یادداشت/
انحطاط هنر، ریشه در انزوای فرهنگ جامعه/ خوانندگان نو ظهوری که نقاب هنرمندی به صورت دارند
1400/11/07 - 19:40 - کد خبر: 58068
نصر: بی تردید در هر شرایط و موقعیتی، فرهنگ اصلی ترین و مهم ترین رکن جامعه است و بدون توجه به «فرهنگ» هر نقدی و هر تلاش برای اصلاحی، به اصطلاح آب در هاون کوبیدن است.
موسیقی هنری است که به طور مستقیم با احساسات مخاطب ارتباط بر قرار کرده و تحت تأثیر قرار می دهد.
امروزه موسیقی به عنوان یکی از شناخته شده ترین هنرهای مردمی، بخش عمده ای از سرگرمی های زندگی بشر را به خود اختصاص داده و می توان گفت موسیقی در زندگی بشری جاری است.
هنرمندان با استعداد بسیاری در گوشه و کنار این سرزمین کهن، زندگی خود را صرف هنر موسیقی کردهاند؛ اساتیدی که سال ها برای اصالت بخشی موسیقی ایرانی جان فشانی کرده و خلاصه که زیر و بم صدای موسیقی را با تمام ریتم ها و ملودی های غنی می شناسند.
همان هنرمندانی که علی رغم مهجور و گمنام ماندن، جانی بی نهایت نثار موسیقی در هر حوزه ای کرده اند.کسانی که نه اسپانسر می شناسند، نه سرمایه گذار دارند اما گاهی اجازه و مجوز ورود و یا برگزاری کنسرت نیز برایشان صادر نمی شود و در فقر و سختی و تلخی ایام را سپری کرده و می کنند. کسانی که سال ها اجازه نشر آثارشان گاه در تودرتوهای عجیب و غریب ارشاد گیر می افتد.
حال در این میان عده ای سلبریتی بی هنر و بیگانه با موسیقی که اسمشان را می توان پدیده نوظهور موسیقی ایرانی گذاشت، سالن های کنسرت و موسیقی کشور را قبضه و قُرق کرده اند و هرروز کالای بنجل خود را به اسم موسیقی و هنر به فروش می رسانند.
خوانندگی یکی از کارهایی است که اگر یکی از آهنگ هایتان در سلیقه مردم باشد و به قول معروف آن آهنگ گل کند، شما تبدیل به یکی از پرکنسرت ترین خواننده های ایران می شوید که متاسفانه یا خوشبختانه از این نمونه در موسیقی پاپ ایران به وفور یافت می شود.
در این میان پسر فلان تاجر و دلال و یا فلان پسر خوش قد و بالایی است که یهویی چشم تهیهکننده موسیقی یا ناظر ضبط موسیقی را می گیرد و به آنی به فرد شماره یک هنر موسیقی کشور تبدیل شده و به عنوان خواننده و ستاره موسیقی ایرانی شناخته می شود.
با توجه به اینکه نشاط و شادی از مهمترین مولفههای درونی و عاطفی تعیین کننده کیفیت زندگی انسان معاصر است که کاهش و یا نبود نشاط اجتماعی، می تواند تمام ابعاد زندگی انسان را تحت تاثیر قرار دهد.
در جامعه کنونی که مردم زیر سایه مشکلات اقتصادی، بار روانی مشکلات دیگر را تحمل می کنند، شاید رفتن به هرکنسرتی را راه گریز از مشکلات می دانند و با خرید بلیط های چندصد هزارتومانی، به کنسرت ها میروند تا آهنگ هاي محبوب خود رابه صورت زنده گوش دهند، این در حالی است که گاهی خواننده ها بجای آنکه بخوانند فقط لب خوانی می کنند.
البته از این نظر باید یک خسته نباشید حسابی به عزیزانی که از پلیبک استفاده میکنند بگوییم چرا که واقعا به جان خریدن استرس برملا نشدن آن، کار سختی است.
به نظر می رسد آنچه فرهنگ یک جامعه را در مسیر قهقرا و سقوط قرار می دهد، چنین جابجایی های فرهنگی است؛ چرا که نالایق سالاری فقط برای سیاست و کرسی های مجلس و اساتید علوم انسانی و.. امثالهم نیست بلکه مهمترین وجه آن که در شکل دادن به فرهنگ عمومی بیشترین نقش را دارد، همین عرصه هنر و شعر و موسیقی و.. است.
انتهای پیام/