رئیس گروه توانبخشی سازمان بهزیستی کشور؛
۱۶ مرکز پشتیبانی شغلی معلولان در کشور فعال است
1401/04/13 - 17:35 - کد خبر: 67580
نصر: رئیس گروه توانبخشی حرفهای وآماده سازی مهارتی معلولان سازمان بهزیستی کشور با اشاره به فعالیت ۱۶ مرکز پشتیبانی شغلی معلولان در کشور، گفت: دنبال این هستیم که معلولان را به محیطهای واقعی کار بکشانیم تا یک شغل پایدار برای آنها تعریف شود.
به گزارش نصر، حمیدرضا اسماعیلی روز دوشنبه در نشست تخصصی مراکز پشتیبانی شغلی (SE) در تبریز اظهار کرد: اشتغال معلولان یک نگاه جدیدی هست که به آن پرداخته شده چرا که پیش از این معلولان در یک محیط بسته و دور از جامعه بودند و معلولیت را محدودیت بزرگ میدانستند در حالی که در این نگاه جدید به دنبال اشتغال سیستماتیک و یک شغل حمایت شده هستیم.
وی با بیان اینکه به طور قطع ایجاد یک شغل برای یک فرد معلول به مراتب سختتر است، افزود: باید شرایطی فراهم شود تا افراد دارای معلولیت راحت تر در جامعه حضور پیدا کنند.
رئیس گروه توانبخشی حرفهای و آماده سازی مهارتی معلولان بهزیستی ادامه داد: SE یا اشتغال حمایت شده، روشی است بینالمللی و موفق در ایجاد اشتغال برای افراد دارای معلولیت که باید در هر کشور، مطابق با فرهنگ و رسوم آن بومیسازی شود.
اسماعیلی خاطرنشان کرد: پشتیبانی برای اشتغال، راهکاری است که از سوی افراد یا نهادهایی اعمال میشود و توسط آن، افراد با ناتوانیهای مختلف را برای تصاحب کار مناسب حمایت میکنند که این حمایت باید به گونهای باشد که هم در کسب یک شغل مناسب و هم در حفظ آن در طول مدت زندگی فرد دارای معلولیت به صورت سیستماتیک اثر کمککنندهای داشته باشد.
وی یادآور شد: بر این اساس میتوان گفت که SE روشی بسیار موثر برای اشتغالزایی پایدار و خوداشتغالی در افراد دارای معلولیتهای مختلف است و در این روش که در فاصله سال های ۱۹۷۰ تا ۱۹۸۰ با هدف این که داشتن شغلی با حقوق مناسب در یک بازار کار عادی، حق همه افراد جامعه است، در کشور آمریکا پایهریزی شد و فرد توانیاب که حمایت دریافت میکند، نیازی به تمرکز ویژه برای کارآموزی و محل مخصوص انجام کار ندارد.
اسماعیلی افزود: باید به این نکته مهم توجه داشت، کسانی که از روش اشتغال حمایت شده استفاده میکنند، معتقدند هر انسانی بدون توجه به میزان معلولیت، حق اشتغال دارد و همچنین این وظیفه همیار شغلی است که آموزش لازم و مناسب را به فرد توانیاب داده و او را در راستای کسب شغل و سپس حفظ آن یاری کند.
وی متذکر شد: با روش SE وقت و زمان فرد، فقط صرف آموزش محض نمیشود چراکه آموزشی که منجر به کسب شغل و درآمد نشود، باعث کاهش انگیزه در فرد میشود همچنین با استفاده از این روش میآموزیم به تمام افراد، باید به دید یک شهروند نگاه کرد و تمام حق و حقوق یک انسان و یک شهروند را برای عزیزان توانیاب نیز قائل شد.
اسماعیلی در خصوص مزایای استفاده از SE، گفت: کار در محیط های عمومی، دید فردی، کسب حداقل دستمزد با توجه به قوانین وزارت کار، ادامه پشتیبانی از فرد تا دو سال پس از استخدام، فراهم کردن امکان خوداشتغالی و فراهم کردن امکان کارورزی از مزایای این طرح می باشد.
انتهای پیام/