گزارش/

تثبیت قیمت‌ها در آذربایجان‌شرقی با توزیع مناسب کالاهای اساسی

1401/03/02 - 09:51 - کد خبر: 63492
کالای اساسی

نصر: تثبیت قیمت‌ها و رفع نگرانی مردم از بابت کمبود احتمالی کالاهای اساسی از جمله دستاوردهای تلاش برای توزیع مناسب این اقلام از ابتدای اجرای طرح مردمی‌سازی یارانه ها تا به امروز در آذربایجان‌شرقی است.

به گزارش نصر، در شرایطی که برخی ها از کمبود احتمالی کالاهای اساسی و تسری آن به سایر اقلام در پی اجرای طرح مردمی سازی یارانه ها نگران بودند، اقدام به موقع نهادهای مسوول با مسوولیت قرارگاه اقتصادی در آذربایجان شرقی در تامین و توزیع کالاها، نه تنها از بروز هر گونه مشکل در بازار جلوگیری کرد، بلکه زمینه ساز تثبیت قیمت ها و وفور انواع کالا در فروشگاه‌های خرد و کلان شد.
نهادهای مسوول در اذربایجان شرقی با اولویت سازمان های جهاد کشاورزی و صمت نه تنها در روزهای گذشته برای نبود کمبود در تامین کالاهای اساسی مردم کوشیده اند، بلکه با تزریق کالا با قیمت قدیمی برای حاکمیت آرامش بیشتر در بازار نیز اقدام کرده اند.
برآیند این اقدام همراه با تصمیمات به موقع کمیته رصد بازار و شورای آرد و نان آذربایجان شرقی در  پایش لحظه به لحظه بازار موجب شده که مردم استان دغدغه ای از بابت تامین کالاهای اساسی نداشته باشند.
در تایید این ادعا می توان اشاره کرد که در حال حاضر نه تنها همه کالاهای اساسی با قیمت مصوب در بازار آذربایجان شرقی یافت می شود، بلکه مرغ و تخم مرغ با قیمت کمتر در بازار عرضه می شود.

تاثیر مثبت اجرای طرح مردمی سازی یارانه ها بر تثبیت قیمت ها
رییس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌شرقی گفت: اجرای طرح مردمی‌سازی پرداخت عادلانه یارانه‌ها و توزیع مناسب کالاهای اساسی، آثار مثبتی بر تثبیت قیمت‌ها دارد.
اکبر فتحی در یک گفت و گوی خبری افزود: کالاهای اساسی و ضروری مردم شامل گوشت قرمز، مرغ، برنج، شکر، قند و روغن در مراکز عرضه توزیع شده و آرامش نسبی در بازار برقرار است.
وی ادامه داد: از طریق شرکت بازرگانی دولتی ایران، مجوز عرضه ۷ هزار و ۶۰۰ تن شکر و برنج اخذ شده و از سه روز قبل با قیمت مصوب قبلی، در شهرستان‌های استان در حال توزیع است.
وی اضافه کرد: همراهی کامل مردم با طرح مردمی سازی یارانه ها موجب آرامش نسبی بازار در آذربایجان شرقی شده است.
فتحی با بیان اینکه در روزهای گذشته همه تلاش های لازم برای تامین کالاهای اساسی در سطح استان انجام شده است، گفت: کارخانجات قندریز یکهزار و ۲۰۰ تن توزیع قند را آغاز کرده اند.
وی ادامه داد: در تولید مرغ و تخم مرغ نیز واحدهای مرغداری استان با ظرفیت کامل کار می کنند و هیچ کمبودی از این بابت در بازار نداریم.
رییس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌شرقی افزود: در ۲ روز ابتدایی اجرای طرح مردمی سازی یارانه ها در مورد روغن خوراکی نگرانی هایی وجود داشت که آن هم اکنون حل شده و ماهانه هشت هزار تن از این کالا به بازار تزریق می شود.

مردم به‌زودی تاثیر طرح مردمی‌سازی یارانه‌ها را در سفره‌های خود خواهند دید
در همین حال رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان‌شرقی نیز گفت: طرح مردمی‌سازی یارانه به نفع مردم است و مردم به زودی تاثیر این طرح را در سفره‌های خود خواهند دید.
صابر پرنیان با بیان اینکه تداوم تولید، توزیع و نظارت هوشمند در مردمی‌سازی یارانه پیش‌بینی شده است، اظهار کرد: یارانه‌ای که دولت برای تامین مواد اولیه کالاهای اساسی به تولیدکنندگان و واردکنندگان اختصاص می‌داد، اکنون این یارانه از حلقه اول یعنی واردکنندگان به حلقه آخر و یا به عبارتی مصرف‌کننده نهایی انتقال پیدا کرده است.
وی افزود: طرح مردمی‌سازی یارانه به نفع مردم است و مردم به‌زودی تاثیر این طرح را در سفره‌های خود خواهند دید.
پرنیان گفت: در خصوص پنج قلم کالای تخم مرغ، روغن، مرغ، ماکارونی و لبنیات که تحت تاثیر مردمی‌سازی یارانه قرار گرفته بود این اقلام هم اکنون در بازار وجود دارد و تقریبا در بازار فراوانی کالا داریم.
وی با بیان اینکه مردم تحت تاثیر فضای روانی نسبت به ماه‌های گذشته چند برابر بیشتر خرید کرده‌اند، تاکید کرد: توزیع مواد شوینده و محصولات بهداشتی نسبت به ماه گذشته سه برابر افزایش یافته است.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان‌شرقی با اشاره به اهمیت حضور میدانی مسوولان ارشد برای نظارت در بازار افزود: علاوه بر تداوم نظارت موضوع تولید، زنجیره تولید و توزیع به صورت هوشمند مدیریت می‌شود.
پرنیان با بیان اینکه به دقت چرخه تولید و توزیع کالاهای اساسی رصد می‌شود، ادامه داد: در حال حاضر به هیچ عنوان در هیچ کالایی کمبودی در استان وجود ندارد.
وی گفت: در حال حاضر آذربایجان‌شرقی از لحاظ ذخایر استراتژیک کالاهای اساسی نسبت به سال گذشته وضعیت مناسبی دارد.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان‌شرقی با اشاره به اهمیت رصد ورود و خروج کالاهای اساسی از طریق سامانه جامع تجارت اظهار کرد: ورود و خروج تمام مواد اولیه واحدهای تولیدی، تولیدات کارخانه‌ها، شرکت‌های پخش، انبارها و عمده فروش‌ها در سامانه باید ثبت شود.
پرنیان با بیان اینکه ۴۵۰ قلم کالا مشمول شفافیت است، گفت: عدم ثبت کالاها در سامانه جامع تجارت به منزله احتکار، قاچاق و عرضه کالای خارج از شبکه است.
وی اظهار داشت: با توجه به اینکه آذربایجان‌شرقی قطب تولید مواد غذایی به ویژه محصولات کیک، شیرینی و شکلات است روغن و آرد واحدهای صنعتی و صنفی به موقع تامین شده است.
انتهای پیام/

پژوهشیار