رییس جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی:

خرید ۳۵۰هزار تن گندم در آذربایجان شرقی قابل تحقق است

1401/05/12 - 13:31 - کد خبر: 70432
گندم

نصر: رییس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی با بیان اینکه امکان خرید تضمینی ۳۵۰ هزار تن گندم در سال زراعی جاری در استان وجود دارد، گفت: تاکنون ۱۵۰ هزار تن گندم تولید شده در استان به صورت تضمینی خریداری شده است.

به گزارش نصر، اکبر فتحی روز چهارشنبه در جلسه خرید تضمینی گندم که در معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری برگزار شد، افزود: ارزش گندم خریداری شده حدود ۱۴۰۰ میلیارد تومان است که تاکنون ۵۴۱ میلیارد تومان معادل ۴۰ درصد کل به کشاورزان پرداخت شده است.
وی با بیان اینکه تاکنون ۵۵ درصد از سطح زیر کشت گندم در استان برداشت شده است، گفت: تولید گندم و جو در استان افزایش یافته و میزان برداشت نیز ۱۷۰ کیلوگرم در هکتار بیشتر شده که این رقم تا ۳۰۰ کیلوگرم قابل افزایش است.
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی آذربایجان شرقی نیز در این جلسه از مستقر شدن ۵۶ مرکز خرید تضمینی گندم در شهرستان های استان خبرداد و گفت: این مراکز تاکنون ۱۸۸ هزار و ۳۹۶ تن گندم را با قیمت مصوب از کشاورزان خریداری کرده اند که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۳۵ درصد بیشتر شده است.
علیرضا شاهدی افزود: نزدیک به ۱۰ هزار تن گندم نیز به صورت توافقی و با قیمت میانگین ۱۱ هزار و ۶۰۰ تومان خریداری شده است که پایین تر از قیمت مصوب برای هر کیلوگرم گندم می باشد.
وی به میزان گندم خریداری شده در سالجاری از زمان آغاز برداشت اشاره کرد و گفت: در مجموع ۱۵۰ هزار تن گندم در استان خرید تضمینی شده که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل که ۹۰ هزار تن بود و با احتساب گندم باقیمانده از سال قبل، ۴۱ درصد بیشتر شده است.
شاهدی به موجودی سیلوهای استان نیز اشاره کرد و افزود: در حال حاضر ۱۴۷ هزار تن گندم در سیلوهای استان وجود دارد که حدود ۳۸ هزار تن آن وارداتی و بقیه تولید خود استان است.
ظرفیت تولید گندم استان طبق برآورد اولیه سازمان جهاد کشاورزی برای سالجاری حدود ۷۴۱ هزار تن بود که این رقم در برآورد دوم به ۶۰۴ هزار تن و در برآورد نهایی به ۵۶۴ هزار و ۳۳۸ تن تقیل یافت که از این میزان، پیش بینی می شود ۳۳۰ هزار تن خرید تضمیمی شود.
تولید ۷۴۱ هزار تن گندم در مزارع محض آبی، نیمه آبی و دیم استان، خودکفایی و بی نیازی از گندم به خارج از استان را محقق می کند که با توجه به تنش آبی و خشکسالی در استان و کوچک بودن مزارع در بیشتر شهرستان ها، این رقم تاکنون محقق نشده است.
انتهای پیام/

پژوهشیار