استاندار آذربایجانشرقی؛
طرحهای معطوف به حفظ منابع طبیعی و محیط زیست در اولویت هستند
1400/12/02 - 15:31 - کد خبر: 59336
نصر: استاندار آذربایجانشرقی گفت: اولویت ما پروژههایی است که اشتغالزایی را بدون تخریب منابع طبیعی و مواهب محیط زیست ایجاد کند.
به گزارش نصر، عابدین خرم روز در مراسم کلنگزنی ۲ واحد دامداری در محل سد ارسباران، از ابراز لطف و محبت عشایر قدردانی و اظهار کرد: در سفر ۲ روزه به منطقه ارسباران ، مسایل و نیازهای منطقه را با حضور ۱۱ نفر از مدیران کل استان بررسی کردیم و تصمیمات لازم اتخاذ و پیگیری خواهد شد تا در بازه ۲ ساله جهش در وضعیت منطقه را شاهد باشیم.
وی اظهار کرد: در این ۲ روز قریب به چهار هزار میلیارد تومان پروژه در سه شهرستان در بخشهای گردشگری، جادهسازی، آب و کشاورزی شروع شد.
خرم خاطرنشان کرد: استعداد این منطقه در حدی است که میتواند به نگین گردشگری و منابع طبیعی کشور تبدیل شود؛ اولویت ما هم پروژههایی است که اشتغالزایی را بدون تخریب منابع طبیعی و مواهب محیط زیست ایجاد کند.
خرّم تاکید کرد: اولویت دولت سیزدهم، خدماتدهی به مناطق محروم و مرزی است تا شاخصهای این مناطق به متوسط کشوری برسد.
استاندار آذربایجان شرقی همچنین در دیدار با عشایر منطقه قشلاق چات قیه کلیبر، عشایر را مردمانی همیشه حاضر در میدان برشمرد و افزود: عشایر سختکوش در طول تاریخ اسلام از تمامی امتحانات سخت و مشکل با پیروزی و سربلند بیرون آمدهاند.
وی گفت: عشایر جزو ذخایر انقلاب هستند و افتخار عشایر این است که در سرزمینی زندگی میکنند که سردار دلها حاج قاسم سلیمانی جزو این مردان شجاع و دلیر است، زیرا سردار سلیمانی به این امر همواره افتخار کرده و خود را جزو عشایر معرفی میکرد.
عابدین خرم استاندار آذربایجان شرقی به همراه اکبر فتحی رئیس سازمان جهادکشاورزی استان، حسین حاتمی نماینده مردم خداآفرین کلیبر و هوراند، سیدمحمدحسن آل هاشم مدیرکل امور عشایر استان و برخی مدیران و مسئولین در جریان سفر به مناطق کلیبر و خداآفرین و بازدید از برخی پروژه های این منطقه، با عشایر منطقه قشلاق چات قیه کلیبر دیدار کرد.
انقلاب خدمت رسانی در خصوص آب آشامیدنی در حوزه عشایر استان
مدیرکل امور عشایر آذربایجان شرقی نیز از انجام انقلاب خدمت رسانی در خصوص آب آشامیدنی در حوزه عشایر استان آذربایجان شرقی خبر داد.
سیدمحمدحسن آل هاشم در جلسه شورای مدیران استان در شهرستان خداآفرین با استاندار، گفت: ۲ درصد جمعیت استان را عشایر تشکیل می دهند، این جمعیت ۲۰درصد مواد پروتئینی استان را تامین و۶۰ درصد عشایر استان در منطقه عشایری ارسباران زندگی می کنند.
وی افزود: به برکت نظام جمهوری اسلامی ایران ۸۳ تا ۹۷ درصد عشایر استان از لحاظ امکانات زیربنائی اعم از آب، برق، گاز، مخابرات، راه دسترسی و مسکن مناسب برخوردار هستند و پیش بینی می شود با توجه به خدماتی که در مناطق عشایری انجام می گیرد تا انتهای برنامه هفتم به بیش از ۹۵ درصد برسد.
مدیرکل امور عشایر آذربایجان شرقی در خصوص کانون جمعیتی عشایری «سلین» نیز گفت : کانون جمعیت عشایری سلین در راستای مهاجرت معکوس و برای قشلاقاتی که فاقد امکانات زیربنائی هستند، ایجاد شده است و با توجه به پیگیری های چندین ساله، موفق به دریاف کد آبادی نشده است.
وی ادامه داد: این امر منجر به توقف ساخت و سازهای قانونی شده و ساخت و سازهای غیرمجاز و غیرقانونی رواج پیدا کرده است، لذا از حاضرین جلسه تقاضا دارم تا تعیین و ابلاغ کد آبادی، کمافی السابق مجوزها از طریق بنیاد مسکن صادر تا ساخت و سازهای قانونی و اصولی انجام پذیرد.
وی با تشکر از اداراتی که در ارائه خدمات به عشایر، خادمین عشایر استان را همراهی می نمایند، گفت: اتفاق بسیار بزرگی که در مناطق عشایری انجام شده است اختصاص اعتبار از محل مالیات بر ارزش افزوده از محل بند هـ تبصره ۴ سال ۹۸ و تبصره ۵ سال ۹۹ است که منجر به انقلاب خدمت رسانی در خصوص آب آشامیدنی در حوزه عشایر شده است.
آل هاشم افزود: امیدوارم با یاری خداوند متعال و تدابیر مسئولین ذیربط آبرسانی سیار را از مناطق عشایری حذف و تمامی قشلاقات عشایری از نعمت آب آشامیدنی بهره مند شوند.
وی با درخواست ایجاد اکوموزه عشایری در شهرستان کلیبر و خداآفرین جهت حفظ هویت تاریخی و فرهنگی عشایر در این شهرستان ها، خواستار ایجاد اداره امور عشایر در شهرستان های هوراند، خداآفرین و ایجاد دفتر امور عشایری در منطقه آزاد ارس با توجه به تراکم جمعیت عشایری در این منطقه شد.
وی همچنین پیشنهاد کرد فاز دوم طرح آزادگان، با توجه به اینکه اکثر قریب به اتفاق پایاب عشایر می باشند بنام شهدای عشایر نامگذاری شود.
انتهای پیام/