رئیس بنیاد ملی گندم کاران کشور:

قيمت جديد گندم صنف و صنعت در کشور اعلام شد/خريد ۷۵۰۰ تن گندم در آذربايجان شرقي از ابتداي سال

1400/11/30 - 15:13 - کد خبر: 62014

نصر: رييس بنياد ملي گندمکاران کشور گفت: قيمت گندم براي صنف و صنعت کيلويي ۱۲ هزار تومان تعيين شده است.

به گزارش نصر، عطاء الله هاشمي در نشست خبري با اصحاب رسانه در خصوص قيمت گذاري گندم صنف و صنعت هاشمي گفت: يک ميليون و ۸۰۰ تا دو ميليون تن مصرف گندم در اين صنف سالانه داريم که صرف کارخانه ‌هاي ماکاروني و ساير صنايع مي‌شود اما به اين حد از گندم در صنف و صنعت نياز نداريم و به دليل تفاوت قيمت و رانتي که وجود دارد آمار بالاست.
وي با بيان اينکه يکي از اساسي‌ترين محصولات استراتژيک در کشور گندم است که مقدار زيادي از امنيت غذايي ما را تامين مي‌کند ادامه داد: گندم در کشور ما دو کاربرد دارد يکي براي نان و ديگري صنف و صنعت است که در خصوص نانِ مردم دولت و حاکميت ترتيبي اتخاذ کرده‌اند که در تهيه نان فشار بيشتري به مردم وارد نشود و مردم به دردسر نيفتند.
رئيس بنياد ملي گندمکاران کشور تصريح کرد: در خصوص کيفيت نان هم متاسفانه ۱۵ تا ۲۵ درصد ضايعات نان است که بايد تدابيري انديشيده شود تا گندمي که با اين سختي کشت مي‌شود، صرف ضايعات نشود.
وي در خصوص گندم صنف و صنعت هم گفت: يک ميليون و ۸۰۰ تا دو ميليون تن مصرف گندم در اين صنف سالانه داريم که صرف کارخانه‌هاي ماکاروني و ساير صنايع مي‌شود اما اعتقاد من اين است که به اين حد از گندم در صنف و صنعت نياز نداريم و به دليل تفاوت قيمت و رانتي که وجود دارد آمار بالاست و تفاوت قيمت سبب افزايش تقاضا شده است.
هاشمي ادامه داد: متاسفانه دولتها اين جسارت را نداشتند که در واقعي سازي قيمت گندم صنف و صنعت به ميدان بيايند و هر ساله اين کار را به سال بعد موکول مي‌کردند؛ حتي در سال گذشته قرار بود اين اتفاق رخ دهد اما رخ نداد که نهايتاً اين کار به سال ۱۴۰۱ موکول شد.
وي با اشاره به اينکه کارخانجات اعلام آمادگي کرده و اين نياز کشور هم اين بود، گفت: در جلسه‌اي تشکيل شد قرار شد در سالجاري گندم کيلويي ۱۲ هزار تومان به صنف و صنعت داده شود و کارخانجات ديگر گندم يارانه داري دريافت نخواهند کرد.
رئيس بنياد ملي گندم کاران کشور ادامه داد: از سوي ديگر مصوب شده از سال ۱۴۰۲ حتي گندمي به اين قيمت هم به کارخانجات داده نشود تا کارخانجات کشت قراردادي با کشاورز داشته باشند و براساس توافق با کشاورز گندم را بخرند.
وي با اشاره به مشکلات کشاورزان عنوان کرد: يکي از مسائلي که مورد نارضايتي کشاورزان بود عدم دخالت کشاورزان در قيمت گذاري بود که هم از نظر قانوني و هم از نظر شرعي غلط بود که با تشکيل شوراي قيمت گذاري ۶ نفر از ۹ نفر از اعضاي اين شورا از تشکل‌هاي بخش کشاورزي هستند که قيمت ۱۱ هزار و ۵۰۰ مورد استقبال آنها بود.
هاشمي در خصوص ميزان گندم خريداري شده از  کشاورزان هم توضيح داد: در سالجاري در استان ما ۷۵۰۰ تن گندم خريداري شده در حاليکه براي فصل برداشت يک فرصت دو ماهه داريم که يعني اين مقدار از گندم سال گذشته است کل گندم خريداري شده در کشور ۴۵۰ هزار تن است که خوشبختانه قيمت به روز پرداخت مي‌شود.
وي با اشاره به موضوع صادرات و جنگ روسيه و اوکراين و احتمال کمبود گندم اظهار داشت: موضوع صادرات تا زمانيکه نياز داخلي  وجود دارد اجازه داده نخواهد شد و فقط صادرات گذر موقت توسط کارخانجات انجام مي‌شود در خصوص نگراني از کمبود گندم هم سال گذشته در بازار جهاني استرسي داشتيم زيرا برخي کشورها غلات را از قبل خريداري کرده بودند و امسال هم به خاطر جنگ اوکراين اين استرس وجود دارد.
هاشمي در خصوص ميزان نياز کشور به واردات گندم گفت: نياز وارداتي ما متغير است و تناژ ثابتي نداريم به طور مثال در سال ۹۳ تا ۹۸ به خوداتکايي نسبي رسيده بوديم و در برخي سالها واردات قطع شد يا بسيار کم بود که اين مساله هم مربوط به ترسالي و خشکسالي است.
رئيس بنياد ملي گندم کاران کشور با بيان اينکه بحث واقعي سازي قيمت هم در سطح زيرکشت و هم در مديريت افزايش بهره وري تاثير مستقيم و آشکاري دارد، گفت: واقعي کردن قيمت بر اساس تورم موجود يکي از اساسي ترين اهرم‌ها است که مي‌تواند ما را در خصوص افزايش توليد جلو ببرد.
انتهای پیام/

پژوهشیار