عالیه و مدارک دانشگاهی دنبال مهارتآموزی برای کسب درآمد هستند.
انتهای پیام/