معاون وزارت جهاد کشاورزی اعلام کرد:
واردات ۲۰۰ هزار تن روغن خام به کشور/ بازار به تعادل میرسد
1401/02/16 - 21:23 - کد خبر: 62358
نصر: معاون توسعه بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی از واردات ۲۰۰ هزار تن روغن خام به کشور برای تامین نیاز کشور خبر داد و اعلام کرد: تا آخر این هفته بازار روغن به تعادل می رسد.
به گزارش نصر، عباس عسکرزاده با اعلام این خبر گفت: حدود همین مقدار روغن خام هم به کارخانه های روغن داده شده تا تولید را انجام دهند.
وی افزود: یکشنبه و دوشنبه این هفته نیز برای رفع نیاز مصرف کنندگان بیش از ۶۰۰۰ تن روغن توزیع شد.
عسکرزاده افزود: تنظیم بازار روغن و گندم و آرد در شرایط کنونی تورم جهانی و مساله مربوط به خشکسالی و جنگ روسیه و اوکراین، نیاز به عزم ملی، انضباط اجتماعی و مراقبت دارد تا خانهها به انبار این محصولات تبدیل نشود.
وی با بیان این که بر اساس سیاست جدید دولت سیزدهم، یارانهها دیگر به ابتدای خط رسیده و به بازرگانان و دلالان داده نمیشود، اظهار کرد: برای جلوگیری از قاچاق محصولات استراتژیک مانند گندم و آرد، یارانه به خود مردم پرداخت میشود.
عسکرزاد تاکید کرد که با پرداخت یارانه مستقیم به مردم، قدرت خرید آنان افزایش پیدا میکند.
وی در همین حال گفت: با اجرای سیاست اصلاح قیمت و تغییر در نظام توزیع یارانهها توسط دولت، تولیدکنندگان آرد و روغن نیز باید بهره وری خود را افزایش دهند و محصولاتی با کمیت و کیفیت بیشتر تولید کنند.
معاون توسعه بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی درباره کمبود مقطعی روغن در کشور گفت: بخشی از کمبود روغن به روند توزیع این محصول از کارخانههای روغن به سیستم های توزیع به مصرف کنندگان برمی گردد که دچار اختلال و انحراف شد.
وی افزود: چرخ صنعت بر شانه تولیدکنندگان است و ما انتظار داشتیم در شرایط اصلاح قیمتها و کمبود جهانی، کارخانههای روغن در تولید و توزیع این محصول با دولت و مردم همراهی می کردند و روغن را نگه نمیداشتند در حالی که آنان حبس مالی کردند تا زیان ندهند.
عسکرزاده در همین حال قاچاق را از دیگر دلایل کمبود روغن در بازار عنوان کرد و گفت: در این شرایط، قاچاق محصولاتی مانند روغن و آرد ۱۰ تا ۲۰ برابر سال قبل شد به طوری که ما داشتیم امنیت غذایی کشورهای همسایه را تامین می کردیم.
وی درباره آزادسازی قیمت گندم و آرد توضیح داد: میزان مصرف سالانه کشور ۱۴ میلیون و ۵۰۰ هزار تن گندم است که نزدیک به ۸ میلیون تن آن از محل تولید داخل و مابقی از طریق واردات تامین می شود.
معاون برنامه ریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی ادامه داد: در گذشته، نیاز گندم کشورمان از روسیه و اوکراین تامین میشد، اما اکنون با درگیری این دو کشور، مجبوریم گندم مورد نیاز را از کشورهای آرژانتین، برزیل و آلمان وارد کنیم.
وی گفت: در حالی که گندم مورد نیاز با این مشقت برای تبدیل به آرد وارد کشور و کارخانه های آردسازی می شود، بخشی از آن به کشورهای همسایه قاچاق می شود و یا به صورت قانونی و در قالب محصول جانبی مانند ماکارونی از کشور خارج می شود.
وی با بیان این که سال گذشته ۱۳ تا ۱۴ میلیارد دلار مصرف گندم، جو، روغن و نهاده های دامی داشتیم، بیان کرد: با استمرار خشکسالی بدون در نظر گرفتن تورم جهانی و جنگ روسیه و اوکراین، پیش بینی بر این بود که امسال ۲۰ میلیارد دلار از این محصولات وارد کشور شود.
عسکرزاده در همین حال از آزادسازی قیمت گندم و روغن و سیاست اصلاح قیمت ها از سوی دولت سیزدهم دفاع کرد و اقدام وزیر جهاد کشاورزی را در این زمینه، جهادی خواند.
وی با اشاره به تشکیل قرارگاه امنیت غذایی در وزارت جهاد کشاورزی تصریح کرد: در قالب این قرارگاه که از تمام نهادهای دولتی و بخش خصوصی و تشکلها حضور دارند، درباره تصمیم دولت مبنی بر اصلاح قیمت ها صحبت کردیم.
عسکرزاده گفت: سیاست دولت سیزدهم از زمانی که سکان کشور را بر عهده گرفته است، خروج از اقتصاد قاچاق پایه و هدفمندسازی یارانهها است، زیرا انصاف نیست منابع ارزی که با مشقت زیاد با فروش محصولاتی مانند نفت و کالاهای کشاورزی به دست میآید تا صرف تامین واردات محصولاتی اساسی مانند روغن، گندم و نهاده های دامی مورد نیاز کشور شود، رها و یک عده سودجو بهره آن را ببرند.
وی در همین حال اظهار کرد: در ابتدای امسال ما توانستیم ۳ میلیارد تومان برای تامین کالاهای اساسی کشور تامین کنیم.
انتهای پیام/