مشاهیر آذربایجان (27)/
دکتر هادی شفائیه؛ پدر عکاسی نوین و بنیانگذار عکاسی آکادمیک
1401/02/24 - 07:35 - کد خبر: 62678
نصر: به دنبال انتشار سلسه مطالبی در خصوص مشاهیر آذربایجان امروز به زندگی نامه دکتر هادی شفائیه می پردازیم.
استاد دکتر هادی شفائیه فرزند آقا میرشفیع در سال 1302 هجری شمسی در شهر هنرپرور تبریز دیده به جهان گشود. پس از دوران کودکی در سال 1312 هجری شمسی اولین بار تجربه ی گرفتن عکس و ظهور و چاپ را انجام داد و با شور و شوق فراوان هنر عکاسی را ادامه داد تا در سال 1320 هجری شمسی در مسابقه عکاسی انجمن فرهنگی ایران و فرانسه مقام اول را کسب کرد و سپس با چند نفر از دوستانش «انجمن ملی عکاسی ایران» را تشکیل داد.
در سال 1333 هجری شمسی در جامعه ی لیسانسیه های دانشسرای عالی، یک مسابقه ترتیب دادند که وی جایزه اول رشته «پرتره» و جایزه اول رشته «طبیعت بی جان» را به خود اختصاص داد و از سال 1334 هجری شمسی به طور رسمی و حرفه ای عکاسی را شروع کرد و «استودیو هادی» را افتتاح نمود و اولین کلاس عکاسی در ایران را به راه انداخت.
دکتر شفائیه در سال 1351 هجری شمسی از طرف ورزات آموزش و پروش برای تهیه برنامه ی کلاس های حرفه ای هنری دعوت شد و پس از ارائه ی برنامه، کتابی تالیف نمود که منتشر شد، همچنین از طرف وزارت فرهنگ و هنر با همکاری سازمان یونسکو در مرکز اسناد فرهنگی آسیا، بخش عکاسی را به عهده گرفت.
وی در بیشتر کشورهای اروپایی نمایشگاه عکس و لوازم عکاسی و فیلم برداری دایر نموده و آثار بسیار ارزشمندی را از خود به یادگار گذاشته است. او مشغول تدریس در دانشکده های هنری بود که در سال 1360 هجری شمسی از سوی وزارت علوم و آموزش عالی برای دوره ی چهار ساله ی لیسانس عکاسی برنامه ی درسی خواستند و او طرح درسی را نوشت و از سال 1362 هجری شمسی در دانشگاه تهران و مجتمع دانشگاهی هنر دوره ی لیسانس عکاسی شروع شد و دکتر شفائیه نیز تدریس آن را به عهده گرفت. بعدها در دانشکده صدا و سیما، دانشگاه صنعتی و دانشگاه الزهرا نیز تدریس عکاسی می کرد تا در سال 1367 هجری شمسی به ایالت متحده ی آمریکا که دو پسرش ساکن آنجا بودند سفر نمود و در آنجا ماندگار شد.
دکتر هادی شفائیه «پدر عکاسی نوین و بنیانگذار عکاسی آکادمیک» در ایران است که تاکنون چندمین مراسم بزرگداشت و تجلیل از مقام هنری او از جمله در سال 1372 هجری شمسی در تهران، در سال 1379 هجری شمسی در نیویورک و در سال 1389 هجری شمسی در تبریز برگزار شده است. شهرداری تبریز نیز در دومین جشنواره سراسری عکس فیروزه در سال 1387 هجری شمسی با هدف نکوداشت یاد و خاطره ی اولین های شهر تبریز در خصوص عکاسی، جایزه ویژه خود را به نام «استاد دکتر هادی شفائیه» اختصاص داد.
انتهای پیام/