سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس:

ادعاهای رئیس جمهور سابق، خوش خیالی است/ سال ۹۹ مذاکره‌ای برای احیای برجام وجود نداشت

1401/05/02 - 11:02 - کد خبر: 69328
ابوالفضل عمویی

نصر: سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی اظهارات رییس جمهور سابق را خوش خیالی خواند و گفت: مذاکرات برای احیای برجام از ۱۳ فروردین ۱۴۰۰ آغاز شد و پیش از آن مذاکره‌ای وجود نداشت.

به گزارش نصر، ابوالفضل عمویی درباره اظهارتی که اخیرا توسط دولت قبل در فضای سیاسی کشور مطرح شد مبنی بر اینکه قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها سبب به نتیجه نرسیدن مذاکرات شد، گفت: قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها و صیانت از منافع ایران از جمله قوانینی است که در مجلس یازدهم با تلاش و جدیت نمایندگان تصویب شد.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، این قانون را از قوانین قابل توجه و قابل اعتبار مجلس یازدهم دانست و افزود: جمهوری اسلامی بعد از کاهش پنج گام از تعهدات خود در برجام، همچنان بعد از ترور شهید سلیمانی با ادامه‌دار بودن روند تحریم‌ها از جانب آمریکا مواجه بود.
نماینده مردم تهران در مجلس تصریح کرد: آمریکا علاوه بر اقدامات گفته شده، به ترور شهید فخری زاده اقدام کرد و روند پیوسته تحریم‌ها علیه کشور در نهایت مجلس یازدهم را به این نتیجه رساند تا قانونی را تصویب کند که بر اساس آن تا زمانی که تحریم‌ها  ادامه دارد، فعالیت هسته‌ای کشور از سرگرفته شده و محدویت‌ها برداشته شود و صنعت هسته‌ای کشور توسعه داده شود.
وی یادآور شد: روند این اقدام در  آذر ۱۳۹۹ تصویب شد ولی اخیراً ادعاهای مطرح شده که اگر این قانون نبود، دولت قبل در اسفند ۹۹ برجام را دوباره احیا می‌کرد؛ اما واقعیت این است که ادعا خوش خیالی است، چرا که مذاکرات برای احیا برجام از ۱۳ فروردین ۱۴۰۰ آغاز شد و پیش از آن مذاکره‌ای وجود نداشت که فردی فکر کند می‌تواند مذاکرات را به نتیجه برساند.
عمویی با بیان اینکه پس از یک سال همچنان مذاکرات ادامه دارد، گفت: به این جهت که آمریکایی‌ها حاضر نیستند تحریم‌ها را بردارند و  تیم دولت قبلی و تیم مذاکره‌کننده دولت جدید هم حاضر نشدند از مواضع اساسی کشور عقب نشینی کنند.
ویی تاکیدکرد: این ادعا که قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها سبب شد در اسفند ۹۹ احیا برجام به نتیجه نرسد بی مبنا است و اگر فردی سندی در این باره دارد، ارائه کند.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس خاطرنشان کرد: فکر می‌کنم که این یک فضاسازی برای تحت تاثیر قرار دادن مذاکرات فعلی است و نهایتا کمکی به مصالح ملی و منافع مردم کشورمان نمی‌کند.
انتهای پیام/

پژوهشیار