نصر: دبیر ستاد توسعه علوم و فناوریهای سلولهای بنیادی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: صادرات سلولهای بنیادی در یکی دو سال اخیر به صورت بسیار محدود انجام می شده اما این موضوع از امسال جهش چشمگیری پیدا کرده است.
به گزارش نصر به نقل از ایرنا، امیرعلی حمیدیه در گفت و گویی با اشاره به اینکه این محصولات شامل تجهیزات مختلف حوزه سلولهای بنیادی تا خود سلول است، اظهار داشت: صادرات شرکتهای دانش بنیان در حوزه سلولهای بنیادی عملا از امسال آغاز شده و این شرکتها محصولات خود را به کشورهای مختلف صادر میکنند.
وی بیان داشت: چند سال پیش ما در مورد تاسیس شرکت در این حوزه صحبت میکردیم، اما امسال داریم در مورد صادرات محصولات شرکت های دانش بنیان صحبت میکنیم که افتخاری بزرگ برای کشور است.
حمیدیه اظهار داشت: ما در حوزه صادرات سلولهای بنیادی بیشتر سعی کردیم نگاه مان به سمت کشورهای پرجمعیت به خصوص اسلامی باشد. صادرات و فروش محصول به جمعیت ارتباط بسیار نزدیک دارد و بهتر است نگاه مان به جای کشورهای کم جمعیت اطراف ما به کشورهایی مانند اندونزی، بنگلادش و پاکستان باشد.
ازدواج فامیلی معضلی برای کشور است
وی با اشاره به اینکه موضوع ازدواج فامیلی معضلی برای کشور است، گفت: باید فکری عاجل برای آن شود تا خانوادههای کمتری دچار مشکلاتی مانند مسائل ژنتیکی شوند.
حمیدیه با طرح این سوال که آیا کسانی که ازدواج فامیلی میکنند حاضرند اینگونه مشکلات برایشان به وجود آید؟ گفت: بیشترین دلیل بیماریهای ژنتیکی در کشور ازدواجهای فامیلی است.
دبیر ستاد توسعه علوم و فناوریهای سلولهای بنیادی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: به نظر می رسد باید روی آموزش و ترویج بیشتر کار شود تا جلوی ازدواج های فامیلی گرفته شود.
وی مهمترین راهکار این موضوع را ترویج و آشنایی افراد از دوران مدرسه یا سنین پایین تر با معضلات ازدواج فامیلی اعلام کرد و گفت: هرچند ازدواج فامیلی مدت های مدیدی است که ریشه در فرهنگ ما دوانده اما با پیشرفت علم مطمئن هستیم که خیلی از بیماریهای ژنتیکی عامل اش ازدواج های فامیلی است.
بیش از ۱۸ مرکز پیوند سلولهای بنیادی خون ساز راه اندازی شده است
وی به برخی اقدامات ستاد توسعه علوم و فناوریهای سلولهای بنیادی اشاره کرد و گفت: بیشتر از ۱۸ مرکز پیوند سلولهای بنیادی خون ساز در کشور ایجاد شده و بیش از ۳۰ مرکز پذیره نویسی اهدا کنندگان سلولهای بنیادی خون ساز در ایران راه اندازی شده است.
حمیدیه، راه اندازی شبکه ملی اهدا کنندگان سلولهای بنیادی در وزارت بهداشت را کاری ارزشمند اعلام کرد و گفت: مراکز جامع سلولهای بنیادی و پزشکی بازساختی کشور با سه استان شروع شده و به هفت تا هشت استان تسری پیدا کرده است.
وی به گسترش شرکتهای دانش بنیان در حوزه سلولهای بنیادی اشاره کرد و گفت: بیش از ۱۴۰ شرکت دانش بنیان در این حوزه فعال هستند که بیش از ۱۰۰ مورد آن هم دانش بنیان هستند.
انتهای پیام/