مدیرعامل شرکت ملی مس ایران؛

تشکیل شرکت مس آذربایجان به طور جدی پیگیری می‌شود

1401/04/02 - 16:04 - کد خبر: 66469
عکس

نصر: مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران درخصوص تشکیل شرکت مس آذربایجان به سوابق این موضوع اشاره کرد و گفت: وزیر صمت به شرکت ملی مس ایران تکلیف کرده است که این بحث که مطالبه جدی مسئولان و نمایندگان استان آذربایجان شرقی است، به‌طور جدی دنبال شود.

به گزارش نصر، علی رستمی روز پنجشنبه در جلسه ای در خصوص اقدامات و برنامه‌های شرکت ملی مس ایران برای توسعه صنعت مس در آذربایجان شرقی، افزود: در این راستا کارگروهی متشکل از متخصصان برای بررسی ابعاد حقوقی موضوع تشکیل شده که تا یک و نیم ماه آینده گزارش نهایی آن ارائه خواهد شد.
وی حضور رئیس جمهور در مجتمع مس سونگون را نقطه عطفی در تاریخ این مجتمع و کل صنعت مس کشور و نشانه اهتمام ویژه آیت‌الله رئیسی به توسعه این صنعت عنوان کرد و گفت: اهتمام ویژه و جدی استاندار و مدیران آذربایجان شرقی به توسعه صنعت مس، در راستای منویات رهبری است.
رستمی اعلام کرد: از ابتدای امسال، مالیات مجتمع مس سونگون در استان اجرایی و عملیاتی شده است و برای تمرکز حساب‌های این مجتمع در بانک‌های استان نیز نهایت تلاش خود را می‌کنیم.
وی از برنامه‌ریزی شرکت ملی مس ایران برای احداث یک نیروگاه خورشیدی ۳۰۰ مگاواتی و راه‌اندازی خط تولید سلول‌های خورشیدی در استان آذربایجان شرقی خبر داد و گفت: صنعت مس جزو کم‌مصرف‌ترین صنایع است و آلایندگی آن هم نسبت به صنایع دیگر بسیار کم است.
مدیرعامل شرکت ملی مس ایران درخصوص ایجاد صنایع پایین‌دستی مس در استان نیز گفت: ایجاد این صنایع جزو برنامه‌ها و اهداف اصلی شرکت است و در کنار آن آمادگی داریم تا در هر پروژه پایین‌دستی با سرمایه‌گذاران بخش خصوصی مشارکت کنیم.
وی با اشاره به اینکه ذخایر معدن مس سونگون چهار میلیارد تن برآورد شده و با وضع فعلی، استخراج کل این ذخایر ۱۵۰ سال طول می‌کشد، افزود: بنا داریم که طبق اقتضائات بخش معدن، این مدت را به ۵۰ سال کاهش دهیم، از این رو باید ظرفیت استخراج را به سه برابر وضع فعلی یعنی ۹۰۰ هزار تن برسانیم و در کنار آن، اجرای پروژه ذوب و تولید کاتد مس هم جزو برنامه‌هاست که تلاش می‌کنیم تا سه سال آینده این آرزوی دیرینه مردم منطقه را برآورده کنیم.
رستمی اظهار کرد: شرکت ملی مس ایران آمادگی دارد بعد از اکتشاف ذخایر معدنی، طبق تجربه‌های مشابهی که در دنیا هست، جنگل‌ها را احیا کند و بنابراین در این فرصت تاریخی، نباید اجازه دهیم که توسعه صنعت مس با تعلل و وقفه مواجه شود.
وی افزود: در حوزه مسئولیت‌های اجتماعی و حمایت از ورزش نیز اقدامات خوبی شده و امسال اعتبار این بخش را ۳۰ درصد افزایش خواهیم داد و آماده‌ایم که یک تیم والیبال و یک تیم فوتبال را تحت پوشش قرار دهیم.
استاندار آذربایجان شرقی هم با بیان اینکه وفاق و همدلی خوبی بین مجموعه استان و شرکت ملی مس اتفاق افتاده است، گفت: همراهی همه‌جانبه شرکت ملی مس و عزم جدی مدیران استان، فرصتی تاریخی برای توسعه صنعت مس فراهم کرده و مطمئناً در این فضای همراهی و همدلی، هر اقدامی در این راستا مورد حمایت دولت و رئیس جمهور خواهد بود.
عابدین خرّم با اشاره به بازدید رئیس جمهور از مجتمع مس سونگون در جریان سفر استانی هیأت دولت، اظهار داشت: پس از این سفر، ۳ نامه از طرف دفتر رئیس جمهور به استان ابلاغ شد که در آنها بر پیگیری طرح توسعه مس سونگون، بررسی ابعاد حقوقی تشکیل شرکت مس آذربایجان، فعال‌سازی صنایع پایین‌دستی مس، حل مشکلات کارگری این مجتمع و بازگشت حقوق دولتی معدن سونگون به استان تأکید شده است.
وی افزود: نگاه واحد و توافق بین مجموعه استان و شرکت ملی مس درخصوص تشکیل شرکت مس آذربایجان، مورد حمایت دولت است و این اقدام می‌تواند تصمیم‌گیری در مورد توسعه این بخش را تسهیل کند.
استاندار آذربایجان شرقی با اشاره به تأکید رئیس جمهور بر توسعه مجتمع مس سونگون و مطالعات شرکت ملی مس ایران در این خصوص، گفت: از طرف استان، امکانات لازم برای تسهیل و تسریع در انجام این مطالعات فراهم خواهد شد و از شرکت ملی مس نیز انتظار داریم که مطالعات خود را طبق یک بازه زمانی مشخص و بدون وقفه ادامه دهد.
وی افزود: در حوزه ایفای مسئولیت‌های اجتماعی نیز اقدامات قبلی از جمله احداث بزرگراه خواجه- ورزقان و حمایت از تیم‌های ورزشی بدون تأخیر و تعلل ادامه یابد و مردم استان آذربایجان شرقی احساس کنند که شرکت ملی مس در دوره مدیریت جدید قدم‌هایی برای استان برداشته است.
خرّم درخصوص مسائل زیست‌محیطی توسعه صنعت مس نیز گفت: به همان اندازه که برای حفظ محیط زیست تعصب داریم، برای توسعه استان هم باید تعصب داشته باشیم؛ ما نظرات کارشناسی را می‌پذیریم و توسعه معدن مس سونگون را با لحاظ مسائل زیست‌ محیطی پیش می‌بریم، اما مسأله محیط زیست نباید بهانه‌ای برای مخالفت با توسعه صنعت مس باشد.
وی خواستار توجه ویژه شرکت ملی مس ایران به احیای منابع طبیعی و جنگل‌ها شد و گفت: خوشبختانه نگاه این شرکت در دوره جدید مدیریتی، متفاوت از گذشته است و ما با این نگرش پیش می‌رویم که یک حرکت جهادی در حوزه صنعت مس با لحاظ تمام ضوابط زیست‌محیطی اتفاق بیفتد.
استاندار آذربایجان شرقی تاکید کرد: وفاق، همدلی و نگاه واحد توسعه‌محور و آینده‌نگر بین مجموعه استان و شرکت ملی مس ایران، فرصتی تاریخی برای توسعه صنعت مس در آذربایجان شرقی است و باید از این فرصت برای افزایش اشتغال و رونق اقتصاد منطقه و استان بهره ببریم.
بهروز رحمتی، معاون توسعه و اکتشافات شرکت ملی صنایع مس ایران هم در این جلسه گزارش توسعه پایدار صنعت مس ایران با محوریت انتخاب ظرفیت بهینه واحدهای فرآوری و ذوب را ارائه کرد و گفت: شرکت ملی مس ایران در دوره جدید مدیریتی برای توسعه صنعت مس در آذربایجان شرقی عزم جدی دارد و همکاری مسئولان استان می‌تواند ظرفیت‌ها را در این حوزه شکوفا کرده و به فرصتی برای توسعه و پیشرفت استان تبدیل کند.
انتهای پیام/

پژوهشیار