رییس دفتر شورای نگهبان در آذربایجان‌شرقی:

مرز بین نظارت و دخالت نمایندگان در امور اجرایی مشخص است

1401/04/25 - 16:49 - کد خبر: 68656
صمد عزیزی

نصر: رییس دفتر شورای نگهبان و رییس نظارت و بازرسی انتخابات آذربایجان‌شرقی گفت: بین نظارت و دخالت نمایندگان مجلس شورای اسلامی در امور اجرایی مرز مشخص وجود دارد؛ هر چند نباید تمام اقداماتی را که در راستای نظارت و پیگیری نمایندگان انجام می‌شود، دخالت بدانیم.

به گزارش نصر، صمد عزیزی روز شنبه در نشست با خبرنگاران به مناسبت سالروز تاسیس شورای نگهبان در ۲۶ تیر، با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری در خصوص عدم دخالت نمایندگان در انتصابات در سال ۱۳۹۹، ۱۴۰۰ و امسال در دیدار نمایندگان با ایشان، افزود: مشورت گرفتن ایرادی ندارد، اما دخالت نباید وجود داشته باشد، هر چند وظایف و اختیارات مجلس هم در حوزه تقنین و هم در بخش نظارت است. 
عزیزی با بیان اینکه نظارت بر صلاحیت نمایندگان یکی از وظایف اصلی شورای نگهبان است، ادامه داد: نمایندگان پس از روند اجرایی قانون و مقررات می توانند نظارت خود را انجام دهند.  
رییس دفتر نظارت و بازرسی انتخابات آذربایجان شرقی همچنین با بیان اینکه شورای نگهبان با برگزاری انتخابات الکترونیکی در آینده مشکلی ندارد، گفت: به شرط اینکه وزارت کشور تضمین کامل برای امنیت انتخابات بدهد و از رای مردم صیانت کند و رای مخدوش نشود، برای برگزاری الکترونیکی انتخابات مشکلی ندارد. 
عزیزی همچنین با بیان اینکه شورای نگهبان دارای مجموعه شبکه های منسجم، سازماندهی شده و آموزش دیده است، گفت: بر این اساس دقت نظارت ها و عملکردهای شورای نگهبان دقیق بوده و دارا بودن ناظران امین آموزش دیده یکی از نقاط قوت این شورا است. 
وی افزود: بیش از ۱۲ هزار ناظر امین در انتخابات مختلف در آذربایجان شرقی فعالیت دارند که ارتباط مستمر و دوره های آموزشی به روز با آنها وجود دارد. 
وی با بیان اینکه سالروز تاسیس شورای نگهبان، فرصتی برای تبیین جایگاه شورای نگهبان در سپهر سیاسی کشور و فرصتی برای بیان وظایف و کارکردهای آن است، گفت: جایگاه رفیع، حساس و اثرگذار شورای نگهبان از ۲ بعد قابل بیان است؛ اول فرمایشات امامین انقلاب اسلامی و دوم اصول قانون اساسی که وظایف و اختیارات شورای نگهبان در قانون اساسی بیان شده است. 
وی با اشاره به تعابیر مختلف رهبر معظم انقلاب، بنیانگذار جمهوری اسلامی و مسوولان ارشد نظام در خصوص شورای نگهبان، گفت: تعابیر در خصوص شورای نگهبان اهمیت بالای آن را نشان می دهد تا جایی که بر اساس آنها حتی بود و نبود شورای نگهبان در حقیقت بود و نبود نظام است. 
وی با بیان اینکه صلاحیت نظارت شرعی و قانونی بر مصوبات مجلس، مرجع رسمی تفسیر اصول قانون اساسی و نظارت بر همه انتخابات به غیر از انتخابات اعضای شورای اسلامی شهر و روستا بر عهده شورای نگهبان است، گفت: حراست و حفاظت از اسلامی ماندن کشور و حفظ و صیانت از جمهوریت نظام از وظایف اصلی شورای نگهبان است. 
عزیزی با اشاره به اینکه استحکام بخشی مردم سالاری دینی هم با عملکرد شورای نگهبان میسر شده است، ادامه داد: نظارت بر صلاحیت نمایندگان، نظارت بر انتخابات و حفاظت از حقوق مردم در عملکرد شورای نگهبان به منصه ظهور در آمده است.
وی خاطر نشان کرد: عملکرد شورای نگهبان در ۴۲ سال گذشته عملکرد درخشانی است که مقام معظم رهبری همواره بر آن تاکید دارند. 
وی همچنین از در دست بررسی بودن قانون انتخابات کشور خبر داد و افزود: برای رفع خلاء و قوانین موجود، نظرات کارشناسی شورای نگهبان ارایه شده است که این نظرات در ۲ محور اصلی بررسی صلاحیت ها و تخلفات انتخاباتی که بدون بازدارندگی لازم بوده، مورد تاکید است. 
وی با بیان اینکه فرهنگ سازی در افکار عمومی در این باره که اساس که حق تعیین سرنوشت در انتخابات قابل اغماض و فروش نیست و مردم خود باید عملکرد و رفتار نمایندگان را رصد کنند، ضروری است، یادآور شد: شناخت از نمایندگان و پی گیری عملکرد آنها ملاک رای مردم باید باشد و رسانه ها در نهادینه سازی این فرهنگ بسیار موثر هستند. 
انتهای پیام/

پژوهشیار