اختصاصی نصر | در  بخش پزشکی، رویداد جهانی "یک ایده، یک دنیا" در ترکیه صورت گرفت؛

درخشش بانوی مخترع تبریزی در رویدادی جهانی

1401/04/16 - 15:07 - کد خبر: 67902
عکس

نصر: مخترعان ایرانی با شرکت در رویداد جهانی "یک ایده یک دنیا 2022 (2022 One Idea One World)"، که توسط سازمان مالکیت معنوی اختراعات جهان WIIPA ، «دو مدال طلا، چهار مدال نقره و دو مدال برنز» را به خود اختصاص دادند که مدال نقره سهم "آیسان اصل محمدپور انرجانی" بانوی پژوهشگر جوان تبریزی شد.

به گزارش نصر، این رویداد جهانی که در حمایت از ایده، استارتاپ‌ها و مخترعین جهان در کشور ترکیه به میزبانی (TUMMIAD) انجمن مخترعین ترکیه در استانبول برگزار شد، تیم‌هایی از 17 کشور دنیا از جمله ایران، کانادا، چین، تایوان، آمریکا، مالزی، اندونزی و امارات متحده عربی در 10 زیرگروه مختلف  پزشکی، کشاورزی و... 26 و 27 اردیبهشت ماه 1401 در این شهر با بیش از 200 ایده و طرح نوآورانه مختلف با هم به رقابت پرداختند.
آیسان اصل محمدپور انرجانی، پژوهشگر جوان تبریزی و فارغ التحصیل بیهوشی و از مخترعین دانشگاه علوم پزشکی تبریز با ایده " لارنگوسکوپ فیبر نوری با قابلیت جلوگیری از آسیب به دندان و کنترل موثر زبان بیمار" مدال نقره را در این مسابقات کسب کرد و نامش در زمره بانوان جوانان پژوهشگر این کشور ثبت شد.
وی در گفتگو با آژانس خبری تحلیل نصر، گفت: این طرح اولین اختراع او در زمينه بيهوشي ، لارنگوسكوپ فايبر اپتيك با قابليت پيشگيري از آسيب دندان ها وكنترل موثر زبان بيمار بوده است که در ایران ثبت اختراع شد و در مسابقه بين المللي "یک ایده یک دنیا 2022 (2022 One Idea One World)"  در بخش سلامت، پزشكي و بيوتكنولوژي مدال نقره را کسب کرد.
وی با ابراز خوشحالی از افتخار آفرینی در یک رویداد جهانی که در کشور ترکیه برگزار شد، افزود: حضور در جمع نوآوران و پژوهشگران که از هر ملیتی در این رویداد بودند حس و تجربه خاصی برای من داشت و برای همه جوانان ايرانی كه در این رویداد مدال هاي طلا، نقره و برنز را کسب کردند، آرزوي موفقيت روز افزون دارم.
وی اضافه کرد: امیدوارم در سال توليد، دانش بنيان، اشتغال آفرین با توليدات بومی در راستای توسعه اقتصاد دانش بنیان و با صادرات اختراعات جوانان پژوهشگر به کشورهای خارجی در بحث ارزآوری نقشی پررنگ داشته باشیم.


 
این بانوی جوان با اشاره به جزئیات اختراع خود، ادامه داد: لارنگوسکوپ وسیله ای است که جهت لوله گذاری داخل تراشه در بیماران نیازمند بیهوشی و یا نارسایی تنفسی به کار می رود و در عملیات احیای قلبی و تنفسی پیشرفته و نیز در اتاق های عمل و هنگام بیهوشی استفاده از این وسیله پزشکی اجتناب ناپذیر است.
وی اضافه کرد: تمام بخش های بیمارستانی و تیم های امداد و نجات و فوریت پزشکی ملزم به همراه داشتن این وسیله و آشنایی با روش بکارگیری آن می باشند، اما متاسفانه آسیب دندانی متداول ترین آسیب، این لوله گذاری است که خود موضوع شكستگي و افتادن دندان در حلق بيمار خطرات جدي را به دنبال دارد.
این پژوهشگر جوان با اشاره به اینکه در این اختراع موسوم به لارنگوسكوپ فايبر اپتيك با قابليت پيشگيري از آسيب دندان ها وكنترل موثر زبان بيمار، دندان ها با تيغه در تماس نيستند و سيليكون بكاررفته در آن از آسيب به دندان هاي فوقاني وتحتاني پيشگيري مي كند، گفت: به خاطر شكل منحصر به فرد تيغه از ليزخوردن زبان نيز جلوگيري و لوله گذاری سریعتر انجام می گیرد.
وی خاطرنشان کرد: این لارنگوسکوپ به فرم ارگونومیکی دست طراحی شده وکاربر راحتتر می تواند نیروی موثر لوله گذاری را اعمال کند. 
این گزارش می افزاید، مهرداد سلیمانی، مسئول دفتر مرکزی سازمان مالکیت معنوی اختراعات جهان در ایران با بیان این که جشنواره بین المللی 1idea1world در راستای معرفی اختراعات، نوآوری‌ها و استارتاپ‌ها برگزار می‌شود، گفت: ششمین جشنواره بین‌المللی «یک ایده یک دنیا» ترکیه در تاریخ 16 الی 17 می 2022 معادل 26 الی 27 اردیبهشت ماه با سخنرانی خانم "مانلی شه" رئیس سازمان مالکیت معنوی اختراعات جهان (WIIPA) و آقای "بولنت کاواکلی" رئیس انجمن مخترعین ترکیه در مرکز تجاری‌سازی اطلاعات استانبول افتتاح شد که اتاق بازرگانی ترکیه، مرکز تجاری‌سازی اطلاعات ترکیه، سازمان پژوهش و نوآوری ترکیه، شهرداری استانبول و سازمان مالکیت معنوی اختراعات جهان به‌ عنوان حامیان این جشنواره در ترکیه بودند.
سلیمانی افزود: ایران در سال 2019 به‌عنوان نماینده رسمی این رویداد در دانشگاه تهران میزبان دومین دوره از این رقابت‌ها بود. همزمان با برگزاری ششمین جشنواره بین‌المللی «یک ایده یک دنیا» جلسه مشترک دفتر خاورمیانه سازمان مالکیت معنوی اختراعات جهان جهت بررسی آخرین وضعیت کشورهای خاورمیانه در زمینه نوآوری و اختراعات و تصمیم‌گیری در خصوص برنامه‌های آتی این سازمان با حضور نمایندگان کشورهای منطقه از جمله نماینده ایران در تاریخ 27 اردیبهشت ماه برگزار شد.
انتهای پیام/

پژوهشیار