معاون اطلاعات و امنیت ستاد کل نیرو‌های مسلح:

در دفاع مقدس یک سطح به دانش نظامی جهان اضافه کردیم

1401/05/04 - 16:28 - کد خبر: 69636
سرتیپ پاسدار غلامرضا محرابی

نصر: سردار سرتیپ پاسدار غلامرضا محرابی گفت: با اشاره به ره آورد‌های دفاع مقدس ایران اسلامی در عرصه دانش نظامی جهان و علم و فناوری جنگ، یک سطح به دانش جنگ جهان اضافه کردیم.

به گزارش نصر، سردار سرتیپ پاسدار غلامرضا محرابی در پیش نشست همایش ملی جایگاه علم و فناوری در دفاع مقدس اظهار کرد: در دوران دفاع مقدس، منابع علمی غرب و شرق، سطوح جنگ را در دو سطح استراتژیک و تاکتیکی تقسیم بندی می‌کردند و دانش نظامی آن زمان بر اساس این رویکرد جریان داشت.
این فرمانده دوران دفاع مقدس افزود: حتی در سال چهارم دفاع مقدس یک کتاب نظامی آمریکایی را ترجمه کردیم که در آن کتاب سطوح جنگ را تاکتیکی و استراتژیکی تقسیم بندی کرده بود در حالی که ما در دوران دفاع مقدس، سطحی به نام عملیات را هم در بعد نظامی و هم در بعد علمی تولید کردیم و از چند سال بعد دانشگاه‌های آمریکا ناظر بر جنگ ما در رویکرد قبلی خود بازنگری کرد و سطوح جنگ را تاکتیکی، عملیاتی، راهبردی در نظر گرفت. یعنی ما در دوران دفاع مقدس یک سطح به دانش جنگ اضافه کردیم.
عضو شورای سیاستگذاری همایش ملی جایگاه علم و فناوری در دفاع مقدس با بیان اینکه دامنه علم و فناوری برای جنگ خیلی بزرگ و گسترده است و باید به آن توجه ویژه‌ای شود خاطرنشان ساخت:
در پیروزی دفاع مقدس ترکیبی از علوم نظامی، اجتماعی، رسانه‌ای و فناوری‌های مختلف به کار گرفته شد و امیدواریم در این همایش که با ابلاغ ستاد کل نیرو‌های مسلح و توسط پژوهشگاه علوم و معارف دفاع مقدس برگزار می‌شود به این مباحث به صورت علمی پرداخته شود.
سردار محرابی گفت: به طور مثال دانشی که ما برای محاسبه جزر و مد اروند و طرح ریزی عملیات والفجر ۸ انجام دادیم از دانش روز آن زمان جلوتر بود و کاملا با محاسبات علمی انجام شد و این عملیات به پیروزی رسید.
وی افزود: گاهی اوقات برای اینکه حجم و ارزش کار بزرگی که در دفاع مقدس انجام دادیم را نشان دهیم باید یک مقایسه‌ای با علم و فناوری در طرف مقابل جنگ یعنی عراق هم بیاندازیم. در این صورت اهمیت ابتکارات ما در عرصه علم و فناوری معلوم می‌شود.
سردار محرابی در تشریح محور‌های این همایش تصریح کرد: تجارب فرماندهی در دوران دفاع مقدس، مدیریت علمی و فناوری در دفاع مقدس، علوم و فناوری در حوزه‌های رزم، پشتیبانی رزم و پشتیبانی خدمات رزم دفاع مقدس، اقدامات علمی و فناورانه نهاد‌ها و زیرساخت‌های حساس در دوران دفاع مقدس و بهره‌گیری از تجربیات دفاع مقدس در پیشرفت علم و فناوری بعنوان محور‌های اصلی این همایش فرصت خوبی برای نشان دادن عمق و ابعاد علم و فناوری در دفاع مقدس هشت ساله ملت ایران برابر جنگ تحمیلی استکبار جهانی فراهم کرده است.
وی افزود: سایت همایش به آدرس http://paydari.ir برای دریافت مقالات در نظر گرفته شده است و علاقمندان می‌توانند چکیده مقالات خود را از طریق این سایت برای دبیرخانه همایش ارسال کنند.
گفتنی است همایش ملی جایگاه علم و فناوری در دفاع مقدس به همت پژوهشگاه علوم و معارف دفاع مقدس و با مشارکت وزارت دفاع، نیمه آذرماه امسال در موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس برگزار می‌شود.
انتهای پیام/

پژوهشیار