نصر: رئیسجمهور آمریکا روز دوشنبه با امضای فرمانی حاکمیت رژیم صهیونیستی بر بلندیهای جولان اشغالی را به رسمیت شناخت.
به گزارش نصر، «دونالد ترامپ»، رئیسجمهور آمریکا بعد از کنفرانس خبری مشترک با نخستوزیر رژیم صهیونیستی در واشنگتن، با امضای فرمانی، ادعای حاکمیت صهیونیستها بر جولان اشغالی را به رسمیت شناخت.
ترامپ در این کنفرانس خبری گفت: «هر گونه توافق صلح آتی [میان اسرائیل و فلسطین] بایستی نیاز اسرائیل به دفاع از خودش در برابر سوریه، ایران و سایر تهدیدهای منطقهای به رسمیت بشناسد. نمیخواهیم شاهد حمله دیگری مشابه حملهای باشیم که امروز صبح به شمال تلآویو انجام شد.»
واکنشها به تصمیم آمریکا
تصمیم ترامپ با محکومیتهای بینالمللی مواجه شد و کشورهای مختلف از جمله سوریه، روسیه، ترکیه و لبنان آن را محکوم کردند.
وزیر خارجه ترکیه گفته تصمیم آمریکا اقدام اسرائیل در الحاق این منطقه را مشروع نخواهد کرد. او گفته آمریکا یک بار دیگر قوانین بینالملل را نادیده گرفته است. وی همچنین گفت که ترکیه این تصمیم را نمیپذیرد و در سازمان ملل علیه آن اقدام خواهد کرد.
سوریه در بیانیهای تصمیم آمریکا را حمله به حق حاکمیت و تمامیت ارضی سوریه توصیف کرد. روسیه هم اقدام آمریکا را محکوم کرده و گفت آمریکا مرتکب «نقض فاحش قوانین بینالملل» شده است.
اتحادیه عرب اعلام کرد تصمیم ترامپ، وضعیت حقوقی مربوط به بلندیهای جولان را تغییر نخواهد داد.
قطعنامه ۴۹۷ شورای امنیت سازمان ملل متحد که در سال ۱۹۸۱ به تأیید اکثریت اعضای این شورا از جمله آمریکا رسیده به طور مطلق ادعای رژیم صهیونیستی برای حاکمیت بر جولان را رد و الحاق این منطقه به اراضی اشغالی فلسطین را باطل و ملغی اعلام کرده است.
بلندیهای جولان اشغالی، بخشی از استان «القنیطره» سوریه است. رژیم صهیونیستی در جنگ شش روزه سال ۱۹۶۷ این منطقه را اشغال و در سال ۱۹۸۲ آن را ضمیمه خود کرد؛ جامعه بینالملل هرگز این اقدام را بهرسمیت نشناخته است.
هدیه نامشروع انتخاباتی
اقدام ترامپ در شرایطی صورت گرفته که پروندههای فساد مالی بر سرنوشت «بنیامین نتانیاهو»، نخستوزیر رژیم صهیونیستی در انتخابات فلسطین اشغالی سایه انداخته است.
پیشتر تلویزیون رژیم صهیونیستی گزارش داد که احتمال دارد دونالد ترامپ برای افزایش محبوبیت بنیامین نتانیاهو حاکمیت تلآویو بر جولان اشغالی را «به رسمیت بشناسد».
در حال حاضر، چهار پرونده فساد مالی تحت عنوان پروندههای ۱۰۰۰، ۲۰۰۰، ۳۰۰۰ و ۴۰۰۰ علیه نخستوزیر رژیم صهیونیستی مطرح است و او در ماههای گذشته، درباره این پروندهها مورد بازجویی قرار گرفته است.
پرونده ۱۰۰۰ اتهامات نخستوزیر رژیم صهیونیستی درباره دریافت غیرقانونی هدیه از بازرگانان خارجی را شامل میشود. او در پرونده ۲۰۰۰ هم متهم است با روزنامه «یدیعوت آحارونوت» زد و بند کرده تا در ازای پوشش مثبت از فعالیتهایش در این روزنامه، رقیب آن یعنی روزنامه «اسرائیل هیوم» را تحت فشار قرار دهد.
پرونده سومی هم که نتانیاهو به موجب آن به فساد مالی متهم شده است، به پرونده "۳۰۰۰" معروف است که در قالب آن شبهات فساد و منافع مشترک در قالب قراردادهای خرید زیردریایی از یک شرکت آلمانی برای ارتش صهیونیستی مطرح است.
در چهارمین پرونده نخستوزیر رژیم صهیونیستی متهم است به «شائول ایلوویچ» مالک شرکت «بِزِک» میلیون ها دلار تسهیلات مالی پرداخت کرده تا پایگاه خبری «واللا» وابسته به این سرمایه دار صهیونیست از او و همسرش حمایت رسانهای بهتری داشته باشد.
دادستان کل رژیم صهیونیستی ماه گذشته تأیید کرد که قصد دارد «بنیامین نتانیاهو» را رسماً در سه مورد از این پروندهها متهم کند. اعلام جرم علیه نتانیاهو زمانی اعلام شد که حدود ۴۰ روز به برگزاری انتخابات ۹ آوریل (۲۰ فروردین) در اراضی اشغالی باقی مانده بود.
انتهای پیام/